Näpp..

Klockan 18.20 var det så tung trafik på LaRedoute att jag inte ens kom in på sidan. Det var väl tur i och för sig, annars hade jag bara börjat sukta och tjata och det hade slutat med en fattiglapp-Åsa!

Sen så började jag laga mat och vips så är klockan tjugo över nio och rean är slut. Skönt, då slapp jag ha det på samvetet. Nu sitter jag och lyssnar på en Christmas-radiostation på Winamp och längtar...

Har jag sagt att jag älskar julen?

Just nu!

Just nu är det 50% rea på LaRedoute. Fram till 21 ikväll är det rea på utvalda varor, och ooh vad jag känner för att fynda hem en massa grejer.

Quote

"Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa, utan bara en liten lort" - Skorpan

Nu har jag ringt Scorett. Ska dit imorgon och lämna papper och träffa butikschefen, som lät supertrevlig. Nu är det bara att fortsätta med danskan. Ingen som är svinbra på danska som vill leka tolk? Jag fattar verkligen noll.

it's getting closer

Nu börjar det bli lite juligt här hemma med. Igår gjorde jag glögg och idag hängde jag upp gardiner med julmönster. Man får ta lite varje dag, då kommer det inte som en chock och då blir man inte så stressad heller. Vaknade strax före tio i morse och gjorde mannagrynsgröt. Sen dess har jag som sagt hängt upp julgardinerna, men annars mest suttit framför tv:n och slappat. Så nu tänkte jag faktiskt vara kreativ och göra lite skolarbete och ringa upp Scorett och se om dom vill ha mig som praktikant. Ändrade mig angående MQ, eftersom det var typ 5 andra i klassen som också skulle praktisera där (ingen i Helsingborg, men ändå). Hoppas Scorett funkar, annars vet jag inte vad jag gör. På måndag måste detta vara fixat.

Ny design igen!

Jag bestämde mig till slut för att dom där rosorna inte alls passade in. Så jag gjorde en jul-inspirerad design istället! Blev mycket roligare så. Det är ju faktiskt snart första advent så nu sätter julmyset igång. Blev en ny bild också! Nu ska jag bara ha en ny header, men så länge vi inte har Photoshop installerat så går det ju inte. Ho ho ho... Merry christmas.

Put me down gently..

Nu är jag redo att stupa i sängen. Är helt slut! Har varit i skolan hela dagen och lyssnat och skrivit och redovisat och koncentrerat mig. Och som grädde på moset så fick vi en hemuppgift till på måndag (vi har eget arbete tor & fre), som vi ska göra i grupper och ingen av oss förstod någonting. För vår lärare är så sjukt oorganiserad och flummig så man förstår inte riktigt vad han menar. Eller, man förstår inte alls.

Men jag tänker inte ens börja gå in på det idag utan jag tar han om det imorgon. Sen bestämde vi att vi ska träffas på fredag och göra det tillsammans istället för att sitta och göra det över Msn - det funkar helt enkelt inte. Så nu ska jag istället dra på mig mina noppriga mjukisbyxor och kolla på några avsnitt Grey's Anatomy och Desperate Housewives. Sen ska jag göra en soppa som jag hittade i en vegetarisk receptbok: fänkål- och hasselnötssoppa. Det lät så gott! Ciao...

Plugg och vuxenpoäng

Ska strax "möta" fyra klasskompisar över MSN och gå igenom vår redovisning vi ska ha imorgon. Vi har nyss börjat en ny kurs, Öresundskunskap, där vi läser danska, öresunds historia, skillnader mellan svensk och dansk kultur och så vidare. Jag är glad att jag fått hem min danska fickordbok så att jag kan slå upp ord jag inte förstår. Vilket är ganska många. Väldigt många. Allt. Typ.

Det blir en kort redovisning på tre PP-sidor och vi får inte mer än 10 minuter på oss att prata. Så, absolut ingen fara! Men det värsta: redovisningen handlar om politik. Dansk politik = den värsta sorten? (Förutom amerikansk då). Vi ska prata om det "
danske folkeparti" i tio minuter och jämföra med motsvarande svenska parti - som är Sverigedemokraterna. Vi ska bara vara sakliga och hålla oss till fakta, ooh, det kommer bli svårt.

Efter vi är klara så ska jag försöka ringa till MQ på Väla och i stan och se om dom vill ta mig som praktikant. Ska ju ut på LIA (Lärande I Arbete) 21 januari och vara ute i nästan 8 veckor. Det lutar åt MQ eller Scorett. Men vill ingen av dom "ha mig" så vet jag inte riktigt. Ska ringa och kolla iallafall! Sen ska jag åka och storhandla med den nya bilen! Vi åkte och hämtade den igår, den är så himla cool och fin. Luktar helt nytt. Skönt att inte behöva oroa sig för att något ska hända för gör det det har vi full garanti och dessutom Ford Assistans. Försökte fota bilen igår men det gick inte för det var så mörkt ute då.. Kommer bilder sen!

Ciao

Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Okejdå, det blev inte så att jag strejkade mot att gå ut igen på hela dagen. Sabina svarade nämligen på mitt sms och ville träffas! Så vid halv tio körde jag och hämtade henne hos hennes mamma, sen åkte vi hem till henne och

- Åt ostbågar (fast bara jag för Sabina tycker inte om)
- Drack läsk
- Gjorde ett tappert försök till uppspikning av gardinstång (tappert = det gick inte)
- Kollade på en halv film
- Flummade en hel del
- Åt clementiner
- Förundrade oss över Jake Gyllenhaals triceps

Sen körde jag henne tillbaka till hennes mamma för hon skulle sova där, och jag körde hem i regnet. Trött i ögonen, farligt att köra då, men det gick så bra ändå. När jag kom hem fick jag smått panik och började städa! Inte städa som i att dammsuga och sånt, men plockade undan smågrejer som låg överallt och kläder på golvet och sådär. Vi ska städa lägenheten imorgon, som vanligt på söndagar, men för att vi ska hinna mer så mycket mer också så tänkte jag att jag "förbereder" lite grann.

Nu ska jag iallafall sova för nu är jag sjukt trött! Ps. Vad tycks om nya bloggdesignen? Ciao!


Achmed the dead terrorist



Här är den underbara Jeff Dunham med sin Achmed. Detta är en av dom roligaste stand-up komikerna som finns, lätt. Har hela filmen hemma med alla hans andra "karaktärer" också (han har flera olika dockor som han buktalar med). Det bästa med Achmed är att han inte vet att han har dött. Och ser så uppriktigt ledsen ut när Jeff berättar för honom att han är död. "It's a fleshwound" - i love it. Den rösten man hör inne i kistan är en av de andra dockorna, Walter. Han är en riktig amerikansk surgubbe ;)

Enjoy!

Officiell strejk!

Japp, nu går jag i strejk. Tänker inte lämna lägenheten något mer idag. Gick bort till Ica för att lämna filmen jag hyrde igår, innan kl. 18, och satan vad kallt det var. Det ligger runt 0 grader vilket inte gör något, men när det blåser så blir det som -10. Ååh, när jag var framme vid dörren ville jag inte ta av mig vantarna och börja leta efter nycklarna. Men annars hade jag fått stå där ute ännu längre för med vantar på och i en fullproppad väska är det nästintill omöjligt att hitta något, haha. Också är det så himla mörkt ute så det känns som hela dagen har gått och det är mitt i natten! Men klockan är bara barnet ju. Jag ska börja göra mat nu, Andy kommer hem när som helst. Vi ska iallafall äta tillsammans även om han ska iväg och jobba sen. Ikväll blir det laxspett med fullkornstagliatelle och mustig räksås gjord på cream cheese. Mumma..

Ha en trevlig lördag, ciao!

Gimme gimme..

Jag kom på att vi inte har Photosop installerat på datorn, och det jag var mest sugen på var en ny header. Men jag får väl mecka lite med bakgrunder och färgkombinationer istället! Lite förändring måste det bli nu när julen är på gång.

På tal om jul så ska jag sätta mig och skriva en önskelista. Men jag ska inte önska mig en massa saker jag egentligen inte önskar mig, utan jag ska försöka komma ihåg saker jag verkligen tänkt många gånger att "en sån vill jag ha". Oj, det kommer bli många grejer ändå - där sprack min plan.

Stressen närmar sig..

I år ska jag inte julstressa. Nej, jag ska ha allting klart innan jag ens hade börjat med det förra året. Till exempel: Nästa vecka går jag bara två dagar i skolan och ska då ta mig tid att baka lite pepparkakor och lussebullar inför första advent nästa helg. Jag ska också fixa adventsljusstaken (vilket innebär att jag måste köpa fyra ljus) och köpa ett "dag-för-dag" ljus som räknar ner till julafton. Det får dock inte vara för tjockt för då kommer vi fortfarande stå på 3:e december när julafton kommer, hah. Det blir mycket som ska fixas, för jag är helt galen i julen - pyntar och bakar och donar och fixar. Tycker om att göra egen glögg och i år ska jag också försöka göra en egen krans som ska hänga på dörren. Jag vet, jag är sjukt ambitiös, eftersom jag egentligen kommer behöva plugga en massa för att klara av både tenta och redovisning på danska ett par dagar innan jul. Men det ska gå ihop. Krävs bara lite planering.

v. 48 Baka lussebullar, pepparkakor och göra glögg. Julskyltning på söndagen.
v. 49 Börja handla julklappar. Göra julkrans till dörren. Börja julpynta.
v. 50 Ha alla julklappar klara. Handla julmat. Lussevaka (jobba) på tisdagen. Julbord på Ekebo på fredagen.
v. 51 Mamma & Pappa kommer hem. Baka mer lussebullar och pepparkakor + göra glögg.

Haha, nu känns allt mycket bättre. Känner mig som en riktig housewife, inte så
desperat dock. Ho ho ho..


Saturday night fever

Nej, inte riktigt. Vet inte alls vad jag ska hitta på idag! Lite tråkigt att vara ensam så jag funderar på att följa med när Andy ska jobba ikväll.. Men det är ju kanske inte det roligaste att sitta och glo där, bättre att sitta och glo hemma då så man kan gå och lägga sig när man vill, haha. Ska nog ringa till nån och tjata lite om att hitta på nåt med mig. Gå på bio eller liknande. Nu ska jag duscha och klä på mig sen tänkte jag faktiskt mecka lite blogg-design om jag orkar. Vi får väl se om det blir någon förändring.. Ciao


Tillbaka i civilisationen

I morse åkte jag till skolan, gick in i klassrummet och sa hej till ett par stycken. Sen satt jag där och väntade på att klockan skulle bli 9 och vi skulle få tentan och börja skriva. Jag orkade inte prata med någon, eller jag vågade inte rättare sagt. Det kändes som att jag hade allt i huvudet och om jag hade pratat med någon skulle all kunskap bara rinna ur mig. Kändes som en evighet, men till slut började hon dela ut papprena.. Jag svarade iallafall på alla frågor och jag kände mig ganska säker så jag hoppas nu på ett VG. Har knappt vågat göra det på föregående tentor men denna gången hoppas jag och tror kanske att det faktiskt är möjligt för mig att få mer än G. För VG var man tvungen att ha 75% rätt på första delen, samt göra den andra delen som mest bestod av logiskt tänkande (det var liksom inte sånt man kan svara "rätt" eller "fel" på). Så även om man har 100% rätt på första delen kan man inte få VG om man inte gjort andra delen. Men jag gjorde den och det kändes ganska bra där med. Så nu hoppas jag! Dröjer väl en månad eller nåt innan resultatet kommer..

Nu ska jag slänga mig i sängen eller soffan, har inte bestämt mig riktigt än ;) Ska ta med mig datorn och kolla på Grey's Anatomy, Ugly Betty och Desperate Housewives som jag inte hunnit ikapp med de senaste dagarna då jag pluggat. Äntligen helg! Ciao

ICA rules!

Haha, loggade in på ICA och hittade alla deras reklamfilmer. Jag hade glömt bort att man kan kolla på alla på hemsidan! I love it. Synd bara att priserna inte syns i filmerna på internet, det blir ju lite fel i t.ex. filmen när Sebastian och pris-nissen tävlar om vem som är snabbast. Men, enjoy. Ciao!

Pluggis idag också.

Sitter här och äter mannagrynsgröt och ska strax sätta igång med pluggandet. Men först tänkte jag starta datorn eftersom jag förväntade mig två mail, men inget hade kommit. Tråkigt! Men nu närt jag ändå sitter vid datorn ska jag iallafall logga in på ICA-banken och beställa ett nytt kort, för min magnetremsa är helt slut, kortmaskinerna läser inte det. Sen ska jag skriva ut dom frågorna som jag skrivit till mig själv lite snyggare på datorn, just nu står det kladdigt längst bak i min anteckningsbok (som för övrigt är helt slut, skrev på den sista sidan igår).

Måste sätta igång, ska
klara tentan på fredag! Ciao

Julstämning..

Tog en svängom till Toys"R"Us för att hjälpa en vän med lite inköp. Där hittade jag världens coolaste tomte. Han hade blinbling-halsband, hängbrallor och solglasögon. Också rappade han "Gettin' jiggy with it" (klicka), fast omgjord till en jullåt då. Så ball! Jag måste lätt köpa hem den. Den ska stå på en piedestal här hemma och jag ska trycka på hans hand (för att sätta igång den) varje dag. Åh vad jag längtar till julen nu. På tal om det, bjuder på första julbilden här i bloggen:

image186

Ho ho ho...

Press pause

Nu tar jag mig en välförtjänt paus och åker en sväng. Fika och sånt. Sen är det bara hem och fortsätta plugga, ikväll laga lite mat och kolla på nåt avsnitt Gossip Girl tror jag. Sen plugga lite till! Har skrivit ner en massa frågor till mig själv, så imorgon ska jag svara på dom, som ett eget litet "prov". Smart tycker jag! Tror jag lär mig bättre på det sättet.

Nu ska jag springa, ciao!

Ausa = Plugghäst

Igår var jag i skolan, vi hade supergenomgång av allt vi har pratat om under de här 6 veckorna med säljteknik. Tycker denna kursen har varit otroligt givande, men det är antagligen mest för att de föregående kurserna vi haft än så länge varade bara i 2 veckor, medan denna har pågått under 6 veckor som sagt. Så idag och imorgon är det plugga, plugga och åter plugga som gäller, inför tentan på fredag. Är egentligen inte så nervös än, för jag har trots allt varit med på alla lektioner utom en, och en dag gick jag på lunchen. Så en och en halv får man väl säga! Det jag missade under den "halvdagen" gick vi dock igenom igår så det känns lugnande.

Så länge man varit med på alla lektionerna och lyssnat och varit lite engagerad, så borde man iallafall klara G. Alla anteckningar och sånt finns på en sida för oss elever, Fronter, så jag ska sätta mig och skriva ut alla dom och se så jag inte missat något själv på lektionerna. Sen är det bara att plugga in allt. Eller bara och bara, men det är ju så man får göra. Skönt att vi inte behöver läsa hela boken, det är bara ett kapitel hon tyckte vi behövde läsa. Annars blandar vi ihop det hon har sagt med boken, och hon tycker inte riktigt att boken stämmer 100% - men att den är ett bra hjälpmedel sen när vi ska ut i arbetslivet på riktigt.

Nu måste jag sätta igång, så att jag kanske kan slippa plugga lika mycket imorgon om jag känner mig säker på min sak. Ciao!

När man har noll fantasi..

Så är listor jättebra! Sammanfattning av min dag:

Dagens låt: Bob Sinclair - Kiss my eyes
Dagens frisyr: Rufsig fiskbensfläta och en stor svart mössa..
Dagens smink: Det vanliga - bronzing puder, mascara & rouge
Dagens klädsel: Stuprörsjeans, gråa over-knee strumpor, ljusgrå tee, grå stickad pullover-väst, svart kappa och svarta tjocka stövlar.
Dagens händelse: Redovisning i skolan. Köpt nytt soffbord på Ikea. Bar det tunga paketet själv till bilen. Byggde ihop det själv med mina bara händer! (och en skruvmejsel..)
Dagens vill ha: Bilen! Jag vill inte vänta, vill ha den nu nu nu.
Dagens drog: Lösgodis och clementiner. Hela dagen har varit full av det.
Dagens tråkigaste: Att vänta i två timmar i Malmö utan att ha något att göra. Fast jag stannade i skolan och satt vid datorn och sen åkte jag till Ikea, som sagt.
Dagens finaste: Soffbordet, no question about it.

Dagens köp: Soffbordet. Igen.
Dagens mat: Rödspätta med kokt potatis och remoulad. På kniv & gaffel. Mums!
Dagens mående: Stolt. Jag kan använda en skruvmejsel! Eller, vi får väl se. Om bordet inte har rasat ihop inom en vecka så fortsätter vi på den teorin.

Nu ska jag kolla på Gossip Girl. Ciao!

Storhandel, fotboll och ego-treatment

Har precis kommit hem efter att ha storhandlat på Maxi, helt själv. Det blev grymt mycket mat och grejer för 700 spänn. En papperskasse och två plastkassar fyllde jag, som jag sen skulle konka på helt själv.

Nu ska jag göra mig fin genom att springa genom duschen, sätta min nya ansiktsmask + hårmask, fila och måla naglarna och sen klä på mig och sminka mig. Ikväll blir det o'Learys med mat, öl och fotboll. Därför känner jag att jag måste syssla med lite feminina grejer nu innan så det inte blir alltför mansdominerat ikväll. Nä, skoja bara. I don't care! Några vänner vi inte träffat på jättelänge ska följa med ikväll, superkul! Vi ska även smida planer inför nyår. Nu måste jag springa! Ciao

Torson!

Lite bilder från mitt besök i Turning Torso. För fler bilder http://rockoholic.bilddagboken.se

 
 

1: Utsikt från Torson
2: Utsikt över Torson
3: Utsikt från Torson
4. Deras gästrum


Fler bilder ser ni på bilddagboken!

Sturup tur & retur

Åh, vi skulle ha redovisat idag men eftersom alla andra grupper tog så himla lång tid på sig så var det bara 10 minuter kvar när det blev vår tur. Vi orkade inte stressa så vi gör vår redovisning imorgon istället. Så kan man träna lite till ikväll så det blir ännu bättre imorgon.

Kom hem från skolan strax innan fyra och har kollat på Desperate Housewives sen dess. Nu ska jag snart köra iväg till Sturup och hämta Andy. Tur att han kunde ta ett tidigare flyg så han landar klockan sju, annars hade han inte landat förrän elva ikväll! Nu blir det måla naglarna och klä på sig varmt. Det är typ 1 grad ute, okej att jag bara ska sitta i bilen.. Men man ska ju komma till bilen utan att d på kuppen med! Ciao

What's going on

Vilka stressiga dagar jag har haft, har knappt suttit vid datorn. Igår var jag på besök i Turning Torso, det är nämligen en i min klass som bor där. Ballt som bara den. Hon hade bokat jaccuzzin så vi gled upp en våning (hon bor på 42:a, jaccuzzin på 43:e) och badade en timme typ. Lyxlirare eller vad! Bildbevis kommer troligtvis imorgon.

Idag har jag varit i stan och fixat lite med Sabina. Sen hem och gjort färdigt Powerpointen till morgondagens redovisning. Just det, inte att förglömma: i morse var jag uppe FÖRE tuppen, nämligen klockan 4! Min morgonpigga sambo skulle flyga till Stockholm och var tvungen att ta bilen till Sturup. Eftersom jag vill ha bilen under tiden han är borta var det bara att masa sig upp och följa med för att köra hem den igen. Jag har aldrig varit så ensam på motorvägen som påväg hem klockan 5 på morgonen. Sinnes! När jag kom hem slängde jag mig i sängen och sov till tio. Älskar när man får lov att somna om. Det är bland det bästa som finns.

Nu får jag gå och lägga mig eftersom det är dags för skola imorgon igen. Har inte varit i skolan på två veckor. Det kommer kännas konstigt. Hoppas det inte snöar imorgon, stackars bilen har fortfarande sommarsulorna på! Då vågar jag nog inte köra utan får ta tåg istället och komma sent. Ciao och godnatt!

Ny vecka, nya tag.

Helgen var extremt trevlig men lördagen blev inte riktigt som tänkt. Orkar inte förklara, men det slutadebra ändå.

Idag vaknade jag tidigt (kvart i tio) av att mobilen ringde. Fortfarande halvsovandes tryckte jag in svara-knappen på mobilen och mumlade något som liknade "hej". Det var min kära sambo som tyckte jag skulle gå upp. Aj aj, farligt att vara ledig när det finns människor som är avundsjuka på en som kan ringa närsomhelst på dygnet. Jag berättade att jag ville somna om och drömma färdigt min underbara dröm, som jag inte kan komma ihåg vad den hanlade om nu.. Men när han berättade att det var strålande sol och sådär mysigt kallt så kunde jag ju inte ligga kvar där som en slöfock utan gick upp ändå. Och det var sant! Temperaturmätaren stod på 0,0 exakt, solen sken som bara den, vindstilla var det och det låg vitt på marken. Så himla mysigt. Så jag gick upp och åt frukost, te och fullkornsbulle, sen har jag städat lite. Bland annat har jag plockat ner alla sommarskor i en påse som jag ska ställa ner i förrådet. Dit ska också MC-skorna och hjälmarna få följa med, och upp till lägenheten ska vinterskorna få komma. Och jackorna med. Lite kläder kan man nog plocka ner också, typ vårjackor och sånt som man inte kommer använda nu. I eftermiddag tror jag att jag ska åka in till stan och gå en runda. Eller så tar jag bara en promenad här hemma och fotar lite. Det är så mysigt när solen skiner på allt. Allt blir så vackert.

Såhär såg det ut i morse när jag vaknade:

image181

Hohohoh

I morse klockan 6.20 stegade föräldrarna in (inte mina då...) genom dörren och bjöd på kaffe och bullar med ost och grejer. Vilken överraskning det blev, han flög upp ur sängen när det ringde på dörren och blev först rädd tror jag, men när han såg vilka det var så blev han sååå glad. Det blev inte champagnefrukost som det var tänkt från början, men detta var så himla mysigt. Han fick en jättefin present, en stor tavla med blå bakgrund, också ett stort hjärta i mitten fyllt med bilder av honom, från bebis till studenten, och några där han var lite äldre med. Jättefin!

Nu ska jag fixa lite här hemma, sen kommer han hem om ett par timmar... Ciao!

Nu smäller det

Imorgon är det big birthday time! Får äntligen utlopp för alla mina hemligheter, sen ska jag inte ha en hemlighet på hur länge som helst. Aldrig, faktiskt. Hatar hemligheter, iallafall när jag måste hålla dom. Och se till att ingen annan skvallrar!

Ikväll har jag gjort en tårta till hans jobb imorgon, så han ska bara bjuda på den sen ska han komma raka vägen hem för att påbörja överraskningsmomenten.. Moahhaha! Tårtan är den coolaste och mest avancerade jag någonsin gjort. Ett lager med mosad banan och riven choklad. Nästa lager med stora hallon, riven choklad och vispgrädde. Överst ett lager med smält choklad, utspridd och stelnad. Runtom på sidorna spritsat med grädde (såklart med chokladsmak, blandade i kakao) och överst ska det vara, väntar med det sista momentet tills imorgon så det håller sig fräscht, hallon och blåbär i en hög, och i den högen ska jag sticka ner små ord och siffor, som jag skrivit i smält blockchoklad som sedan stelnat. Orden ska såklart vara "grattis" och siffrorna "30". Hoppas det blir bra! Självklart blir det bildbevis imorgon bitti när allt är klart.

Egentligen börjar överraskningsmomentet redan på morgonen. Tidigt på morgonen. Men det har han ingen aaaaaning om ännu.. Moahhahahaaaa! :)

Gonatt!

Magen sa nej.

Idag hade jag kunnat sova tills nu ungefär, om jag hade vetat att jag ändå skulle åka hem igen. Men det kunde jag ju inte veta, för när jag vaknade vid 7 i morse mådde jag hur bra som helst. Gick och sminkade mig lite och klädde på mig, sen till köket för att göra en macka. Kände att jag hade lite ont i magen så jag tänkte "jag äter mackan på tåget sen istället". Gjorde mig redo föör att gå, och när jag var på väg till tågstationen känner jag hur magen börjar göra mer och mer ont för varje minut. Väl framme vid perrongen så var det jättemycket folk, alltså inga platser att sitta. Inte ens nåsonstans jag kunde luta mig mot en vägg! Jag hade så ont i magen att jag ville sätta mig ner på marken, kunde knappt stå upp. Egentligen började jag vela där och då om jag inte skulle gå tillbaka hem och lägga mig istället. men jag hade ju redan köpt biljett för hela resan till Malmö, så jag tänkte att jag skulle prova ändå.

Äntligen kom tåget och jag fick sitta ner, underbart! Men ändå inte så underbart som jag hoppats på, för det gjorde fortfarande sjukt ont. Typ som magknip blandat med mensvärk upphöjt till tio! När jag kom in till Helsingborg, där jag skulle byta tåg mot Malmö, så kände jag återigen att nej, detta går inte. Så jag satte mig helt enkelt på en bänkmed en Aftonbladet i näven och väntade i 45 minuter på att få åka hem igen. Hemma i Mörarp gick jag in på Ica och köpte fil som ska vara bra för magen. Den är nästan slut.

Nu mår jag bättre, men det är fortfarande jobbigt att stå upp så mina givna platser idag är sängen, soffan och stolen här vid datorn. Uppkurad med benen i fosterställning.

Konstiga människor i City

Wow, vad jag är glad att jag bor på "landet".. Och jag är glad att jag verkligen trivs här så att jag kan vara glad att jag bor här. Lät lite förvirrat, men men.. I stan finns det mycket konstigt folk.

Idag när jag stod utanför Wayne's och väntade på Sabina för en välbehövlig fika så kom det fram en tant till mig och sa typ: "Ja, här står du, men jag förstår att du inte får någon... eh, ehm.. hmm, uhm, errh, eeeehh" också fortsatte hon stamma sådär i vad som kändes som en evighet, och sa lite "oj, vad var det jag skulle säga" där emellan också. Innan hennes dotter (i typ 50/60-års åldern) sa väldigt strängt "Mamma! Kom nu!" i arg ton. Hon var ju bara lite förvirrat, men väldigt söt tyckte jag. Hade gärna stått där och pratat med henne, haha.

Anyways, jag och Sabina fikade i kanske en timme, sen gick vi till Gallerix för att kolla på affischer. Påväg dit ser vi en kille i typ 18-års åldern stå, iklädd kostym, upptryckt mot en vägg av en vakt som hade fångat honom, antagligen för snatteri. Så himla.. random!? När vi kom ut från Gallerix så hade även polisen kommit, oj vad folk glodde då. Min teori är att killen hade gått in på Dressman (som dom stod utanför) och provat den här kostymen han hade på sig, för att sedan typ kuta ut därifrån i tron om attt komma undan. Men icke.

Sen gick vi ner till Rådhuset för att ta bussen hem till henne (det är svinkallt ute idag). Vi hann precis med sjuan tack vare ett mindre maraton över övergångsstället.. Vid Knutpunkten hoppar det på en skum kille med värsta tuppkammen och en bukett rosor innanför jackan. Han sätter sig självklart mittemot mig även om det fanns hur många lediga platser runtomkring som helst. Där började mina misstankar. Jag och Sabina pratade om frisyrer och hårfärger tror jag, när killen helt plötsligt kläcker ur sig, och i väldigt hög ton, "Vad söt du är". Jag: "jaha... tack" i kort ton. Sen säger han, mer vänd mot Sabina, att han skulle träffa en tjejkompis och ge henne blommor (därav buketten rosor innanför jackan) men att hon aldrig dök upp. "Jaha, vad taskigt" menade Sabina på. Sen frågade han var vi skulle och sa att han skulle av på samma ställe. Tjoho, precis vad man vill höra när man måste gå genom en ganska mörk gata för att komma till Sabina. Han tog upp sin mobiltelefon och där föreställde jag mig att han skrev ett sms till en kompis där det stod ungefär "jag har två brudar på högaborg.." eller nåt i stil med det. Fick supernoja och frågade Sabina om vi inte skulle gå till Coop innan vi gick hem till henne (upplyst hela vägen) och handla nåt gott till filmen. Men hon hade nog samma magkänsla och sa "men då är det bättre vi handlar här på Tasty House och går hem sen", så vi hoppade av fort som tusan och gick i rask takt in på TH. Sen gick vi och kollade bakom axeln hela vägen hem till henne, haha. Vem vet, han kanske inte alls var "farlig" men man kan aldrig vara säker nog. Det störiga är att vi ändå fick hem till henne i kylan. Skit.

Sen såg jag en rolig grej i stan också, en kille i ganska tunna slappiga gympabyxor... Där man verkligen såg att han hade
stringkalsonger!

Skum dag. Nu ska jag sova.. Ciao!

Bakakaka

Ikväll har jag bakat snoddas, kaffekakor, chokladrutor, kärleksmums eller vad man nu vill kalla dom. Kärt barn har måååånga namn. Snoddas tycker jag är roligast! Dom blev väldigt goda och jag lyckades få kakan att inte sjunka ihop efter att den kom ut ur ugnen. Så den är väldigt .. Ja, hög! Nästan lite svårt att ta en tugga utan att kladda runt munnen, men det är så det ska vara ju! Sen gjorde jag kantarellsoppa till kvällsmat, och vi har ju såklart ätit Snoddas till efterrätt.

Nu ska vi titta på nästa avsnitt Heroes som vi ännu inte sett (avsnitt 6, säsong 2.. ja, med teknikens under kommer man hur långt som helst!) i sängen, och sen sova. Imorgon har jag inte heller någon skola utan är helt ledig. Ska fixa och dona lite grann samt åka in en runda till stan. Jag ska ta tåg för första gången på veckor eftersom bilen är i Malmö utan mig :( Sov gott! Ciao

I'm going crazy!

Jag råkade olyckligtvis hamna på Asos när jag satte igång datorn. Så många fina klänningar dom har som jag inte hade tackat nej till. Det är ju faktiskt dags att börja tänka på nyårsoutfiten, och som sagt.. Hade inte tackat nej till nedan..

(klicka på bilderna för att komma till sidan där man shoppar.. jag är suuuugen)

1
image173

2
image174

3
image175

4
image176

5
image177

6
image178

7
image179

8
image180
Nej nu får jag sluta, blir ju crazy på riktigt! Jag ska försöka sy en egen klänning till nyår, men jag tvivlar på att jag kommer hinna.
Vilken var finast, 1-8? Själv tycker jag 1.. och 5. Och 3.. och 2 också. Ääh..

Listor är bra

Idag är det Allhelgona, eller det var egentligen i onsdags men det är väl idag det kommer komma en massa barn och ringa på dörren och tigga godis? Tur att jag ska BAKA godis nu då, ska göra kolachoklad. Mums! Ikväll ska Nicke komma hit och jag ska göra lite allhelgonamat. Det blev ingen "fest" ikväll för jag ska jobba, vilket jag helt hade glömt bort! Tråkigt men, pengar är pengar.. Nu börjar jag bli lite stressad och ska därför göra en "To do" lista:

  • Baka kolachoklad-godis 
  • Åka och köpa gravljus och kanske en dekoration/blomma
  • Åka till morfars grav
  • Handla på Maxi eller City Gross
  • Kanske åka till "svärföräldrarna" och dricka kaffe
  • Hem och laga mat

Ay Caramba vad jag har att göra, bara att sätta igång! Ciao


Without the retouch..

Det blir fullkornspasta med köttfärssås (fast veggie-variant till mig) ikväll. Ooh jag är i extas, hittade en hemsida med en massa vackra bilder på kändisar! Men, när man för musen över bilden så ser man hur bilden såg ut före retuschen.. I love it! Gå in på länken själv och titta: Klicka här, tryck på "portfolio" och gå sen in på den bilden du vill se. För musen över bilden och se the real thing. Så härligt! Ciao

Slappisdag!

Gud vilken seg dag jag har haft, men det har varit väldigt skönt. Har bara kollat tv, slösurfat, planerat lite och fått massa inspiration. På lördag ska vi ha "Halloween-bjudning" men eftersom vi är ute i sista sekund så vet jag inte hur många som kommer.. Har bara skickat sms-inbjudan men får nog ta och ringa runt imorgon för att se och tjata lite! Ska inte vara maskerad, men vi ska bjuda på "äcklig" mat, typ grejer som ser läskigt ut.. Och sen får vi väl kolla på skräckfilm eller nåt! Vill inte blanda ihop Halloween med allhelgona, men allhelgona har ju redan varit (igår). Lite amerikaniserad får man väl vara ibland.

Nu är det första november och alltså bara en månad kvar till december.. Gud vad jag längtar till julen, få baka en massa och gå på skyltsöndag och en är det advent, och lucia och grejer.. Ååh, det ska bli så mysigt. Undrar fortfarande vart jag kommer fira jul bara! It will be a surprise..

Nu ska jag gå bort till Ica och handla grejer så jag kan göra middag. Ikväll är det MTV Europe Music Awards, tjoho! Om jag orkar ska jag se hela, annars får man väl kolla repriser hela helgen. Ja, vi har äntligen fått MTV nu och jag är överlycklig. Ciao!

Achmed the dead terrorist

Jag vet inte hur man klistrar in videos från YouTube, eller jag kunde en gång men nu har dom byggt om hemsidan och ändrat en massa, så nu funkar det inte som jag vill längre.. Men ni MÅSTE kolla på DENNA videon (<--KLICKA)! En standup komiker som heter Jeff Dunham, han är sjukt duktig på att buktala.

Jag fick se denna videon igår kväll, vi skrattade så vi grät! Gubben i den andra lådan är en annan docka som han brukar buktala med, Walter, så det är hans röst man hör ibland i videon. Enjoy! :)