Try it!

skriv ditt namn med lillfingret: åsa
skriv ditt namn med armbågen: åsas
skriv ditt namn med pannan: ´+åwesqw

skriv ditt namn med foten: åsda
Skriv ditt namn med näsan: åsaq
skriv ditt namn med örat: 'c4re
skriv ditt namn med munnen: -ÅSA

HAHA, men det gick ganska bra ändå ;) Örat var dock omöjligt.

Hello på nytt

Har inte orkat blogga på flera dagar. Julafton var jättemysig, och på juldagen åkte vi till farmor & farfar. Åkte hem igen på annandagen och sen har jag mest softat och tagit det lugnt. Idag var jag iväg och letade efter en klänning till nyårsafton. Hittade en svart i satin på Gina, där hittar man alltid nåt! Har redan skor och väska och grejer så det var bara klänningen som fattades.

Just nu sitter jag själv i lägenheten, ganska skönt faktiskt. Annars är vi ju fem stycken i vår tvåa på 52 kvm just nu, så att få några minuter för sig själv är ganska.. ja, skönt. Ska sätta igång ett lass popcorn och slänga mig framför tv:n nu.

Bara två dagar kvar av 2007 nu! Ciao

Merry X-mas

Så var det då dopparedan. Kom tomten till er inatt?

Har än så länge bara vaknat och ätit "frukost" (frukt, knäck och te, man ska ju ändå äta hela dagen sen), snart är det dags för lunch och sen ska vi hem till 'svärföräldrarna' för Kalle, julklappsöppning och middag och mys.

Imorgon åker vi till Borås till farmor och farfar och faster och kusiner för att fira juldagen med kalkonmiddag (farbror är engelsman så imorgon är det ju julafton för honom)! Skit i bilen, jag kommer rulla hem därifrån på onsdag!

Nu ska jag platta håret och sen göra mannagrynsgröt till lunch! Tycker inte om risgrynsgröt så det blir manna istället. God jul! Ciao

Danföredanföre..

Igår var jag ute och handlade nästan alla julklappar. Är så gott som klar, sånär som på två stycken. På kvällen kom mamma och pappa hem efter att ha kört från södra Frankrike i onsdags eftermiddag. Mysigt! Pappa har jag inte träffat sen i juni, helt sjukt.

Snart ska jag ner till stan och sen i eftermiddag träffa Sabina och Sanna för glögg-fika. Mysigt det med! Dan före dan före dopparedan idag. Ciao!

I've been looking for freedom

Nej, jag ska inte göra någon Hoff-liknelse här i bloggen, men nu är jag ledig till 7 januari vilket känns väldigt skönt. Nog för att jag bara går 3 dagar i veckan, men man är ju aldrig riktigt ledig ändå. Nu känns det verkligen som freedom i några veckor!

Igår var vi som sagt ute med klassen och åt, mycket trevligt. När vi kom hem (väldigt fort, det gick inte lagligt till på motorvägen mellan Malmö och Mörarp igår) så satte vi igång
Jeff Dunham och skrattade högt. Och mycket! Fick se Melvin och Peanut för första gången - underbart. Det är en snubbe jag vill se live!

Strax ska jag bege mig till stan för att köpa mina sista julklappar (förhoppningsvis). Ikväll ska jag kanske fika med Sabina och sen hem och klä granen. Idag är det faktiskt dan före dan före dan före dan före dopparedan. Sådetså! Ciao

Avslut it is

Har haft min sista tenta idag, det var den skummaste tentan jag skrivit hittills. Konstiga frågor, inte relevant för fem öre. Men skit samma, hoppas på G, förväntar mig IG så blir jag nöjd.

Har precis duschat och ska ge mig iväg om en timme. Ner till Malmö ännu en runda för utgång med klassen, sista gången vi träffas tills 7 januari! Underbart med sån sammanhållning. Vi ska träffas på pub Pickwick för en öl, sen äta på Elysée, en fonduerestaurang, och sen gå ut en runda tror jag. Det är ju onsdag så de flestas bussar går ju inte längre än till elva, så jag har beställt svarttaxi (nej, sambotaxi) till elva-snåret jag med.

På med deo, ett lass smink och dra en borste genom håret står på schemat den närmsta timmen. Ciao!

Ps. Köpte skor idag. Rea. Har suktat länge. Yay! (Måste börja sälja av skor på Tradera nu för att få plats..)

The end of an era?

Imorgon. Då har jag min sista tenta och sista dag på min första termin på min utbildning. Förvirrande?

Imorgon. Då kommer Sanna hem från Gran Canaria.

Imorgon. Då kör mina föräldrar hemifrån och anländer till oss by friday night.

Imorgon.

Julkalender är roligare.

Idag skulle jag egentligen ha åkt till Köpenhamn med några i klassen. Men igår kom jag på att jag inte ens börjat plugga till tentan på onsdag. Och imorgon har vi lektion som vanligt så idag är enda chansen jag har att plugga egentligen. Så jag struntade i att följa med. Har än så länge inte ens öppnat böckerna, känner mig verkligen engagerad.. Jag har istället kollat på nästan alla avsnitt av julkalendern som jag har missat. Är på nr 13 så jag har några stycken kvar tills jag hunnit ikapp. Men det ska jag inte se mer på nu, utan nu måste jag börja läsa lite. Sen om jag hinner och orkar så ska jag åka till Väla och kolla på lite mer julklappar. Vet ungefär vad jag ska köpa.. Sen måste jag börja slå in alla julklappar med! Note to self: köp tejp.

Ciao!

Hur mycket är du värd?

Naturlig hårfärg
[x] Rödhårig - 700 kr
[ ] Brunhårig - 200 kr
[ ] Blond - 500 kr
[ ] Svart - 100 kr
[ ] Flintskallig - 50 kr
[ ] Annan - 700 kr

Ögonfärg
[x] Blå - 1000 kr
[ ] Grön - 700 kr
[ ] Grå - 500 kr
[ ] Brun - 200 kr
[ ] Annan - 100 kr

Längd
[ ] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 200-160 cm - 1700 kr
[ ] 160-140 cm - 1500 kr
[ ] 140-120 cm - 700 kr
[ ] 120-100 cm - 400 kr
[ ] Under 1 meter - 200 kr

Ålder
[ ] 41-60 - 1200 kr
[ ] 31-40 - 1000 kr
[ ] 26-30 - 700 kr
[ ] 21-25 - 500 kr
[x] 18-20 - 200 kr
[ ] 0-17 - 100 kr

Är du
[ ] Tvilling eller mer - 3000 kr
[ ] Förstfödd - 3000 kr
[ ] Enda barnet - 2000 kr
[x] Mellanbarn - 1000 kr
[ ] Tredje barnet - 1000 kr
[ ] Andra eller sista barnet - 0 kr

Dricker du
[ ] Nej - 4000 kr
[x] Sällan - 3000 kr
[ ] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[ ] Ibland - 2000 kr
[ ] Bara på helger - 3000 kr
[ ] Alla andra dagar - 500 kr
[ ] En gång om dagen - 100 kr
[ ] Flaskan är mitt liv - 0 kr

Hur bra syn har du
[ ] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[x] Inga synfel - 1000 kr
[ ] Glasögon - 500 kr
[ ] Kontaktlinser - 200 kr
[ ] Opererat - 100 kr
[ ] Går inte att fixa - 50 kr

Färg på bilen (föräldrarnas bil)
[ ] Rosa - 20,000 kr
[ ] Mörkbrun - 8000 kr
[ ] Guld - 7000 kr
[ ] Grå - 6000 kr
[x] Blå - 5000 kr
[ ] Vit - 4500 kr
[ ] Svart - 4500 kr
[ ] Röd - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[ ] Silver - 3000 kr
[ ] Lila - 2500 kr
[ ] Gul - 1000 kr
[ ] Orange - 1000 kr
[ ] Rostig - 150 kr
[ ] Ingen bil - 0 kr

Skostorlek
[ ] 45+ - 3000 kr
[ ] 43-45 - 2500 kr
[ ] 41-43 - 2000 kr
[x] 38-41 - 1000 kr
[ ] 38-36 - 500 kr

Favoritfärg (Du får välja 4 olika)
[x] Röd - 6000 kr
[x] Svart - 1000 kr
[ ] Blå - 450 kr
[ ] Brun - 500 kr
[ ] Lila - 2000 kr
[x] Vit - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[ ] Orange - 3000 kr
[ ] Gul - 3000 kr
[ ] Rosa - 1000 kr
[x] Annan - 500 kr

Använde du en miniräknare för att ränka ihop resultatet
[ ] Ja - 5000 kr
[x] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[ ] Penna och papper - 20.000 kr
[ ] Bad någon om hjälp - 1000 kr

Resultat: 36.100 kr

Haha, är jag inte värd mer än så?

Finally!

Igår var jag och handlade lite julklappar, äntligen. Har fortfarande en smärre känsla av panik över att jag inte kommit längre, men bättre än att inte ha handlat något alls. Idag ska jag gå och kika lite här i Malmö med!

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att någon ska komma och hålla mig sällskap tills vi börjar kl 9. Ikväll ska vi på julbord på Ekebo, Sten & Stanley och Lotta Engberg vettu, all my favourites! ;) På söndag ska vi nog köpa julgran. Wiho! Ciao

Natten går tunga fjät...

En av de mysigaste dagarna på året, Lucian. När jag var mindre så gjorde vi hela köret med luciaklänning, ljus i håret och lussade för mamma och pappa. Blir inget sånt i år (av förklarliga skäl), men nog ska jag äta lite lussebullar och dricka glögg i eftermiddag! Igår kväll jobbade jag på lussevakan, spelade på ett ungdomsdiscotek. Tur att jag inte hade några lektioner idag för det hade jag verkligen inte klarat av då vi inte kom i säng förrän ca 02.30. Tycker synd om han som sitter på jobbet och försöker hålla ögonen öppna just nu.

Jag ska iväg och köpa julklappar nu, äntligen! Har än så länge inte inhandlat en enda, och det är elva dagar kvar till jul. Elva! Jag som alltid är så välplanerad, slagit in alla julklappar och till och med rimmat på alla klappar innan ens december börjat vanligtvis.

Förresten, varför
var vi inte där? Ciao (passar ju idag, eftersom lucian från början kommer från Italien!)


Överraska Tomten...

  1. Ställ ut en tallrik med sallad i stället för en med mjölk och kakor. Lämna en liten lapp där du förklarar att han borde gå ner i vikt.
  2. Klättra upp på taket, leta reda på hans släde och ge honom en böteslapp för fortkörning, allt detta medan han är inne i ditt hus och lämnar klappar under granen.
  3. Byt ut hans renar mot exakta plastkopior och se vad som händer när han försöker få dem att flyga.
  4. Lämna en lapp som förklarar att du har åkt på semester och fråga om han inte skulle kunna vattna dina blommor.
  5. Ställ in en ursinnig tjur i ditt vardagsrum. Tänk dig vad som kommer att hända när den får syn på tomtens stora, röda dräkt!
  6. Gör en armé av arga snögubbar på ditt tak som håller skyltar med texter som "Vi hatar julen!" och "Dra åt fanders, tomten!"
  7. Lämna en lapp vid telefonen och skriv att Fru Tomte har ringt och undrade om han inte kunde handla lite mjölk och bröd på hemvägen.
  8. Ha ett överraskningspartaj för tomten när han kommer ner genom skorstenen och propsa på att han inte får gå förrän stripporna har kommit.
  9. Sätt en kopia av din önskelista på skorstenen med sista-minuten-ändringar.
  10. Täck skorstenen med taggtråd då tomten är inne i huset.
  11. Pryd hela vardagsrummet med uppstoppade djur, gevär och jakttrofeér. Ställ dem nära granen så att tomten verkligen ser dem. När han har kommit in i vardagsrummet så går du ut och ställer dig på gräsmatten, skriker "Titta, en ren! Och han har en röd nos!" och avlossar ett gevärsskott.
  12. Lämna en lapp där du förklarar att du har flyttat, och ha med en väldigt svårläst vägbeskrivning till din nya boning.
  13. Lägg en ny tomtekostym framför granen och lägg en kemtvättsräkning bredvid.
  14. Måla hovavtryck över hela dig, och lägg dig på taket. Så fort tomten kommer upp ur skorstenen igen, klaga över att du har blivit nertrampad av renarna och hota med att stämma honom.  
  15. Klä dig som påskharen, dyk på tomten så fort han kommer ned igenom skorstenen och säg "Den här stan är inte stor nog åt oss båda" med iskall röst.

lånd av Catya


Game Over

Måndag. Igen. Hatar måndagar.

Tur att jag bara går varannan dag i skolan denna veckan. Imorgon är jag alltså så gott som ledig, får väl plugga lite grann men inte något som behöver mer än 20 minuter av min tid. Så jag ska åka och handla lite, kanske ta en runda på Väla på förmiddagen när det inte är så mycket folk där, och ta det där med extrajobb än en gång. Blev aldrig av sist eftersom det var så sjukt mycket folk där, och jag kände att de inte hade haft tid med mig ändå.

Fick nyss reda på att jag fick VG på min säljteknik-tenta! Hade 93% rätt på den, så lite nöjd får man väl vara? Men det var "inte så konstigt" att jag fick VG på den, eftersom vi hade en superbra lärare! Och jag lärde mig otroligt mycket på lektionerna. Tack Pia :)

Nu ska jag äta en lussebulle. Japp, har bakat dom själv ;) Denna måndagen slutar nog bra ändå! Ciao


Va!?

Hur kan man få rysningar av Idol? Varför önskar jag att jag var där? Vad har hänt?

Kan fortfarande inte säga vem jag tycker ska vinna. They're both worth it.

Arrgh..

Jag  blir förbannad när saker och ting inte funkar som det ska. Jag är lätt stressad över en sak som måste bli klart i dagarna, också funkar inte hemsidan som jag måste ta hjälp av. Vad ska man göra? Jag ska ringa till kundtjänst och gnälla och vara riktigt förbannad. Om det nu finns en sån.

En riktig jul

Efter att ha pratat med mamma i telefon så kom jag på att jag inte har sett julkalendern i år! Så jag gick in på svt.se och kollade på första avsnittet, och gud vad mysigt det var! Ska lätt kolla på resterande avsnitt imorgon när jag är ledig! Japp, inget eget arbete eller någonting, utan jag är helt ledig. Satt nämligen kvar i skolan idag och gjorde alla mina tre hemuppgifter klart, så nu har jag imorgon + helgen helt fri! Superskönt. Imorgon ska jag fixa med en julklapp, åka till Väla och hämta kort och gå runt i butiker och lämna CV och fråga efter extrajobb (man måste nog gå dit och prata med butikschefen själv, för att bara skicka ett brev till dom kommer man inte långt på), sen ska jag hem och baka kola och lussebullar!

På kvällen ska jag göra grillad lax med vitlöksdoftande haricots verts och kolla på Idol-finalen! Ännu en final där jag skiter fullständigt i vem som vinner. Men inte av samma anledning som föregående år, utan denna gången för att båda två är så sjukt bra och coola! Hoppas att båda två kommer gå långt i livet. Kommer fortfarande ihåg allra första Big Brother (den där Ulrika vann, om någon mer än jag minns?) och Marie och Benjamin förlovade sig i jacuzzin, och sjöng tillsammans i hamnen i Stockholm på final-dagen. Marie har en riktigt bra sångröst och på auditionen visste jag att hon skulle gå långt. Gissa vem som hade rätt? Dock tycker jag att Idol är lite tråkigt på det sättet att man måste ställa sig framför en jury och bli hånad om det inte passar dom eller om dom har en dålig dag. Fast det är ju kul för oss andra att se sen, och man får ju faktiskt skylla sig själv om man traskar in och sjunger som en kråka, för att sen gråta för att juryn var taskig. Nä, det är lite fel. Och sen kommer dom ju oftast inte speciellt långt, utan det är oftast den som kommer tvåa eller ännu lägre som lyckas ordentligt! (Darin, Måns, Ola, Danny, you name it.. Hört från Marcus, Agnes eller Daniel på sistone?)

Nu ska jag sova, så jag kan vakna tidigt imorgon och ta hand om allt som ska tas hand  om. Ciao!


Non-desperate Housewife

Idag gick jag upp när klockan ringde 08.50. Besiktningsmannen skulle komma mellan 9-12, så jag tänkte det var lika bra att gå upp. Trevligare att vara vaken och påklädd än att öppna dörren med sömnen i ögonen i pyjamas, haha. Så jag klev upp, åt frukost och klädde på mig. Sen började jag dammsuga lite för vi hann aldrig det i helgen, vi brukar alltid ta söndagen till att städa lite annars.. Märkte hur skitigt det faktiskt var här hemma (okej, nu låter det som att vi bott i en svinstia men vad jag menar är att jag såg fläckar på golvet i köket, såna som jag inte fått bort med dammsugaren innan) så jag tog till och med moppen och svepte över alla 52 kvm. Eller nej, inte alla eftersom soffan tar upp en del plats, likaså sängen och matbordet. Haha.

Jag är otroligt nöjd med min insats. För klockan är bara strax efter elva och jag har redan klarat av vad som vanligtvis hade tagit hela dagen. Det luktar citron i hela lägenheten och badrummet är skinande rent. Då gör det inte så mycket att man inte orkat bädda sängen ordentligt eller att det ligger kläder i den. Massor med kläder...

Halv tio ringde det iallafall på dörren (när jag var mitt uppe i dammsugandet som bäst) och där stod två besiktningsmän och en som är ansvarig för vårt område. Det var inte riktigt som jag trodde, att vi skulle få gnälla och sådär - utan dom gick mest runt och tittade på lister och sånt och kollade om det var några sprickor. Trähus får ju gärna för sig att flytta rundor litegrann och då blir det så att lister släpper osv. Dom hittade ett par fel så det kommer väl åtgärdas snart tror jag!

Nu ska jag snart åka till Maxi och handla, man måste ju ha mat för veckan/helgen som kommer. Ciao!

Bedtime!

Nu säger jag godnatt. Imorgon har jag eget arbete, alltså ska jag inte till Malmö imorgon. Däremot måste jag upp tidigt ändå för det kommer hit en besiktningsman (kvinna?) ganska tidigt, som vi ska få gnälla lite till om det är något fel i lägenheterna. Sleep tight! Det ska jag iallafall göra.

image194

Secret Santa

Sitter just nu och meckar med en julklapp... Ooh, den kommer bli så bra! Och den som ska mottaga den kommer förhoppningsvis bli superglad. Lite hemlighetsmakeri här i bloggen ;)

Tänkte faktiskt..

Det var sjukt längesen en dagens outfit fick vara med på bild. Har börjat tycka det är lite overkill att alla gör det. Men nu trotsar jag mig själv och slänger in en (dock inte dagens utan flera dagar sen's)

image192

Jeans från Fifth Avenue/Spirit
Stickad randig T-shirt från Lindex
Stickad grå pullullover väst från H&M
Högklackade svarta ankelboots från DinSko

Julskyltning

Vi åkte ner till stan och gick runt i två och en halv timme på skyltsöndagen. Åt mini-munkar och tittade i skyltfönstrena! Sen gick vi och fikade och då blev det te och lussebulle. Sen tog vi faktiskt bara lotter på ett enda ställe, då vann jag en julost. Eller ja, jag valde lotterna och Andy öppnade hälften, så var det han som fick vinstlotten, haha. Och vi hade pratat innan på dagen om att vi skulle gå in på nån riktig "osteria" och köpa en julost, men nu slipper vi ju det.

Nu ska vi sova eftersom det är jobb/skola imorgon. Hoppas ni haft en mysig första advent! Säger nu mitt första för detta året: GOD JUL!

FantasyÄventyrHistoriaDramaSagaKomedi?

Beowulf. Jag vet inte vad jag ska tycka eller säga. Jag hade absolut inga förväntningar whatsoever vilket jag ändå brukar ha när jag ska se en film. Min första tanke var att musiken var jäkligt mäktig och man kände verkligen den råa "stämningen" i filmen tack vare musiken. Den utspelar sig i Danmark 500 e.Kr (tror jag) och den första scenen vi får se utspelar sig i en stor hall, där kungen sitter på sin tron askalas-packad och festar med sina soldater och sin drottning (en kvinna som är typ hälften så gammal som honom). Kameran börjar zooma ut, ut, ut, och fortsätter ut från hallen (slottet/borgen, vad det nu är), ut från berget den står på, över snötäckta kullar och dalar medan man hör den dova musiken av trummor och soldaterna som hyllar sin kung med sång. Musiken hörs allt tystare, när kameran till slut zoomat färdigt - och hamnar inne i en grotta långt ifrån borgen. Där får vi träffa monstret Grendel. Hans trumhinnor är vända ut och in (ja, inte bara trumhinnorna utan hela han är vänd ut och in. Väldigt slemmig typ), så han hör såklart musiken och sången svinhögt. Han lider såklart av detta, så han springer bort till borgen och spränger upp dörren och slaktar kungens soldater. Alla utom några stycken, kungen själv och drottningen.

Sen kommer en "hjälte", Beowulf, och ska döda monstret med sina bara händer eftersom monstret varken har svärd eller sköld. Ja, då menar jag verkligen med sina bara händer - han klär av sig helt spritt språngande och lägger sig ner och väntar på monstret.

Vad som händer behöver jag ju inte berätta för folk som vill se filmen.. Tips: ta med öronproppar. För det där monstret skriker så det gör ont i trumhinnorna. Jag blev väldigt överraskad när jag insåg att hela filmen var tecknad. Jag trodde bara att vissa effekter skulle vara tecknade, medans människorna skulle vara "riktiga". Men nej, allt är animerat! Och just det, Angelina Jolie (som för övrigt var den enda skådisen som var sig lik även animerad) springer runt naken, täckt i guldfärg och är en demon eller häxa eller vad hon nu är.

Allt som allt var det en helt ok film, men jag tror bara jag tyckte det just för att jag inte hade några förväntningar. Väldigt snyggt gjord, bra musik, spännande och överraskande. Det tog många vändningar i filmen som man inte kunde förutspå! Samtidigt med en lite kall humoristisk klang till det. Men är man inte into äventyr, fantasy, sagofilmer och liknande så kan man skippa denna.


Nu så!

Kör ner till Shurgard. Kommer in i förrådet. Det finns bara en låda med julpynt. EN. Jag börjar leta som en galning bland alla andra lådor men hittar inget mer än denna lådan. Blir ledsen eftersom jag verkligen trodde att jag skulle hitta adventsljusstakar och grejer. Så jag åker till Rusta och köper två adventsljusstakar för 25:- stycket. Dom var träfärgade, så jag svängde in till Väla, in bland alla miljoner (!) människor som också tyckte att idag var en perfekt dag för en Väla-runda, in på Panduro och köpte röd hobbyfärg. Så jag ska måla dom röda, blir finare :)

Så nu är jag äntligen på gång, och nu ska jag sätta igång med att pynta. Sen ikväll ska vi gå på bio, det blir nån ny film som jag knappt hört talas om: Beowulf..? Ciao!

PS. Sen att jag kom hem och hittade adventsgrejerna i vårt förråd, det är en helt annan sak...

1:a december

Yes! Igår gick jag in i Scorett-butiken och träffade butikschefen som jag pratade med i telefon. Hon var så snäll och trevlig och jag fick praktikplatsen. Jag är faktiskt nöjd med mig själv - det gick ju på mindre än två dagar. Så from 21 januari och åtta veckor framåt, kom gärna in i Scorettbutiken på Järnvägsgatan (mittemot Knutpunkten) och hälsa på. Då ska jag banne mig sälja på dig en massa skor, mohahaha! Det är nämligen det praktiken går ut på; vi ska tillämpa det vi lärt oss på de här kurserna. Bland annat säljteknik och butikskommunikation. I'm thrilled!

Nu ska jag köra ner till Shurgard och hämta adventsljusstakar och lite annat julpynt. Sen ska jag göra pepparkakssmet, som ska ligga i kylen över natten och bli fina små pepparkakor imorgon (om jag lyckas med smeten, vill säga). Ha en fin 1:a december, det ska jag iallafall ha.