Valborg?

Jaha, glad valborg eller vad man säger! Det enda jag riktigt relaterar med valborg är att mina föräldrar firar 28 år idag! När man var liten så åkte vi väl och tittade på eldar och sånt, och sen när man kom upp i tonåren gick man väl på det årliga tivolit i stan, men på senare år har jag inte ens märkt att det varit valborg! Idag tänkte jag däremot att jag skulle "fira". Slutade jobba 18.30, då åkte vi först och åt på restaurang (ganska tjusig) och sen åkte vi till Jordbodalen för att titta på en eld.. Men den såg ut såhär:

image77

Inte så mycket kvar av den.. Och när vi kom så vände vinden och vi fick aska över hela oss! Så vi drog därifrån ganska fort igen. Åkte hem och sen dess har jag fixat med bloggen! Har äntligen kunnat göra headern precis som jag vill ha den, och en cool bakgrund med lite grumliga discobollar. Nu känns det som min blogg, exakt i min smak. Lite färger och teckensnitt som också ska ändras men det får nog bli en annan dag! När jag kom hem idag så hade dels min väska som jag vann på Tradera och armbanden som jag beställt från Cocoo! Jag blev så glad, så det blev en happy day trots allt!

image79

Armbanden tycker jag passar bra om man har mörka kläder men inte vill känna sig sådär jättedyster! Små färgklickar i tillvaron. Och väskan är sådär härligt vintage, perfekt storlek och spännet är megasnyggt!

Nu ska vi nog titta på en film. Härligt att vara ledig imorgon (okej, jag är ledig ända fram tills söndag men ändå)! Ciao

The weekend

Helgen har varit bra.Skönt att vara helt ledig! I fredags var Sanna hos mig. Vi gjorde tacos och kollade på film.Det blev A night at the Roxbury och Mean Girls! Härligt. Igår blev det grillning och film (igen). Vi kollade på Wild Hogs, i en ganska kass kvalitet. Det var nog mycket därför jag inte riktigt tyckte om den. Tror den hade varit bättre på bio. Fast ja.. Det var inte riktigt my kind of movie. Så det var nog lika bra att man inte slängde ut massa pengar på att se den! Idag har vi städat hela lägenheten, puh! Jobbigt men nu är det så fint här. Söndagar känns som att dom är till för att göra såna grejer. Städa och tvätta och sånt tråkigt. Det blev även lite bakning (chokladrutor - mums!) och nu har jag suttit och meckat med bloggen hela kvällen. Det blev väldigt bra, är helnöjd. Förutom headern! Jag lyckades ladda upp en egen som jag gjort i Photoshop, men sen skulle jag ändra en liiiiten sak så försvann hela och nu vet jag inte hur jagska få tillbaka den.Tror jag ska tigga runt om lite expertishjälp :)

Nu ska jag kolla klart på slutet av Spiderman 2 som går på tv, sen sova eftersom jag jobbar imorgon.. Ciao!

Vad det är härligt!

Vaknade för en halvtimme sen.. Gick ut på balkongen i linne och drack ett glas juice. Så fint väder det är idag! Än så länge är det iofs bara 16 grader i skuggan (vilket vi har på balkongen hela dagen nästan..) men det var ändå skönt att bara stå där och vakna till. Har precis ätit frukost och nu ska jag klä på mig och sen ta tåget till stan. Börjar jobba klockan 11, skönt att få sova ut lite. Hatar dock att sluta 19.30, så sent.. När det är sånt här väder vill man ju bara vara ute hela dagen, som igår! Var i stan med Sanna. Vi skulle äta glass och sola men det slutade med att vi gick i massa affärer sen åt vi mat på Ebba's :)

Ikväll ska min baby laga mat till mig, sån lyx får man när man jobbar sent iaf! Kommer alltid någt positivt med det negativa, haha. Nu måste jag snart sticka! Ciao!!

And so came the rain..

Nu känns det som en förkylning är på gång igen.. Jag har huvudvärk och mår illa också är jag helt slemmig i näsan/halsen. Nu lät det ju kanske inte så himla fräscht, men så är det.

image52


Dagens vaknade
: av regnet smattrandes mot rutan halv tio
Dagens föda: frukost - macka och kaffe. lunch - ciabatta med kokt ägg och gurka och ost
Dagens duktiga: varit på körskolan och kört min femte lektion.
Dagens roliga: träffade på en gammal klasskamrat på körskolan som jag inte pratat med på vääääldigt länge
Dagens tråkiga: regnet. och det faktum att jag inte alls mår bra..
Dagens jagvilljagvilljagvill: åka till USA igen. fast till västkusten.. vet inte varför, men jag älskade verkligen USA och skulle verkligen vilja åka till California to do some Californication!

Nu - tvtittande och slappande i den vackra soffan som man knappt vågar ligga i. Men jag får idag för jag är krasslig! Ska även önska mig godis sen när Andy ska bort till ica och handla. Am i worth it? I think soooo!!

Jävla Mörarps-vandalister

Någon har skurit sönder mina cykeldäck. Inte bara skruvat av ventilerna och släppt ut luften, nej nej. Utan på det ena däcket har dom skurit av ventilen och på det andra har dom skurit i däcket! Så nu får jag bege mig till Biltema och köpa nya.. Undrar vad det kan komma att kosta..

Anyways, jag tycker synd om mig själv så jag gick in på H&M idag efter jobbet och köpte lite smått och gott!

image72

Lång ljusgrå Tee 69,50:-
Guldarmband med små söta handbojor 49,50:-
Tights/Leggings 29,50:-

I'm lovin it! Nu ska jag göra risotto med paprika, lök, squash, champinjoner, krossade tomater och massa goda kryddor. På fullkornsris bara för att vara extra nyttig :) Ciao!

Dagens!

Idag jobbade jag bara i fyra timmar, hjälpte till att packa upp massa varor eftersom det kom typ fyra feta vagnar fulla med godis och läsk och sånt. Sen körde jag min fjärde lektion på körskolan.. Var fortfarande lite nervös innan jag skulle dit, men det släppte nästan direkt denna gången. Tror jag börjar vänja mig nu! Idag var det lite start i backe, jag backade runt ett hörn (omg så svårt!!), att köra i korsning och lite annat..

Idag ska vi åka till Ikea och köpa massa hyllor och sånt.. Vi ska göra om inne i vårt "grovkök" och ska börja med att hänga upp hyllor så vi får lite mer utrymme att förvara på, det behövs ;)

Now - watch TV and eat some chocolate. Yumyum.

Äntligen sommar

ååååh! Idag är det verkligen SOMMAR! Jag är lycklig. Riktigt jävla lycklig idag. Flåt att jag måste ta till så vulgära ord för att uttrycka min glädje, men så är det ibland. Jag sitter här med balkongdörren öppen, i jeansshorts, linne och lyssnar på Mary Jane Shoes med Fergie, som är så somrig och underbar. Wow - livet är allt bra ibland.

För övrigt sitter jag här och suktar efter en
konsertbiljett till Justin Timberlake i antingen Stockholm eller Göteborg.. Fy satan vad jag vill. Vill vill vill! Det hade varit den BÄSTA födelsedagspresenten ever!! Konserten i Stockholm är den 19 juni - bara en vecka efter min birthday.. (Bilden på Paul McCartney bara för att jag fick gå på hans konsert i Gbg i 16-års present). Justin är en av mina favoriter för tillfället, jag älskar verkligen hans album. Tycker han har lyckats med att få bort sin stämpel som pojkbandsfjolla nu. And i like it.

Nu ska jag göra lite smycken, sen ska jag duscha och peela mig och sen ska jag ta brun utan sol så man kan vistas ute idag. Annars kan ju folk bländas när dom går förbi mig och mista synen - och det vore ju synd. Dom kanske stämmer mig på en massa pengar och då blir jag ännu mer fattig än vad jag redan är.

Ha en underbar dag i solen!! Ciaaao!!

Lista som jag snodde från KENZA...

PERSONLIGT

01. vad heter du? Åsa Unger
02. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? The Hulk
03. vilka andra namn hade dina föräldrar tänkt ge dig? Jag hette Åsa-Nisse i magen för hade jag varit pojke hade jag hetat Nils (efter morfar)
04. vilket stjärntecken är du? Gemini.. Tvilling alltså ;)
05. vilken årgång är du? Åttiåtta - precis som min favoritglass!
06. vart bor du? Möööaapp
07. bott utomlands? Nej..
08. flyttat antal gånger? 4 gånger, av vilka senast var första gången utanför centrala Helsingborg..
09. vart skulle du vilja bo? I något coolt land, i en cool stad där ingen vet vem man är.
10. vilken skolklass? Klass? Näe, Serveringsbiträde is da shit ;)
11. vad vill du bli när du blir äldre? En hurtig tant som alltid är glad och go.

UTSEENDE

01. hur lång är du? 172 cm
02. hur mycket väger du? 56 kg
03. hårfärg och frisyr? Just långt i au naturel (tocke) färg, med uppklippta toppar och en lugg som stör mig. Hela tiden.
04. ögonfärg? Blue as the sky on a sunny day (I wish! Mer gråblå.. boring)
05. mest nöjd med? Bröstet (nej, inte pattarna), av någon konstig anledning. Diggar mina nyckelben.
06. minst nöjd med? HAHA! Mina krokiga fingrar? Eller krokiga ben? Eller gigantiska fötter, med en gigantisk halux valgus på..? (Lista ut vad det är för nåt!!)
07. skostorlek? 39/40
08. glasögon? Nej, tyvärr.. Har alltid velat ha glasögon.
09. har du några piercingar/tatueringar? Nej jag vågar inte .. Vill ha en tatuering långt ner på ryggen, och piercing i naveln. Men jag svimmar bara.

FAVORITER

01. filmer? Det finns ingen som helst chans i världen att jag orkar rabbla upp dom här. Inte ens några stycken. Eller jo, några stycken kan jag väl; I Am Sam, Forrest Gump, Ocean's Eleven (och Twelve, och antagligen Thirteen också..), Titanic (ja, skratta på) Kill Bill-filmerna, Harry Potter (fast böckerna är bättre), Sagan om Ringen-triologin, Rain Man, Sällskapsresorna, Armageddon, Femte Elementet.. Osv osv..
02. låtar? Nej, det är värre än filmer! "Just nu-låtar" är väl Gwen Stefani - Sweet Escape, Justin Timberlake - Lovestoned/I think she knows, Christina Aguilera - Candyman, Fergie - Mary Jane Shoes... Dansvänliga låtar faller jag för på våren/sommaren :) På vintern är det soft och rockigt som gäller.
03. årstider? SommarSommarSommar! Ge mig sol och glass och ballerinaskor och kjol och hav och bikini och blommor och värme och uteserveringar och..
04. mat/dryck? Mina favoriträtter har alltid varit sjötunga med pommes frites (men man kan bara få det gott tillagat i Italien, haha..) och hälleflundra med potatis... Sen är ju pannkakor och våfflor på given andraplats! Dryck får nog bli... Alkoholhaltig: Blue Lagoon. NonAlcoholic: Flädersaft :)
05. djur? Vovve. Stora vovvar :) Har alltid hatat små bjäbbiga jevlar..
06. färg? Grönt älskade jag när jag var liten men på grund av det hatar jag det nästan nu.. Svart, vitt och rött är mina favoriter right now.
07. parfym? Favoriten är Gucci Envy Me men det har jag dock inte.. Just nu använder jag DKNY Red Delicious och Paris Hiltons första.
09. ämne i skolan? Det var lätt fotografi!
10. sysselsättning? Pussas :) Kramar går också bra.

KLÄDER

01. vad använder du just nu för jacka? Brun skinnjacka från VeroModa, men börjar väl bli dags för vita vårjackan från Vila!
02. vad använder du just nu för skor? Vita Vagabond och vita Kawasaki.. Och fortfarande svarta stövlar med nitar från Scorett de kalla dagarna..
03. favoritfärg på kläder? Svart är ju klassiskt, haha. Tråkigt, men jag har väldigt mycket svarta kläder..
04. favoritmaterial på kläder? Siden är ju härligt fast jag äger typ inget plagg i siden.. Men jag får nog säga att polyester och bomull är härligast och vänligast mot huden.
05. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Ny väska, en stor som man kan ha till stranden i sommar. Och jag är på ständig jakt efter de perfekta jeansen... Undrar om jag någonsin kommer hitta dom (till mammas förtret, haha)
06. favoritaffärer? GinaTricot, H&M, TopShop, Sephora, Promod (Frankrike).. och många fler :)
07. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Kanske 500 kronor.. Fattig månad..
08. favoritmärke? Skulle nog göra väldigt mycket för att få äga en väska av märket Chanel..
09. vad har du för tröjstorlek? S

DITT RUM

1. stort, litet eller mitt emellan? Nu är det ju inte enbart "mitt", men.. Mellan
2. vilken färg på tapeterna? Vitt förutom en fondvägg i blått
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Blått och vitt
4. vad vill du ändra där inne? Vill måla fler väggar blått och hänga upp lite mer foton, och en vacker dag en liten LCD-tv på en vägg :)
5. vad har du där inne av följande:
a) tv? Nope
b) video/dvd? Nope
c) dator? Nooope
d) stereo? Haha, räknas klockradio? ;)
e) telefon? Ja, det står i fönstret.
6. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Grannens trädgård(ar).. Och en cykelväg!
7. vad gör du oftast i ditt rum? Sover. Och bäddar :P
8. favoritpryl i rummet? Andy, haha.

Manlighetstest

Jag fick 15.. Så jag är tydligen en tio-årig pojke :) 

Hur mycket får du?

23

Vaknade för en timme sen av ett sms.. Helt ok att få sova så länge med tanke på att jag vaknat vid halv tio de senaste dagarna! Igår var vi på Ekebo, men jag jobbade inte. Niiiice! Så jag bara slappade och umgicks. Köpte en cider och softade.

Idag trodde jag att jag skulle övningsköra, så jag ringde min kärskolelärare och sa till honom att jag tyckte det var lite konstigt att vi skulle köra idag, den 10:e, eftersom det är annandagpåsk. "Men det är den 9:e idag.." sa han. Ja, just det, det var det ju. Så jag fick be så mycket om ursäkt och ska skämmas imorgon när vi SKA köra. Slarvig jag är som inte kollar ordentligt först..

Nu ska jag äta frukost, eller ja, lunch kanske det blir? Ikväll ska jag på bio med min älskling och Sabina och hennes pojkvän. Vi ska se Number 23 även om jag hatar thrillers och skräckfilmer.. Plus att jag hört att den inte är speciellt bra, men som vanligt brukar det vara så att när recensionerna säger att den är dålig så älskar jag den, och vice versa!

Ciao

No workout

Vi skulle åka ner i stan och träna idag (eller vi brukar ju bara simma på söndagar så det var väl det som var planerat..),kommer runt hörnan och så står det på dörren: "Påskdagen: STÄNGT". Härligt. Så vi satte oss i bilen och undrade var vi skulle ta vägen. Vi åkte till ElGiganten för att kolla på torktumlare istället. Där träffade vi Sabina och hennes pojkvän, trevligt! Vi köpte dock ingen tortumlare, men däremot en eltandborste. Rosa, fo course ;)

Har nyss bakat kladdkaka, så nu ska jag äta en liten bit med vaniljglass! Ja alltså, det är ju minst lika nyttigt som att simma 10 längder vilket jag nu inte kunde..


Påskhare i Mörarp?

Jo men tjena vad längesen det var jag bloggade! Vad tråkig jag är, men jag har verkligen inte haft tid eller ork att sitta framför datorn de senaste dagarna. Det känns ändå skönt att veta att man inte är så beroende ;)

Idag är det påskafton! Igår var vi och åt "påskmiddag", fast det var egentligen inte så påskigt.. Men vi kallade det för det ändå. Men idag får vi nog riktigt påskbord.. Det är ju ungefär samma sak som julbord med sill och grejer. Inte alls i min smak men nu när man inte har några föräldrar (eller ens familj) i närheten så tar man vad man får för att fira påsken. På påsken har vi ju alltid målat ägg och haft mysigt, men i år blir det inte så.. Lite tråkigt hur alla såna saker förändras men man får väl skaffa sig nya traditioner då! Som idag, ska jag till "svärföräldrarna", haha, och dom avslöjade att där nog väntar lite påskägg ... Hmm, lite lurigt där..

image71

Det var så roligt, när jag pratade med mamma igår på telefonen så gav hon mig en adress och sa att jag skulle gå dit för att träffa påskharen :) Hennes bästa vännina har varit nere hos dom nu med en vän som bor jättenära oss, och dom flög hem igår så jag förstår ju att mamma har skickat med något till mig med henne då.. Undrar vad det kan vara!! Jag är jättenyfiken, vill helst springa bort dit nu men jag får väl vänta tills min slöfock till sambo vaknar och kan följa med ;) Jag har aldrig träffat henne och vet inte ens var denna gatan ligger, men jag har kollat på Eniro-kartan och tror jag fattar.. Hoppas jag hittar bara, haha!

Jag förstår inte hur jag kan vakna så här tidigt, jag somnade klockan 3 inatt! Men ändå vaknade jag typ kvart i tio och kunde inte somna om. Jag är pigg som en piggelin! Åh, Piggelin.. Mums vad gott. Nej nu får jag äta frukost innan jag får något slags ryck och springer till Ica och köper glass!!

Åh vad det är hääärligt..

Så skönt det är att vara ledig sådär mitt i veckan! Imorgon jobbar jag (men bara 7-14) och sen är jag ledig hela helgen och nästa vecka. Men inte fick jag någon sovmorgon idag inte. Jag skulle vara hos frissan kvart i elva, och innan det var jag tvungen att hinna med banken - så det var bara att masa sig upp vid åtta! Jag blev iallafall jättenöjd med håret, och jag vågade klippa lugg!! Trodde inte jag skulle göra det, men min underbara frisör tyckte verkligen jag skulle satsa. Och det blev ju mycket bättre än de gånger man gjort det själv hemma, haha.

image68  


Nu syns det ju inte så bra hur det faktiskt ser ut, men men.. På den lilla bilden har jag bara lagt luggen åt sidan, men det ser då ut som en helt ny frisyr, coolt! Sorry att jag ser så ledsen och trött ut på den lilla, haha.

Idag är det onsdag, och en vanlig onsag hade det varit Grey's, men nej nej inte dag. Ishockey! Ursäkta, men jävlar vad jag hatar Kanal 5 ibland. Varför lägga HOCKEY på just den sändningstiden? Jo jag vet, det är ju live så dom kan ju inte ändra match-tiden bara för att jag ska få se Grey's Anatomy men jag menar.. Är det inte liiiite korkat ändå? Varför måste just Kanal 5 sända hockey?? Överlåt det till ettan, tvåan eller fyran. Fytusan, vad ska jag nu göra ikväll? Har en sjuk sambo och är sofflös. Skit också. Detta inlägget som började så bra...


Jobbigdag

Lämnade hemmet 6.45 i morse, och kom hem vid åtta nu ikväll. Jobbigt att vara bortifrån så länge, det känns inte riktigt humant på något sätt.. Först var jag på körskolan och körde 7.50 (när man bor utanför stan så går det ju såklart inga tåg som passar så då får man vara ute i god tid, därav att jag lämnade hemifrån 6.45..), det gick bra idag men jag tror min körlärare blev lite arg på mig i ungefär en minut. Men sen skrattade vi åt en kille som inte kärde om mig när jag tränade på att växla ner i tvåanoch ettans växel, haha. Så jag körde ungefär i 20 km/h på en 70-väg.. Men han hade tydligen inte bråttom - bra, för då blev jag inte så värst nervös heller!

Sen började jag jobba klockan 11 och har nu jobbat fram till halv åtta. Bläääe, hatar att jobba kväll.. Mycket skönare att jobba morgon som jag ska imorgon. Även om jag börjar klockan 7 (och måste alltså gå upp ca 5.45) så får jag iaf sluta halv fyra, värsta lyxen! Man hinner med så mycket mer och får ut mer av dagen då känns det som. Fast imorgon ska jag till
tandläkaren! Usch och fy, det är nog en av de sakerna jag hatar mest. Fast jag var väldigt tacksam mot min (egentligen väldigt snälla och braiga) tandläkare när han drog ut min problemtand som jag haft i 6 år. Imorgon ska jag bara på koll för att se att hålet efter den tanden har läkt igen ordentligt, och antagligen putsa upp tändera litegrann. Gött, då blir man fin i käften sen ;)


April, april...

Igår var vi på bio och såg 300, den var verkligen bra. Lite väl mycket slakt och blod men det var ju så på den tiden (den utspelar sig typ 400 f.kr) så jag hade förberett mig, haha. Lite väl mycket naket i filmen också! Man riktigt hörde alla kinder bli röda under sex- och nakenscenerna, och jag som inte ser det som "pinsamt" eller nåt sånt tycker bara det är så jävla kul att höra folks fnissande och kommentarer som "me hallå, va eee dettaaa för fiiilm!?". En sak som var väldigt trist och störigt var att under en film på 1 timme och 56 minuter så var det 4 telefoner som ringde. FYRA! Är man så jääävla viktig att man måste ha sin mobil igång tillochmed under en bio-film? På mindre än två timmar! Heregud säger jag bara.Själv stänger jag alltid av min mobil under bio, sätter inte den bara på ljudlöst utan bort med skiten! Tänk er 7 biosalonger med mellan 70-150 platser i varje salong.. Alla platser är fullsatta och alla har bara satt sina mobiler på ljudlöst (eller inte stängt av dom alls...) What about människor med nedsatt hörsel som behöver använda sig av slingorna som går i biosalongerna? Kan bara tänka mig hur mycket störningar dom måste få i sina hörapparater. Stackars människor! Så jag stänger alltid av min, do it do it!

Idag ringde det folk som skulle komma och kolla på vår soffa. Dom kom vid 12-tiden och tog den med sig dessutom. Vi fick mer pengar än vi trodde vi kunde få för den, så det blev ju bra :) Sen åkte vi till Ikea för att kanske, förmodligen, förhoppningsvis köpa en ny soffa. Och det blev det också! Tylösand med vit klädsel, superskön, snygg, mysig, stor och härlig. We love it!

   

Synd bara att den kommer tidigast 12:e april... Alltså är vi utan soffa i 2 veckor nu! Men vi har ju vårt matbord med sköna stolar som vi får sitta på sålänge. Jag som tänkte ha filmkväll här hema med Sanna nu i veckan.. Vi får väl ta fram alla täcken och kuddar vi kan hitta och sitta på golvet. Kan väl bli en upplevelse, haha. Fåtöljen (eller det är egentligen ingen fåtölj utan en 1-sits del så att man kan "bygga på" soffan) har vi inte köpt än, utan vi ska vänta lite grann med det. Soffan var ju inte superbillig direkt, heh.. Men nödvändig! Och så underbar. Och den kommer passa som fisken i vattnet här hemma. Speciellt när vi målar om väggen som den ska stå mot.. Be-a-uutiful (för er som sett Bruce Almighty).

Nu ska jag äta fil med Havrefras och sätta mig på golvet och kika på Hur man blir av med en kille på 10 dagar. Den är jättebra! Jag hade den innan, undrar var den blivit av...