Lägenheten är såld, wawawiwa!

Har precis sålt lägenheten och nu firar vi med champagne! Imorgon ska vi skriva kontrakt på den nya lägenheten. Det känns så jäkla roligt just nu! Hoppas nu bara på att jag får komma på en andra intervju och förhoppningsvis får ett jobb, så att jag också kan hjälpa till att betala hyran ;)

Möhippan igår var trevlig, the bride-to-be verkade vara nöjd och det är ju huvudsaken! På natten blev vi skjutsade till Robban där mannens svensexa höll hus och där var det mer liv (vad mer kan man förvänta sig med 9 killar som är som dom är?) där vi sov över. I morse när vi hade vaknat och pratat en stund om gårdagen och bröllopet som komma skall, så satte vi oss i bilen och körde hemåt. Jag åkte och handlade på Maxi och sen städade vi lägenheten. Vid sju kom killen som köpte lägenheten tillsammans med sin pappa och skrev på alla kontrakt! Sen ringde jobbet och frågade om jag kunde jobba imorgon, sa såklart ja snäll som jag är :)

Nu ska vi äta middag och sen blir det kanske en film eller två. Ciaaao!

I like to move it move it

Tråkigt när man inte har tid att blogga - jag har ungefär 10 olika saker att berätta men det får komma pö om pö och inte allt i samma inlägg. Roligare så!

Först och främst så kommer vi antagligen flytta om ungefär fyra veckor, wiho! På söndag kommer det en kille som vill köpa vår lägenhet och skriver kontrakt med oss och vår mäklare. På måndag förmiddag ska vi sedan skriva kontrakt på en lägenhet! En trea på 70 kvm i ett hus byggt -06 som ligger på Raus (typ "ovanför" Råå) i Helsingborg. Det ska bli så himla kul att flytta, jag älskar verkligen att flytta in i en ny lägenhet, måla om och möblera precis som man vill ha det! Det är så svårt med inspiration när man bott på samma ställe i några år, man ser liksom inga nya möjligheter - soffan KAN bara stå där och sängen KAN bara stå så. Nu får vi dessutom ett extra rum som vi ska ha som arbetshörna/gästrum. Skönt att slippa ha datorn i sovrummet och skönt för våra time-to-time inneboende att slippa sova i vardagsrummet ;)

Imorgon är det dags för möhippa! Mer om det berättar jag på söndag när jag är hemma igen. Ska nämligen sova över där imorgon natt. Så nu ska jag packa mina sista grejer, borsta tänderna och kolla på ett avsnitt OC (håller på att plöja genom hela serien igen) innan jag måste sova. Ska nämligen upp imorgon och jobba på dagen först innan jag åker i expressfart mot Malmö där möhippan ska äga rum!

Hoppas alla gullepluttar har en trevlig helg! Ciaaaaaao

Rånare på vift

Vilken dag! Jag började jobba 9 i morse, tåget var försenat så jag kom inspringande på jobbet och stämplade in PRICK 9! Började prismärka kläder eftersom vår andra rea-etapp (allt för 49 och 99) började idag. När vi öppnade var det ganska lugnt och vid ett tillfälle stod vi 3-4 stycken från personalen bakom kassan. Då ser vi två män utanför våra (stooora) fönster som ser väldigt skumma ut med hoodtröjor med luvorna på, vantar på händerna och den ena höll i en gympabag. Vi tänkte direkt att något inte står rätt till och att det kommer hända något.. Den ena killen tittar rätt in på oss och håller ögonkontakt ett ögonblick. Men sen tog dom av sig luvorna och gick uppför gränden, bort från Kullagatan (gränden som går längs vår butik och där vi ser rätt ut genom våra fönster när vi står i kassan). Men efter någon minut kommer dom tillbaka, stannar till och tar på sig luvorna och börjar sedan snabbt gå nerför Kullagatan. Vid denna tidpunkt gick jag ut utanför dörrarna för att se var dom gick och precis när jag kommer ut på gatan hör jag ett skott! Det kändes som jag var i en film eller nåt - folk kom springande mot mig och butikerna drog igen sina dörrar. Jag springer in och berättar att för dom andra att jag hörde ett skott, ställer mig bakom kassan igen vid dom andra och då kommer jävlar i det männen TILLBAKA springande upp för samma gränd som dom stod i innan! När dom springer förbi tittar dom rätt in på oss så vi dök ner bakom kassan i ren skräck. FY vad läskigt det var! Jag skulle aldrig vilja jobba i en butik som säljer guld eller dyra smycken. Man är redan så utsatt bara man står bakom en kassa, det hjälper inte när det finns massa dyrbarheter i montrarna i butiken heller. Nej, usch..

Frisk, bak och bio

Jag har äntligen blivit frisk! Näsan är fortfarande rinnig och täppt och jag har noll lukt- och smaksinne men jag mår bra. Underbar känsla! Igår jobbade jag och på kvällen gick vi ut och åt. Jag önskar då att jag hade kunnat känna vad maten smakade men de enda smakerna jag kände på hela kvällen var vitlöken i vitlöksbrödet och tsatzikin, samt spritsmaken från fördrinken jag drack. Till huvudrätt åt jag grillad hälleflundra med en skaldjurspaella och sauce verde till vilket låter helt underbart. inte sant? Jag tror att det var väldigt gott också, det var iallafall vad jag sa till kocken :)

Vi har precis ätit riktig söndagsbrunch - fattiga riddare och toast med scrambled eggs. Mums! Nu ska jag åka in till stan och baka kanelbullar med mina favoritflickor. Jag kan nästan utlova bilder senare ikväll. Ikväll var det meningen att vi skulle gå på bio och se Harry Potter and the halfblood prince, men den vi ville gå på (18.00) har 6 platser kvar som är splittade. Sådär kul... Vi går på onsdag istället, till halva priset dessutom! Nu ska jag göra mig klar och åka.

Ciao!

SYTYCD

Jag klarade mitt mission! Inte för att jag mår bättre eller är lyckligare för det - nu har jag bara ont i näsan för att nässprayen torkar ut mina slemhinnor och den var inte speciellt bra för näsan rinner konstant ändå.

Nu ska jag titta på So you think you can dance och dricka te. Sen ska jag sova i minst tolv timmar och vakna imorgon och må jättebra! Bra, då är vi överens.

Ciao

Att må skit.

Dagens enda mission: få tag på nässpray och hostmedicin med så lite ansträngning som möjligt.

Snor och host.

Jag är fortfarande sjuk vilket stör mig otroligt mycket nu när jag är ledig i två dagar! Men det är väl för att jag jobbade igår, jag får skylla mig själv helt enkelt. Imorgon hoppas jag att jag mår bättre, men min näsa började rinna idag så nu kan man kalla det en fullskalig förkylning. Feber tror jag inte jag har, om jag har haft det så var det igår för då mådde jag nästan sämre än jag gör idag.

Jag hade tänkt åka och förnya mitt pass idag, jag gick till och med upp halv åtta i morse för att köra hem bilen så jag skulle kunna ha den under dagen. Men när jag kom hem igen vid åtta så la jag mig i sängen och somnade om. Sov till halv tolv och då kände jag inte för att sätta mig på polishuset i en kö för att möta nån tjurig polis som ska fota en tjurig Åsa. Därför struntade jag i det och åkte hem till Fia där jag fick en jättegod fruktsallad (bra med vitaminbomb!), kaffe och busade med sötnosen Nikki.

Nu på kvällen har jag ... *trumvirvel*... spelat World of Warcraft! Jag vet inte om jag fastnat för det men jag har spelat över två timmar och är megasjuk samtidigt så något höll väl mig kvar. Nu ska jag titta på någon gammal film, typ Pretty Woman eller 10 things I hate about you. Nostalgi! Ciaao

Host host

Jag har gått och blivit sjuk. Det började redan i fredags och i helgen har det blivit värre och värre och idag mår jag som ren och skär skit. Ändå bestämde jag mig i morse för att åka in till jobbet, kändes smart då men lite sämre såhär i efterhand. Nu mår jag ju inte bättre direkt men som tur är så är jag ledig i två dagar nu. Det är ingen fullskalig förkylning för jag har faktiskt bara ont i halsen men det är jobbigt nog. Eller, jag vet inte om jag har feber för jag har inte vågat känna efter eftersom jag hade bestämt mig för att jag ville jobba idag. Och jag brukar resonera så att om jag har feber jobbar jag inte, därför vet jag inte om jag har det, haha.

Nu ska jag försöka koncentrera mig på att inte hosta upp mina lungor ett tag. Ciao!

Slow cookin'

Mamma och pappa är på besök! Det känns dock inte som att dom faktiskt är här - för att dom inte är det, haha. Dom bor nämligen på hotell (!) under Helsingborgsvistelsen. Känns konstigt att dom inte sover här hos oss. Idag gick vi och åt lunch tillsammans på min lunchrast och samma sak ska vi göra imorgon. Men imorgon blir det ett ställe med snabbare servering - 25 minuters väntan på en simpel lunch är lite väl lång tid.. Tips alltså, gå inte till Mezo i Helsingborg om ni inte har hela dagen på er ;) Men maten var mycket god och jag älskar det stället vanligtvis, men idag blev det att slänga i sig maten och sen springa tillbaka till jobbet!

Måste strax gå och lägga mig, ska upp ganska tidigt imorgon med. Imorgon är nog sista 9-timmars passet på hela sommaren dock, så man kan ju stå ut! Först ska jag måla naglarna och bestämma vad jag ska ha på mig imorgon (har börjat göra det kvällen innan för att få sova 10 minuter extra på morgonen istället. På morgonen är jag SÅ seg, så det tar hur lång tid som helst att välja kläder och jag velar fram och tillbaka.. Ligger kläderna framme är det bara att klä på sig, liksom).

Sov gott kära vänner! Ciao

3 veckor.

Intervjun idag gick bra, för den som undrar. Jag blev lite nervös precis innan, kände att händerna började skaka och hjärtat började slå, men så fort vi skakat händer släppte det. Det kändes jättebra och jag hade som tur var förberett mig på rätt frågor. Nu måste jag dock vänta på svar i tre veckor eftersom det är semestertider... Bummer! Jag vill bara släppa det nu och inte tänka på det men om jag känner mig själv rätt, vilket jag gör, så kommer jag vara helspänd innan jag får reda på något.

Nu ska jag försöka somna innan det börjar ösregna och åska och blixtra alltför mycket här. Ni skulle se himlen ett par mil bort härifrån just nu - helt kolsvart! Dessutom ska jag upp vid 7 imorgon så jag behöver min beautysleep. Inatt sover jag med inbakade flätor, hoppas på ett såntdär "jag-har-inte-använt-trippeltången-utan-vaknade-såhär-i-morse"-hårsvall.

Sov gott! Ciao

Interview

Imorgon är dagen jag sett fram emot ett tag nu. Jag ska på en arbetsintervju, men vill inte säga för mycket om det inte blir något av det. Jag börjar dock fundera på vad jag ska ta med mig, ha på mig och förbereda mig på. Ja, intervjuer har jag varit på innan men detta är en sån jäkla möjlighet, och så har jag aldrig sett tidigare intervjuer jag varit på. Då har det varit lite blaha - "dom kommer säkert inte ens ringa mig". Jag är inte nervös, men klart lite spänd! Jag ska iallafall förbereda mig på de vanligaste frågorna man brukar få, skriva ut mitt CV och ta med och lägga fram lite olika klädalternativ. Det går ju inte direkt att förbereda sig inför en sån här intervju, men jag ska banne mig försöka!

Nu ska jag göra lasagne, mums! När jag skrivit ut CV och läst på om företaget lite grann ska jag kolla på massa avsnitt Privileged. Love it!

Ciaaao

God morgon!

Eller, jag har varit vaken i över en timme men sitter bara här och slappar. Söndagslugnet har infunnit sig, gött! Jag tänkte strax åka till Maxi och handla och sen kanske det blir ett dopp i poolen. Det är väldigt molnigt idag men det är fortfarande varmt, måste vara minst 25 grader ute. Så det kan vara skönt ändå!

Efter jobbet igår så sov jag i typ en och en halv timme, jag var helt slut! Sen på kvällen åkte vi in till stan och åt på O'Learys - det blev mozarellasticks till förrätt och grillat kycklingbröst till huvudrätt. Egentligen orkade jag inte och kände mest för att köpa pizza och somna i soffan men det var bara att klä på sig, fixa till håret som stod åt alla håll och köra in till stan. Det var ju ingen dålig idé eftersom vi satt ute i den sjuka värmen, jätteskönt. Också var ju maten svingod :)

Nej, nu är det Maxi! Bjuder på ett litet urval av bilder som togs i fredags. De värsta bilderna är i säkert förvar på hårddisken, haha.


   
 
   

Ekebofestivalen och lyxkryssare

Igår var jag på Ekebofestivalen med Malin! Idag mår man som man förtjänar efter en Jäger för mycket och en timme (eller fyra) för lite sömn. För i morse var det bara att masa sig upp och åka in till stan och jobba. Men det var ok, jag jobbade bara tre timmar.

Idag lade lyxkryssaren
Emerald Princess till i Helsingborg. Riktigt maffig syn! Den var sjukt stor. Det har varit massa tal om att det är personer ombord som är smittade med svininfluensan så man har varit lite nojig idag när det kommit kunder från kryssaren och handlat. Har tvättat händerna många gånger idag, haha. Men det är nog ingen fara, jag är inte så orolig iallafall.

Nu ska vi strax åka in till stan och äta middag. Imorgon blir det slappardag. Ciao!


Kläder & Halsband



  


Finally! Nu gick det att ladda upp bilder. Har försökt sen jag kom hem vid 18! Såhär såg jag iallafall ut idag. Ny skjorta/tunika (tunn och skön!) och ett par gamla avklippta jeans, allt från Gina såklart.. 

Nu får ni också se mitt nya namnhalsband som jag äntligen fått! Jag beställde det från Lyxxa på Väla men när jag skulle hämta det så var det en fet repa över Å:et så jag klagade lite och fick lämna in det för putsning. Sen kunde jag inte hämta ut det när det väl var klart eftersom jag har jobbat, men nu är det mitt! Jag köpte det för ett presentkort jag fick av mina föräldrar i examenspresent. För presentkortet köpte jag även ett armband från Thomas Sabo, med en berlock till - ett flygplan. Men det ska fyllas på efter hand med massa fina berlocker!

Nu ska jag strax gå och lägga mig, med fläkten på full fräs såklart! Imorgon blir det stranden med mina favoritflickor och på kvällen är det party. Ciaaaao

Mornin'

Jepp, har sovit GOTT inatt! Åh vad härligt. Näsan rinner lite idag men det brukar den göra på morgonen. Sitter och dricker lite kaffe nu. Ska strax borsta tänderna, hoppa i skorna och springa iväg till tåget. Idag börjar jag kl 11 och slutar 17.

Just nu går det inte att ladda upp bilder. Tänkte nämligen visa min nya skjorta som jag har på mig idag. Det får bli ikväll när jag kommer hem istället. Nu måste jag springa! Ciao


Breeze

En fläkt. Så mycket en fläkt kan göra för en god natts sömn. Eller, jag hoppas det iallafall. Efter en tripp till Jula, 300 kronor fattigare, en halvtimmes montering och en del funderingar till varför det fortfarande ligger delar kvar på golvet som inte får plats på fläkten ska jag nu gå och lägga mig. Med en skön bris vilande på mig hela natten. Bara jag inte blir förkyld nu, haha.

Nej, jag klagar fortfarande inte på värmen. Vem vet, detta kanske är den enda riktiga sommaren vi får på hela sommaren. Så inget klagande. Men det är faktiskt lite jobbigt att vakna en gång i halvtimmen och känna svetten rinna längs pannan, längs ben, längs ja.. allt. Men inte inatt, nu blir det andra gubbar!

Godnatt :)