Bikeybikerbike.

Har varit ute i två timmar och invigt mitt nya skinnställ. Fick det i början av veckan men det har inte funnits varken tid eller väder till att pröva det förrän nu. Vi körde en omväg till Kågeröd och käkade pizza på Värdshuset - till min förvåning väldigt god, och jag har inte blivit dålig i magen än ;) (vanligtvis är jag och pizza inte så bra kompisar, men jag var så sugen på det idag).

(klicka för större bild)



Imorgon ska jag jobba ca fem timmar, skönt att det börjar på riktigt nu. Även om det inte blir något ledigt alls denna sommaren känns det väldigt bra att ha jobb hela perioden jag inte går i skolan och får CSN. Om inte annat är det väldigt nödvändigt. Börjar även känna mig ganska "hemma" på Glitter nu, förstår kassan och jag vågar fråga kunder om jag kan hjälpa dom. Har hittills dragit mig lite för att fråga eftersom jag har känt att jag ändå inte kan hjälpa dom eftersom jag inte vet var något finns osv, men som sagt, det börjar bli bättre nu!

Nu ska jag kolla på fotbollen, sen hänga upp tvätt och gå och lägga mig. För er som aldrig åkt motorcykel - man blir dödstrött.


Lineline is back!

Åh, vad livet är oväntat ibland. Fick en mycket rolig överraskning i form av en kommentar på min "wall" på Facebook igår - nämligen att sötaste Linn är i närheten av Helsingborg! Vi ska träffas imorgon och då är det mer än två år sen sist.

Linn började i vår klass i trean på gymnasiet. Hon var den mysiga tjejen från Umeå som bestämt sig för att följa med när hennes pappa flyttade till sin flickvän i Danmark. På något sätt så råkade hon hamna just i Helsingborg, just på Nicolai, just i SP3A. Vi (Sannabanana, Tabbi och Fede Bodil) tog emot denna underbara brud med öppna armar och vi hade ett roligt sista skolår, mycket tack vare henne. På studentdagen var sista gången jag träffade henne. När jag, Sanna, Tabbi, Emelie och Linn gick till Arom för att kolla läget - vilket var mycket dött. När jag och Sanna köpte varsin cider. När Linn, Emelie och Tabbi bestämde sig för att gå tillbaka till Cardinal. När min och Sannas cider inte ens hade nuddat våra läppar och var i glasflaskor och kunde inte medtagas från Arom. Jag hatar Arom.

Linn, Emelie och Tabbi gick, utan att säga hejdå. Jag och Sanna åkte hem efter det. Och jag har inte träffat Linn sen dess eftersom hon kort därefter åkte tillbaka till Umeå. Åh, vad jag saknar henne. Åh, jag längtar tills imorgon :)

Glitter and bling.

Började jobba på Glitter idag. Det gick bra! Jobbade bara tre timmar för att känna på hur det var att stänga butiken med allt vad det innebär - räkna kassa och släcka, stänga gallret och sen gå ut bakvägen. Det tar nog ett tag innan man lär sig vilka nycklar som går var, var dom och dom papprena finns och främst av allt - vilka smycken som hänger var! Herregud, det är ju en hel djungel inklämd på en väldigt liten yta. Sen började dessutom rean idag så en del av tiden idag gick åt till att fästa små rosa "sale"-klisterlappar på de smyckena som skulle vara på 50%.

Jag tyckte iallafall att det var jättekul, och jag tror nog att det är precis ett sånt här jobb som kan stimulera mig - alltid mycket kunder, finns alltid något att göra och det är en mysig liten butik och personalen verkar supertrevlig!

Börjar jobba "på riktigt" på måndag - sen är min sommar förstörd med jobb. Men tjohej, vad glad jag är i augusti och september när lönen kommer samtidigt som CSN:en.

Sex and the City - the movie

Yes. I lördags var jag på premiären av filmen, tillsammans med min syster. Och åh, vad glatt överraskad jag blev. Klart man hade förväntat sig att den var bra eftersom den har fått 4-5 i betyg av nästan alla. Har ändå försökt låta bli att titta på trailers, intervjuer, artiklar och recensioner just för att få en egen uppfattning. Jag råkade se en trailer på monitorerna på SF när vi stod i kön för att köpa popcorn, det var den första trailern jag såg och det är jag glad över.

Den var kort sagt helt underbar. Det perfekta avslutet på serien. Det fanns inte ett torrt öga inne på salongen, tack vare både skratt och gråt. Åh, jag vill se den igen! Den får lätt full pott av mig.




Charlotte, Carrie, Miranda och Samantha. Mina fyra favoritbrudar i New York.

Dåligt. Riktigt dåligt.

Jaha, då är väl Sverige ute ur EM. Just nu, i 75:e minuten står det 2-0 till folket som uppfann vodkan, kalinkan och kozak-dansen. På något sätt tror jag inte att Sverige kommer igen?

Har inte Sverige gjort ett mål inom fem minuter byter jag till trean och kollar på Sex and the City istället.

Så var det det här med namnet.

Det var väldigt längesen jag pysslade med smycken nu. Men så när jag skulle hitta något att ge Fia i födelsedagspresent så tänkte jag att jag skulle göra ett armband till henne, som hon även kan använda som halsband. Hon blev jätteglad för det och där kom min inspiration igång igen!

Igårkväll kändes min nacke bättre och jag kunde sitta och pyssla ett par timmar (ställningen man sitter i när man skapar smycken är kanske inte den bästa för en Åsa med nackspärr). Det blev två ringar och ett armband iallafall. Armbandet är jag inte jättenöjd med, men ringarna tror jag kommer användas flitigt. Om jag kan fortsätta få utlopp för mitt pyssel i smyckena såhär regelbundet så kanske man rent ut av kan börja sälja dom små rackarna sen! Det har varit min dröm ett tag nu, men eftersom jag inte är den med starkast självkänsla så tänker jag "vem tusan kommer någonsin vilja köpa smycken av mig?". Hur skulle jag sälja dom? Marknadsföra mig? Under vilket namn skulle smyckena gå?

Men om det är någon som gillar idén så hojta till. Ciao




"sicksack"-armband i vitt/kornblått
ring med lila/vita pärlor
ring med bruna/vita pärlor

Bättre nu.

Idag blev det att jag jobbade trots nacken. Kändes lite bättre i morse än vad det gjorde igårkväll så jag tänkte att det går säkert bra! Jo, hyfsat bra har det väl gått, men jag är väldigt trött i ryggen nu eftersom jag har fått böja på ryggen istället för nacken varje gång jag skulle titta åt sidorna, upp eller ner. Nu känns det faktiskt ganska okej, så förhoppningsvis mår jag prima imorgon ;)

Kom hem strax efter fyra, väntar på att Andy ska hämta mig. Vi ska åka in till stan och träffa ett par vänner och äta lite. Imorgon ska jag träffa Fia på dagen, och Sanna på kvällen. Busy busy! Ciao

S-m-ä-r-t-a!

Siter här med en sån smärta i nacken att jag knappt kan röra på huvudet. Det började i lördags eftermiddag, när jag var nere i lokalen där jag skulle ha festen. Började kännas i nacken som att jag hade legat konstigt på kudden eller nåt, sen blev det värre mot kvällen och igår när jag vaknade hade jag riktigt ont. Igårkväll låg jag i två timmar med en värmedyna på nacken, men det hjälpte inte särskilt mycket. I morse när jag vaknade av att telefonen ringde och jag skulle resa mig upp efter den högg det liksom till och jag förstod att det hade blivit ännu värre. Det jobbiga då var att det var Claritha som ringde och undrade om jag kunde jobba för henne idag. Jag behöver pengarna mer än något annat, så jag sa att jag skulle känna efter och ringa tillbaka. Reste mig upp och gick en runda i lägenheten, försökte vrida och böja på huvudet men det gjorde så j-la ont. Var tvungen att ringa tillbaka och säga att jag inte kunde jobba, tror verkligen inte det hade gått idag :(

Så nu sitter jag här och är ivrig efter att hitta på något. Rastlösheten sprider sig i kroppen. Jag vill pyssla, knyppla, gå en runda, vadsomhelst. Men det enda jag kan göra är att sitta still. Tv eller dator eller läsa bok. Det är mina val idag. Det förfärliga med det hela är att jag inte äger en enda Ipren, Ibumetin, Alvedon eller Panodil heller. Blä.

Nu var det meningen att jag skulle berätta om i fredags och i lördags när jag blev firad för tredje respektive fjärde gången, men detta inlägget blev så deppigt så det får bli senare idag. Med bilder också :) Ciao.

my birthday

Hade en jättemysig födelsedag! Jag åkte in till stan, hem till Fia, och provade några av hennes klänningar. Har nog bestämt mig för en av hennes. Sen tog vi båten till Helsingör där vi gick en runda i affärer och tittade, bland annat 10-kronors affären Tiger. Jag hittade ballonger och små flaggor till festen, en lattevisp (!) och pärlor till att göra smycken. Sen köpte jag var jag var där för att köpa - ett flak öl, en vodka, en whiskey och en jordgubbschampagne. Sen åkte vi tillbaka och gick och åt middag på Chinatown. Mumsigt och mysigt!

Idag ska jag åka och handla mat och grejer inför imorgon. Ikväll kommer Andy hem, också kommer hans föräldrar + Nicke hit och ska fira mig! Tredje gången jag blir firad än så länge. Finns en dag imorgon också ju ;)

sista dagen som tonåring.

Ligger här i sängen och ska strax sova, för sista gången som 19-åring. Nu är tonåren över och man blir vuxen. Ja, fast vuxen har jag känt mig ganska länge nu (för det mesta iallafall). De flesta säger att när man fyller 18 är man vuxen, men då är man fortfarande tonåring ju. arTON. 20 är det första året man inte kan säga att man är tonåring längre, alltså först då man är vuxen. Jag har känt mig vuxen sen jag var typ 17 eller ännu yngre, så det gör egentligen inte någon större skillnad för min del. Förutom att det kommer kännas konstigt den första tiden när någon frågar hur gammal jag är att svara "tjugo". Likadant var det när jag fyllde 19. Och 18, 17, 16 och 15 med. Det passar liksom varken munnen eller hjärnan de första veckorna.

Anyways... Har precis provat lite olika klädval inför lördagens festligheter. Hittade en fin klänning på Gina Tricot som jag funderar på att köpa, annars har jag några backup-planer. Kan inte mina söta läsare hjälpa mig! Skriv en kommentar vilken outfit som passar bäst till en födelsedagsgris så är ni gulliga. (tryck på bilderna för att förstora)


1.



2.



3.



4.



5.



6.



Gött mos med 2-0

Ikväll är jag stolt över våra svenska killar i Salzburg. Tack som fan, Zlatan. Tack som fan, Hansson. Fortsätt så, tack!

Nu har jag ont i halsen. Sova. Varit uppe sen 5.45. Trött. Sängen ropar med lockande röst. Gonatt.


No more sommarlov

Så har man då haft ca 1½ veckas sommarlov. Men idag är det dags att börja jobba - om ca 15 minuter ska jag traska mot tåget och jobba från 11 till 19.30. Inte den härligaste första dagen men ska man så ska man rejält. Jobbar även tisdag och onsdag, på torsdag fyller jag år och då ska jag och Fia åka till Helsingör och sen gå ut och äta middag på kvällen. Fredag går nog åt till att handla och laga mat och sådär. På lördag är det party!

Nu måste jag göra mig i ordning, borsta tänderna och sådär. Ciao!