Lite snö...?

Välkommen till Skåne - och snöstormen som varat i tre dagar nu. Inne i stan är det inte så farligt men här ute på vischan är det kaotiskt! Till exempel igår när vi var på väg hem med Anvar i bagaget (nej, han fick sitta i baksätet, faktiskt) så blev det stopp när vi svängde av 109:an och skulle in på Mörarpsvägen. Där var TRE plogtraktorer som höll på att ploga upp vägen för den var helt igensnöad! Det är så roligt egentligen att se på svenska folket när det blir storm eller snöoväder och dylikt. Skåningar skiter i vilket och ger sig ut och kör bil (även om motorvägarna är avstängda) och ska åka kollektivtrafik (även om all är inställd), även om dom skriker på radion och TV:n att "ge er inte ut, skit i jobbet, stanna hemma!!!". Haha, ja, med tanke på att tågen var inställda så kunde jag ju inte komma till jobbet och fick sitta hemma i torsdags :) Nu har jag ju ingen erfarenhet av något annat folk än skåningar, men jag kan ju tänka mig, utan att ha några fördomar, att stockholmarna helt stannar upp när det blir oväder. Bokstavligen; när det var snöstorm i Stockholm så såg man bilarna bara STANNADE på gatorna. Istället för att försöka ta sig hem så tog det bara stopp. Mitt på motorvägarna. Och det var inte så att dom var tvungna att stanna utan dom bara vågade inte köra vidare. Skaffa vinterdäck och acceptera att man bor i Sverige vore ju ett tips..

Men som sagt jag har inga fördomar, för hela jävla svenska befolkningen är så fruktansvärt osmarta under vinterhalvåret (ja, det skulle vara förutom i de nordliga delarna av Svea rike, där dom iaf är "vana") och blir helt chockade så fort det kommer snö eller regn eller blåst. Genom alla tider så har det alltid blivit lika mycket kaos så fort det blir oväder. Istället för att förbereda sig inför det så är det precis som om myndigheterna, staten, kommunerna, ja, alla dom som ska ta hand om vägarna och dylikt tänker "men OJ! Detta har ju aldrig hänt innan, nu får alla vara strandsatta hemma så väntar vi tills ovädret går över". Jag blir så himla trött på att man aldrig lär sig. Ge mig er tid så ska jag nämna flera grejer som skulle kunna förebygga att människor inte kan ta sig till jobbet och göra alla viktiga grejer dom måste göra, oavsett om det regnar, snöar eller blåser!!! Jag förlorade en arbetsdag i torsdags och eftersom jag är timanställd så får jag inte någon ersättning för det, överhuvudtaget.

Nog med agressivitet nu. Mika har gjort en låt med ett sound jag inte trodde han kunde utbringa. Grace Kelly är fan den coolaste, roligaste, dansvänligaste, mysigaste låten jag hört på länge. Jag bara ler när jag hör den. Önskar att hela hans album kunde låta så, för då hade jag banne mig gett mig ut i snöstormen och inhandlat den.

Imorgon är det dags

Ja, imorgon ska jag bli lantis. Bonne. Kalla det vad du vill. Jag tror jag bara ska kalla det lugn. För det tror jag att jag kommer att bli. Jag var nämligen hos doktorn i tisdags, för min ständiga huvudvärk. Hon frågade ut mig om en massa saker och sen började hon klämma på mina axlar. AOOOSCH! säger jag bara. Satan vad det gjorde ont, jag fck bita mig i läppen för att inte börja gråta! Så sa hon att jag skulle beställa tid hos min gamla sjukgymnast också skrev hon ut Voltaren T till mig, som är mot akut smärta och migränanfall. Det är ju inte migrän jag har, snarare spänningshuvudvärk, eftersom jag konstant går runt och är spänd i axlarna. På jobbet, hemma, när jag ligger, sitter, står, vad jag än gör. Ända sen i tisdags har jag försökt vara mer medveten om mina axlar, och det är helt sjukt! Om jag inte tänker på att slappna av i typ TVÅ sekunder, så drar jag upp dom "mot öronen" och spänner dom helt automatiskt. Det är superjobbigt, så jag försöker verlkligen tänka på att bara slappna av hela tiden. Anyway, vad detta har med flytten att göra så tror jag faktiskt att det är all buller och stress här mitt i stan som har med min oförmåga att slappna av att göra. Så jag hoppas på att jag blir lite lugnare, mer avslappnad och får lite mindre ont i huvudet nu när jag flyttar.

Nu ska jag banne mig gå igenom mina sista lådor och sen börja packa ner ALLT! Ciao.