Roast & te

 
 

      



Sitter här och tittar på Roast på Berns och dricker te med honung. Idag roastas Markoolio. Sådär roligt, han är ju liksom inte seriös i sig, så det är svårt för komikerna att roasta honom så att det blir det minsta taskigt, haha.

Idag jobbade jag till 16, sen blev det lite fika och nu ikväll mysmiddag med McDonald's chicken nuggets. Yum! På onsdag är det personalmöte 7.30 och sen tänkte jag köra till min farmor & farfar i Borås och hälsa på! Det var längesen sist och man vet aldrig när man får chansen igen. Är ledig onsdag och torsdag så jag tänkte passa på!

Nu ska jag strax sova, upp och jobba imorgon igen! Sweet dreams.


Hosthost.

God morgon!

Inatt har jag knappt sovit någonting. Jag har legat och hostat precis hela natten, och även om jag gick och la mig vid tolv och klockan ringde 9 så känns det inte som att jag sovit mer än typ fyra timmar. Till slut gick jag in och la mig i gästrummet men där fick jag inte ligga kvar. Jag som tänkte vara snäll men det var inte rätt sätt tydligen.

Nu ska jag dricka en stooor kopp kaffe, hoppa in i duschen och sen åka till jobbet. Jag har stängning idag vilket betyder att jag absolut tidigast är hemma halv nio ikväll. Imorgon är det till 18 och då ska vi på middag! Sen är jag ledig på lördag och söndag. Vilken lyx det känns som. Woo!


I'm bad

Gokväll! Min hals har inte blivit bättre alls, snarare mår jag sämre än i morse så jag gick hem tidigare och en av tjejerna på jobbet stängde istället för mig. Imorgon får vi se hur jag gör men än så länge har jag en som jobbar för mig, känner jag mig ok när jag vaknar åker jag nog in ändå.

Just nu sitter jag och väntar på att min mat ska bli klar. Vi äter "gamla" lunchlådor ikväll, orkar inte laga mat. Det blev spaghetti & köttfärssås, alltid spännande vad man hittar i kylen. Ska väl titta på någon film och sen blir det godis från Pistachia, ett nytt ställe som öppnade förra helgen i stan. Dom har helt sjuka priser nu under premiärveckan så jag har hela skafferiet fullt med godis därifrån nu. Och häromdagen åt vi glass där, blundade man hade man nog trott att man var i Italien, så god den var! Verkligen bara frukt och grädde, smakade så iallafall.

Nej nu piper mikron, dags att äta. Sen en kopp te och som sagt - godis. Ciao!


Morsning

God "morgon"!

Skönt att börja jobba halv tolv när man har varit ledig i två dagar, det blir sån mjukstart! Sitter här och äter frukost och ska strax sticka. Har haft en jobbig rethosta i nästan en vecka nu, men idag var första gången jag vaknade och faktiskt hade ont i halsen. Riktigt jobbigt. Så jag dricker en kopp te och hoppas det blir bättre nu när jag ska jobba fyra dagar i rad.

Ville bara skriva hej! Nu ska jag sticka. Ciao!

Förresten, muffinsen blev apäckliga. Glöm aldrig sockret gott folK!

Misslyckad bakning.

Orkade inte städa lägenheten såpass fin att den är godkänd för fotografering, så bilder på den kommer en annan dag. Däremot har jag bakat muffins, men för första gången någonsin har jag slarvat och glömt en ingrediens när jag bakat. Socker. 1½ dl socker glömde jag. Därför strödde jag på sockret innan jag satte in dom i ugnen istället, men har ännu inte vågat smaka dom. Så recept kommer när jag vågat provsmaka min disaster!



Såhär såg det ut när jag bakade. Använde stora odlade blåbär, mums!


Förresten, glöm inte kolla
min syster resblogg. Hon åkte i lördags så än så länge är den inte mycket att hurra för, men av erfarenhet vet jag att det kommer bli svårt att sluta läsa den. Om ni vill läsa vad hon vad med om på sin förra jorden-runt resa kan ni följa denna länken.

Nu tänkte jag kolla på ett avsnitt 90210. Jag är hooked på det!

Produktivitet my ass

Idag är jag ledig. Det var jag igår också, enda skillnaden är att igår hade jag faktiskt något att göra. Idag har jag varit uppe sedan 10 och än så länge har jag:

- ätit en macka
- satt på tv:n
- satt på datorn
- slängt in kläder i en tvättmaskin
- tänkt resa mig upp ungefär åtta gånger för att börja baka

Sen har jag faktiskt klätt på mig och sminkat mig och borstat tänderna. En mycket produktiv dag, alltså. Allt detta på fyra timmar! Men ibland får man väl ha såna dagar, jag ska ju faktiskt jobba fredag, lördag, söndag och måndag. Så jag ser detta som min "söndag" och då brukar det väl se ut såhär? Nä, nu ska jag faktiskt baka. Det blir blåbärsmuffins med crumble (recept från Leilas "A piece of cake") som jag kan lägga ut receptet på sen. Mm, något att göra! Sen kan jag städa lite här hemma och lägga upp bilder på lägenheten. Bra. Återkommer!


Update.

Applåderna ekar. Bra, Åsa. Inte bloggat på en hel måna. Så tråkigt! Jag gillar ju faktiskt att blogga. Men nu är det så att jag har gått och skaffat en iPhone och har istället lagt min bloggenergi på att twittra för att det går snabbare och är lite roligare. För att hitta till min twitter trycker ni HÄR. Men jag ska faktiskt försöka bli bättre på att blogga. Igen. Så nu får vi uppdatera oss lite grann.

Nu har vi bott i lägenheten i en månad. Det känns skitbra och det har blivit jättefint här hemma! Det är bara lite småsaker som ska fixas som vi inte har velat lägga pengar och energi på riktigt än. Småsaker som ny klädsel till soffan, nytt köksbord, en stor spegel till hallen, en fin tavla i vardagsrummet. Det är alltså inga grejer vi behöver ha för bråttom med eftersom det vi har fungerar alldeles utmärkt sålänge! Men det är självklart alltid kul att förnya och det är precis vad vi vill göra. I eftermiddag eller imorgon tänkte jag fota lägenheten och lägga upp bilder om det finns någon som är det minsta intresserad..

Vi har nya bilar, det är en av sakerna som hänt sen jag sist skrev. Vi sålde den vi hade och fick två stycken för (nästan) samma pris. Så nu har vi varsin kan man säga. Detta har jag såklart redan twittrat om, så bild på den ena bilen (mest min) hittar ni HÄR och bild på den andra bilen (inte lika mycket min) hittar ni HÄR. Min bil heter såklart Prince - lite långsökt men det passar honom. Grodan, ju :)

Jag trivs så jäkla bra på jobbet. Det är riktigt roligt! Lätt det bästa jobbet jag har haft. Inte för att jag kanske haft överdrivet många i mina 21 år men jag trodde ändå inte att jag skulle kunna hamna såhär rätt så snabbt efter min utbildning. Det var detta jag önskade med utbildningen men jag hade liksom ställt in mig på att det aldrig riktigt kommer bli som jag har tänkt mig. Tji fick jag!

Vi är påväg att boka en resa. Vi kom ju aldrig iväg någonstans i somras eftersom jag jobbade sjukt mycket så vi hittade ingen tid till det. Nu när jag har mitt nya jobb så jobbar jag varannan helg och därmed blir det sjukt enkelt att matcha in en weekend till en av mina favoritstäder, Paris. Dessutom känner min bästaste sambo en som jobbar på Sembo och då är ju saken biff. Hon har hittat typ fyra perfekta resor till oss så nu hoppas jag att det blir av! Blir det av så ska vi handla massa fina julklappar, gå på rökiga jazzpubar, åka upp i Eiffeltornet (om jag lyckas få upp min höjdrädda pojkvän), äta sniglar, dricka vin och gå på en Moulin Rouge show.

Sen har min syster åkt iväg igen. Hon befinner sig på den transibiriska järnvägen och när hon tagit sig från Ryssland till Kina med den så ska hon besöka en massa coola länder och göra en massa roliga grejer. Så henne kommer jag sakna en massa.

Vet inte om det är så mycket mer att säga. Det är vad som hänt och händer i mitt liv just nu. Och nu ska jag försöka bli bättre på dethär igen.

Nu ska jag faktiskt bege mig in till stan i den gröna faran till mina favorittjejer Fia & Nikki (som för övrigt, 10½ månad gammal har börjat GÅ)! Ikväll skulle jag egentligen begett mig till Malmö för utgång med delar av min gamla klass men det blev inställt fick jag höra. Så nu blir det bara jag och Malin, här i Helsingborg istället, haha. Ciao!