City Bag

 
 


Är den fin eller är den fin?


(Kolla förresten vad långt mitt hår har blivit, Yaay!)


marcbymarcjacobs

Det pirrar i magen. Händerna skakar. Hjärtat dunkar hårt. Jag är kär.

Jag tar ett stadigt grepp. Vågar inte släppa taget. Den är min och det är helt ofattbart.





Vill ni se...?

Det går bra nu

Idag var jag som sagt i Malmö på skolan och blev "coachad". Äh, jag fick lite hjälp av min lärare och vi satt och snackade om e-butiker, domännamn och resultatbudgetar i typ en halvtimme, mer var det inte! Åkte tillbaka till stan, köpte med mig lunch till Fia och var där ett litet tag. Sen blev jag hämtad för då var det dags att åka och testa bilar. Den vi köpte för tre veckor sen hade SÅ mycket fel, den har varit mer på lagning än vad vi har kört den, så nu har vi fått ett bra deal av försäljningschefen på bilfirman där vi köpte den. Vi provkörde fem bilar men det var bara en vi gillade, en silvrig Mercedes E200. Den hade till och med dvd för dom i baksätet, vem vill följa med på åktur?! Iallafall, det slutar nu med att vi får tillbaka pengar för att vi byter till denna bilen (som egentligen kostar mer än vad den vi köpte från början gjorde, haha, fråga mig inte hur detta gick till). OCH idag fick jag deklarationsuppgifterna, precis som alla andra, och det blev en bra slant i år också, haha. Nu blir jag iochförsig arbetslös om typ två månader men just i denna sekunden känns allt väldigt bra!

Och av någon konstig anledning har min galna sambo fått för sig att han vill att jag ska få en fin väska - alltså en FIN väska. Så imorgon är det jag som skuttar in på Spirit och Zebra på lunchen och kollar utbudet! Gud, jag glömde bort hur trött jag är, nu måste jag in i duschen och sen gå och lägga mig.

Förresten, jag har nog kommit på vad jag vill göra för tatuering nu. Har hela tiden vetat att jag vill ha en text från en Beatles-låt ganska högt upp på ryggen, men inte exakt vad. Vad sägs om textraden "Jai Guru Deva Om"? I love it, jag tror det blir det!

CIAO!


Jobb och plugg.

I måndags åkte mamma tillbaka till Norge och efter att jag sagt hejdå till henne gick jag hem till Fia ett tag. Sen dess har det bara varit plugg och jobb, därför har jag inte direkt orkat blogga. Tror även jag har 10 avsnitt av serierna jag tittar på att hinna ikapp, men det har inte blivit tid till det. Men imorgon ska jag till skolan och bli coachad inför examensarbetet, efter det borde det inte vara så mycket att göra i skolväg. Eller, det beror ju på vad kontentan blir av coachingen! Sen är det fredag och sen är det helg. och efter helgen har jag min sista vecka på GT. Sen är det examensarbete i flera veckor, och när det är över är det över. Skolan är slut. vad ska jag då luta mig tillbaka på? Ge mig ett jobb, någon. Nu.

Jag träffade en gammal kompis idag vilket var jätteroligt! Vi bytte nummer och nu hoppas jag verkligen vi kan träffas snart och prata gamla minnen, woho! Alltid skoj sånt där. Nej, nu ska jag fila lite på en resultatbudget (yay) och sen titta lite på dom där serierna. Ciaaaao!

Mysfredag.

Åh vilken mysig dag jag har haft! I morse strax efter 5 (!) satte jag mig i bilen och körde in till stan för att hämta mamma som kom med bussen från Oslo. Körde hem till oss och gick och la mig igen, och kvällen innan hade jag bäddat soffan till mamma så att mamma också kunde gå och lägga sig igen (med erfarenhet av att åka nattbussen vet jag att man sover sådär bra). Vi sov några timmar sen gick jag upp vid halv tio, körde in till bilhandlaren ett "ärende" (jag vill ha tillbaka vår bil nu, inte köra runt i en lånad Kia kombi...) och sen tillbaka hem också åt vi frukost. Sen gjorde vi oss klara och körde till Malmö och det nya köpcentrat Entré, det var jättefint och stort! Där gick vi och strosade i ca fyra timmar innan vi körde hemåt igen vid halv sex. När vi kom hem lagade vi mat och tittade på Let's Dance. Mys <3

Det blev lite shopping som jag tänkte fota och visa imorgon. Just nu är jag så trött att ögonen går i kors. Väntar bara på att några album som jag... "köpt" ska bli klara sen ska jag sova. Ciao!

Ellinor och Erling?

Det har ju varit så himla mycket bebisfödande i min närhet den senaste tiden, nu senast i fredags ploppade en liten Mio ut :) Och idag fick vi inbjudan till dop, så mysigt! Detta gjorde att jag satt och tittade på webbisar på Helsingborgs Lasaretts hemsida, och därifrån hittade jag till en hemsida med typ alla svenska namn som finns. Där fanns en funktion där man kunde fylla i mammans och pappans namn, och därefter få fram vad ens flicka eller pojke borde heta. Om jag hade skaffat barn idag vill denna hemsidan tydligen då att jag ska döpa

en flicka till Ellinor
och
en pojke till Erling

Det tyckte jag var sjukt kul! Inte alls vad jag hade valt dock, haha. Gå in och testa själv!

Jag testade även vad Nikki enligt denna hemsidan skulle hetat - Elena blev det. Mio skulle enligt sidan egentligen heta Felix, och lyssna på detta då: Alicia skulle hetat ALFHILD! (Är det ens ett namn!?) Ja som sagt, det är några som fått barn den senaste tiden!

Nu ska jag sova! Nattinatti.

Update.

Usch vad jag är dålig på att blogga. Och nu orkar jag inte berätta om helgen för jag tänkte hoppa in i duschen och sen gå och lägga mig. I fredags var jag ute med Nina iaf, bilder kommer! Och i lördags jobbade jag dubbelt upp (både på dagen och på natten). Veckan består av jobbjobbjobbjobb men på fredag är jag ledig och då kommer mamma! Vi ska åka till Entré som öppnar på torsdag och resten av helgen ska spenderas med henne <3 Förutom lördagsnatten då jag ska jobba...

Nu är jag inne i min femte vecka på GT, tiden har gått sjukt fort! Nästa vecka är det alltså näst sista veckan där, oooh, jag måste börja med min presentation snart!

Nej, nu ska jag springa genom duschen och sen sova - fy vad trött jag är! Ciaaao

Hultan!!

På Hultsfred leker livet. I några dagar får man glömma allt som heter förpliktelser, ansvar, jobb och tråk. Här får man göra vad som faller en in, ha barnasinnet kvar och lyssna på underbar musik under tiden! Jag har haft så jä*la roligt här - jag vill inte åka hem! Under festivalen har jag bland annat...



Kollat konserter i sommarvärmen...



Kollat konserter i solnedgången...



Kollat konserter på natten...



Fördrivit tiden i tältet...



Förfestat i tältet...



Blandat "goda" drinkar i tältet...



Sovit (okej, inte mycket) i tältet...



Förberett tältet på ösregn...



Förberett fötterna på ösregn (så går det när man bara packat ner Converse i väskan!)



Förberett hela mig på ösregn (ja, har man inte heller med sig en jacka så...)



Träffat underliga människor...



Träffat underbara människor...



... och haft det helt jävla UNDERBART roligt!




(ps. vill bara påpeka att detta är en tävling anordnad av
Kenza där man kan vinna biljetter till Hultsfredsfestivalen. Så ni inte tror jag har gått och tappat förståendet!)

En sötlista såhär på kvällningen.

Du som liten
1. Vad hette din första bästa vän? Jag får nog säga Petra, hon är den första bästisen jag kan minnas iallafall.
2. Vad hette din första kärlek? Robin. Han hade blonda lockar, glasögon och snor i näsan. Vi gick i första klass.
3. Vilken var din favorit rätt? När jag var riktigt liten - eggagegga! Sen kan jag inte bestämma mig för vad jag gillade mest från den tiden jag faktiskt kommer ihåg. Pannkakor?
4. Vilken var din favorit färg? Grön!
5. Vart bodde du? Tills jag var 8 bodde jag i ett radhus i norra delarna av Helsingborg. Sen flyttade vi till ett jättemysigt hus där vi bodde till jag var 12. Åh, vad jag älskade det huset och vad ledsen jag var när vi skulle flytta...
6. Vad tyckte du var det bästa som hänt? Oj! Ingen aning... När jag fick min kanin Toffe på min 10-årsdag kanske :)
7. Vad tyckte du var det värsta som hänt? Inget jag kan minnas såhär...
8. Ville du bli när du blev stor? Tandläkare - så att jag kunde bli en riktigt snäll en som alla barn tyckte om ;)
9. Vilket godis tyckte du bäst om? Sånt där som smällde så det nästan gjorde ont på tungan! Och geléråttor, eller jag gillade kanske inte det egentligen men jag suktade efter den där kilotunga råttan på JamJam på Kullagatan för den såg så god ut, haha.

Nu
1. Vad heter din bästa vän? Jag och Fisen har hittat tillbaka till varandra igen, vi har varit vänner i över 12 år nu, inte så illa pinkat va?
2. Vad heter/hette din senaste kärlek? Andreas :) Men det är inte ofta han får höra det, ibland kan man tro att han döptes till Andy.
3. Vilken är din favorit rätt? Nejnejnej. Det går inte att välja en. Jag älskar mat och matlagning alldeles för mycket!
4. Vilken är din favorit färg? Just nu gillar jag mest jordnära färger - brunt, beige, svart, grått. Tråkigt ja, men schnyggt!
5. Vart bor du nu? I Mörarp, två mil utanför Helsingborg.
6. Vad tycker du är det bästa som hänt? Alla underbara människor jag fått turen att lära känna i mitt liv.
7. Vad tycker du är det värsta som hänt? Att livet är så orättvist att det måste tas från några av de finaste människorna jag visste.
8. Vad vill du bli? Lycklig, gammal och älskad. Om jag sen jobbar som butikschef i en fin butik under tiden är ett + i kanten!
9. Vilket godis tycker du bäst om? Surt och choklad.

Tävlingstips.

Tänkte bara tipsa om en tävling! Man behöver bara skriva en kommentar till inlägget så kan man vinna ett finfint namnhalsband :)

Ciao!

Helgsbravader

Igårkväll åkte vi in till stan och åt på Mento, enligt mig Helsingborgs bästa restaurang. Nu har jag kanske inte varit på alla restauranger i stan men av dom jag har provat! Jag åt en basilika risotto med smörstekt svamp och en marängsviss till efterrätt. Mums! När vi kom hem somnade vi direkt, gud vad trött jag var! På dagen hade jag packat upp 40 kartonger med varor, det tog mig över 6 timmar...

I morse gjorde jag pannkakor till frukost. Sen körde jag in till stan och hämtade Fia, vi packade in Nikki och barnvagnen i bilen (haha ja, den gick in!) och körde till Väla. Fia behövde göra ett par grejer så istället för att vänta tills mannen slutar jobba körde jag henne och sen hämtade han henne och då körde jag hem! Nu sitter jag här i soffan och tar det lugnt och äter lite godis. Ska måla naglarna och platta håret och sen tar vi tåget till stan. Ska hem till Fia och Mange och äta middag och dricka lite vin, mysigt!


Nu får jag sluta sitta här och sega! Ciaaaao

Presentation och jobb.

Idag var vi i skolan och presenterade våra projektplaner. Det gick ju svinbra, jag trodde det skulle vara mer seriöst och hade förberett värsta PowerPointen, men insåg snabbt att vi var fem tjejer som skulle sitta runt ett bord och snacka lite ungefär. Well, fine by me (haha, jag tänker bara Ross när jag hör den meningen. Trogna Friends-fans vet vad jag snackar om!?) så det gick som sagt jättebra. Denna dagen var mer till för att vi skulle ha lite synpunkter och hjälpa varandra med exjobben. Mitt var tydligen välgenomtänkt för jag fick nästan ingen hjälp på förbättring.

Sen körde jag mot Helsingborg i solskenet med musiken på hög volym i bilen, som för övrigt är så jäkla skön att köra! Som en leksaksbil, haha. Det tar nog ett tag innan jag vänjer mig vid automatare. Nu är jag hemma och har precis sökt ett till jobb. Det kommer bli mycket sånt den närmsta tiden kan jag lova. Jag ger mig inte förrän jag har ett jobb när jag tar examen! Och jag söker självklart bara jobb som jag verkligen vill ha. Jag tänker INTE binda mig med ett skitjobb där jag inte trivs, det gör jag bara inte. Sen spelar det ingen roll om det är bra betalt eller jag får jobbet utan ansträngning - jag vill ha ett jobb jag verkligen tycker om. Nej, som jag älskar,

I'm out! Sov gott.

Today

Har haft en väldigt givande dag på många sätt. Började med en rejäl sovmorgon vilket jag tyckte jag behövde och förtjänade. gick upp vid halv tolv och åt frukost, sen satte jag mig och skrev projektplan inför mitt examensarbete till halv tre ungefär. Vi ska redovisa projektplanerna på onsdag och jag känner mig hyfsat säker på min. Lite till som ska skrivas bara, det viktigaste att visa är väl hur man ska gå till väga när man ska skriva/göra sitt examensarbete och vilken tidsplan man har. Och såklart förklara vad man har för ämne. Vad jag ska göra är att starta en webbshop - mitt ämne är därmed Hur startar man en E-handel/webbshop? Där ska jag sälja mina smycken som jag gör själv, och jag tycker själv att jag har kommit på ett väldigt bra och kitchigt namn! Men det tänker jag inte berätta förrän jag har registrerat det som företagsnamn, jag vill väl inte att någon ska sno det för mig ;) Detta ska nog bli ett bra examensarbete!

När jag pluggat i några timmar åkte jag in till stan och gick hem till Fia och Nikki. Vi fikade (eh, som vanligt) och pratade skit. Väldigt givande, som sagt! Lillskiten blir större och större för varje dag och idag gjorde hon minst tre nya läten som Fia aldrig hade hört innan. Ett av dom skrattade vi åt så mycket att hon började gråta, haha. Hon blev nog rädd när vi satt där och tjöt.

Jag blev sen hämtad i den nya freeeesiga bilen och vi åkte till Familia där vi fyllde på förrådet med kattmat och kattsand, syndade lite genom att äta på McDonald's och sen in på Maxi och storhandla. Nu är jag hemma och ska fortsätta lite med projektplanen innan jag slänger mig i soffan med denna skönheten och tittar på några avsnitt Grey's Anatomy som jag har kvar. Snacka om att ligga efter, jag hade typ 8 avsnitt att titta ikapp!


The wheels on the bus go round and round...

Sitter på bussen påväg mot Helsingborg nu. I love trådlöst internet! Har stannat i Göteborg, bussen rullar vidare om typ en minut. Ska strax titta på Seven Pounds för att underhålla mig själv de sista timmarna. Men denna resan har faktiskt gått ovanligt fort. Läste lite den första tiden och nu sitter jag alltså med datorn i knät. Ska väl gå bra! Jag är hemma vid elva och så är det nog sängen som gäller. <imorgon är jag ledig - skönt!

Konsert

Åh, vad kul och mysigt det var att se Lasse! Det var en akustisk konsert på ca 1½ timme. Underbart! Jag kunde sjunga med lite i några refränger, men nu får jag banne mig börja köpa hans skivor så att jag kan alla texter nästa gång jag ser honom :)

Nu sitter jag i sängen på mitt hotellrum med datorn. Ska strax släcka och sova, men mina underbart trevliga hotellgrannar i nr 317 här bredvid har smällt i dörren x antal gånger sen jag kom hit för typ en halvtimme sedan och när dom gör det så knakar det typ i hela våningen, spelat skum indisk musik, pratar väldigt högljutt och nu började jag precis känna röklukt så det förvånar mig inte om dom sitter och bolmar på rummet i detta 100% rökfria hotell. Well, jag är så trött att jag är trött igen (haha, där kom det! lite internskämt där..) så jag lär väl somna ändå. Alarmet är ställt - imorgon blir det hotellfrukost för hela slanten! Har jag sagt att jag fullkomligt älskar hotellfrukostar?

Sov gott! Godnatt (eller, godmorgon om man vill).