Home sweet Notodden?

Sitter just nu och äter frukost och lyssnar på mina snoozande föräldrar i soffan respektive en extrasäng bredvid. Dom kom i förrgår kväll och stannar till imorgon bitti då dom drar vidare på nya äventyr på nordligare breddgrader. Så nu kan jag inte längre kalla Perpignan, Frankrike, för mitt andra hem.

Efter att jag har ätit ska jag iväg och "jobba". Det känns ju precis som att man jobbar, förutom att man inte får betalt för det, men det är lugnt. Får förhoppningsvis min CSN på måndag och då kommer det inte kännas lika jobbigt. Eller jobbigt och jobbigt, jag har ju jätteroligt på Scorett! :) Idag jobbar jag för första gången 8 timmar, det känns som det var sjukt längesen man gjorde det.. I augusti sist, typ. Men det ska nog gå bra, har ju jobbat 7 timmar som mest hittills och det gick ju bra, adderat med en timme!

Ciaaao

What if..

image204


Kelly har just nu en tävling där man kan vinna denna fina väska från Friis & Company. Även om det känns som att chansen att vinna är en på miljonen så kan man ju alltid försöka. Min fina Friis & Company väska (som iofs är mindre än denna) gick sönder för några veckor sedan, ena axelbandet sa bara snap, sen lossnade det. Skulle alltså verkligen vilja ha en ny, men det är det som sagt många som vill..

Monday once again

Helgen var sådär bra lugn. I fredags lagade vi mat och tittade på film. Lördagen spenderades på En trappa ner med underbar mat, sen gick vi till Hamnkrogen och tog oss en öl/cider. Under gårdagen åkte vi till Väla, sen hem och städade för att få finbesök på kvällen. Åt chips, godis och hallonpaj (japp, jag är fortfarande mätt) och tittade på Good Luck Chuck samt Bee Movie. Båda var bra, inga mästerverk men roliga och söta, båda två!

Idag har jag varit ledig från "jobbet", har bara varit hemma och tagit det lugnt men ska strax in till stan och sola solarium, det har jag bara gjort en eller två gånger innan och det var för kanske 5 år sen. Det är fint när man är lite solbränd även om det kanske är naturligt att vara blekfis på vintern! Men nu ska jag prova iallafall, hoppas bara jag inte blir röd som en kräfta.. Vilket jag blir av solen, där är också anledningen till att jag aldrig solar solairum (också risken som det medför såklart). Men jag tänker att det kan inte vara så farligt att ligga där i 10 minuter!

Mys ordentligt ikväll, måndagar är så tråkiga annars..

Lovely!

Gud vilken effektiv morgon. Har hunnit med massor! Vaknade, duschade, kollade mina favoritbloggar, åt frukost, ringde CSN, ringde Telia, impregnerade mina skor, sminkade mig, klädde på mig, plattade håret. Herregud, tänk om varje morgon vore såhär. Då hade vi ju bara behövt typ 10-timmars dygn.

Ha en trevlig fredag, Ciao!

Heath Ledger

Vaknade i morse och satte igång datorn för att få reda på att Heath Ledger dog igår eftermiddag.. Vilken chock det var, eller är. Man antar att han tog en överdos, men jag vill inte tro på det. Han verkade inte vara "sån" - knarkare.

Kommer ihåg när jag såg 10 things I hate about you första gången. När han som den tuffa macho-killen sjöng "Can't take my eyes off you". Jag blev kär. Jag skojar inte om jag säger att jag har sett filmen 30 gånger, även om det var väldigt längesen nu.

Sen var Mr. Ledger en enastående skådespelare i massor av andra filmer, se själva hans
filmografi.

image203

RIP


Newbie

Första dagen på praktiken! Det gick faktiskt väldigt bra och tiden gick undan, helt plötsligt var klockan fyra och jag hade bara en timme kvar. Jag började tio i morse och då började jag med att försöka lära mig kassan lite grann. Har ju stått i kassa i ett och ett halvt år så jag tänkte att det skulle hjälpa mig lite på traven, men jag tror inte det hade spelat någon större roll för det var ett helt annat system! Men nu mot slutet tror jag att jag började fatta hur det fungerar. Sen var det väldigt mycket springa upp på lagret och hämta den och den storleken.. Ja, jag kommer inte behöva gymma något de närmsta månaderna för så många trappsteg på en dag går man inte upp och ner för på en hel vecka annars!

Annars så känner jag att jag vill lära mig lite mer innan jag börjar med mina uppgifter som jag har att göra från skolan (föra ett säljsamtal, prova på merförsäljning osv). Det känns ju lite konstigt att försöka sälja ett par skor om man inte kan något om dom liksom. Men de flesta provar skor, frågar efter någon annan storlek och sen köper dom. Det är iallafall min uppfattning efter en dag. Den lär nog ändras!

Nu ska jag göra fattigmansmat - spaghetti. Med ketchup. Mums


Storm och stroganoff

Idag när jag vaknade trodde jag inte att det skulle bli en så bra dag som det faktiskt blev. Det ryktades om storm så jag tänkte regn och rusk, men jag vaknar till strålande solsken! Storm, nja.. Det blåste väldigt mycket men inte vill jag kalla det för storm, inte. Storm associerar jag till Gudrun. Det var en storm. Och inte blev det bättre av att man satt i en bil påväg hem från Sälen och körde rakt igenom skiten heller. Mina nerver har nog aldrig varit så spända som den natten. Nog om väder! Min dag blev som sagt väldigt bra, även om det enda jag egentligen gjort är att städa. Jag har dammsugit överallt (t.o.m alla lister), jag har dammtorkat (t.o.m fötterna på sorround-högtalarna), jag har skurat toaletten och fönstrena, tv:n samt datorskärmen. Jag har plockat undan massa tjafs som låg överallt. Också har jag hunnit tvätta en maskin också. Nu ska det bara hängas upp på tork.

Efter det ska jag göra korv stroganoff (på kyckling-falukorv såklart) och sen iväg och jobba 21-01. Ska spela house ikväll, det blir härligt. Hoppas jag har fått lite ny musik, är alltid kul att testa nya låtar på folket. Ha en wunderbar lördag gott folk. Ciao

Scorettskoj

Varit vaken sen kl 9 och pluggat, duktigt va? Har trots allt tenta imorgon men jag känner mig allt annat än förberedd. Nu måste jag dock göra ett avbrott, ska nämligen ner till stan och in på Scorett för att lägga schema för min praktik, som börjar på måndag! Woho, vad roligt det ska bli. Slippa skolan i åtta veckor, det är inte illa alltså. Eller skolan, klasskompisar och allt det där är ju inte kul att vara ifrån i åtta veckor, men själva pluggandet! Och att behöva stiga upp supertidigt på morgonen. Tänkte posta min outfit sen, löjlig som jag är. Vill nämligen ha lite kritik (ja, både bra och dålig då)  för min klädsel på Scorett. Man vill ju smälta in med personalen på något sätt. Ska fråga sen när jag är där om dom har någon speciell dresscode. Kanske MÅSTE ut och shoppa en heeeeelt ny garderob isåfall!? Ooops :)

Work work

Sitter och kollar på ams och monster efter extrajobb. Det behövs verkligen! Men jag hittar typ inget. Alls! Vill jobba 2 dagar i veckan (de dagarna jag har eget arbete från skolan) + helger, med försäljningarbete. Nu går jag ju trots allt denna kursen och vill gärna prova på försäljningsarbete under tiden, gärna i en snygg butik. Någon som vet någon som behöver en timmis? Helsingborg/Malmö eller nånstans mittemellan. Puss isåfall! (annars också, förresten)


MF och Gynning

Sitter och råpluggar - skoj. Fick äntligen min bok idag så nu kan jag också plugga inför tentan på fredag! Har bara nio kapitel att läsa. Och förstå! Men jag är glad att det inte var lika flummig i skolan idag som igår, lärde mig faktiskt saker idag. Nu ska jag ner till stan och hämta syster och sambo. Jag fick köra hem bilen idag när jag slutade klockan ett för jag hade superont i magen, och min snälla pojkvän tog tåget istället för mig. Hur god får man vara!?

Ikväll är det I huvudet på Gynning - måste ses. Skiter i marknadsföring, Gynning is the shit!

Tråklista såhär på kvällningen

Dagens humör: Glad, lite seg och irriterad då och då
Dagens borde: Pluggat lite mer
Dagens frisyr: Hög tofs och rak platt lugg
Dagens klädsel: Jeans, grå t-shirt med Batman-tryck, vit stickad kofta och svarta stövlar
Dagens planer: Att släcka och sova inom en halvtimme för jag är urtrött
Dagens materiella vill ha: En vanlig traditionell skjorta. Varför har man inte en sån i basgarderoben, liksom?
Dagens längtan: Efter varmare tider
Dagens fundering: Hur jag ska lyckas klara tentan på fredag
Dagens beroende: Något att mumsa på hela tiden. Bullar, choklad, kaka.. Usch
Dagens tråkigaste: Att vi inte får lära oss något i skolan. Jag är trots allt där av en anledning
Dagens personer: Therese, Cecilia, Marcus, Christian, Kristin, Andy
Dagens irritation: Att jag först glömde nycklarna. Hann köra iväg och kom sen på att jag glömde bensinkortet hemma (var tvungen att tanka, körde på reserven). Kommer till skolan för sent. Sen är hela skoldagen katastrof för att vi inte fick lära oss något utan skulle "bara göra" när vi inte ens fattar vad det handlar om. Åkte hem en timme tidigare för jag irriterade mig på läraren något fruktansvärt.
Dagens låt: Amanda Jensen - Do you love me?

Lipstick Jungle

När vi var i Bulgarien i somras hade jag med mig en bok som jag köpt på rea, Läppstiftsdjungel, skriven av Candace Bushnell (hon som skrev Sex and the City). Jag läste ut boken på några dagar och tyckte den var underbart bra, med precis rätta mängden skvaller, kärlek, intriger och mode och med tre framgångsrika kvinnor i spetsen.

Nu kommer boken till NBC som serieform and I love it! Såg pilotavsnittet idag, det var såklart lika underbart som jag tyckte boken var. Lite konstigt bara att allt hände exakt som i boken. Liksom, vad händer sen när "boken tar slut", kommer det fortsätta i samma anda när regissören inte längre har en bok att gå efter som manus..? Okej, lite tidigt att spekulera i det eftersom serien inte ens börjat sändas än. Det första avsnittet visas i början av februari i USA (på NBC som sagt). Vi får väl se om trean eller femman köper upp den.. Håll tummarna, för detta är en serie i SATC:s fotspår.

Tävling

Bloggerskan Kenza och smyckesshopen Cocoo.se har just nu en tävling som jag deltar i & skulle vilja tipsa er om! Man kan vinna superfina bamboo-örhängen! De finns i 3 olika former (runda, hjärtan & trianglar) & i 3 olika storlekar (S, M & L) och kostar 125kr, 145 kr eller 165 kr. Gå in på Kenzas blogg & var med och tävla du också! Dessutom så får ni 20 % rabatt hos Cocoo med koden KENZA, gället t.o.m. 24 januari.

Oh dear, I think I'm religious!

Mina böner har blivit hörda! Vaknar i morse och det är strålande solsken och alldeles vindstilla! Nu är det bara värmen som fattas, för 4 grader är inget att hurra för?

Vi ska ha städ-dag idag. Än så länge har vi bytt lakan i sängen och vädrat lägenheten. Sen blir det damma, dammsuga och vattna. Igår tog vi nämligen ut granen och städade bort allt julpynt förutom gardinerna. Så ja, gardinerna ska bytas idag med. Väldigt skönt att få bort granen som tog upp en väldans massa plats! Också lär vi hitta barr i lägenheten ända fram till nästa jul..

Vi ska dock göra en paus i städandet och åka till Väla (ett köpcenter) en sväng om ett tag.

Ciao!

Varför inte?

  
  
image199 image196


Ge mig vår. Ge mig värme. Ge mig sol. Börjar tröttna på dom här fem graderna och regnet nu.. Om det inte ska bli kallare och börja snöa någon gång, så kan det lika gärna vända och bli vår istället. Nu, direkt. Tack.

Cravings..

Åh, nu vill jag ha vår och värme! Korta vårjackor, fina toppar, kjolar med hög midja och mönstrade klänningar! Sitter och suktar på Asos, går dock inte att ladda upp bilder just nu annars hade jag visat. Mums..

"godmorgon"

Mår fortfarande krassligt, imorgon börjar skolan "på riktigt" (har bara haft föreläsningar de här två dagarna) och jag vet inte om jag orkar gå. Vi får se ikväll och imorgon bitti hur jag mår.

Behöver fixa en bok till denna kursen, jag har hittat en begagnad men hon som har den svarar inte på mitt mail. Känns dumt att betala fullt pris för boken när jag kan få den för halva priset.. Well, jag måste ha den nu iallafall så der blir nog till att köpa den ny ändå. Dumt..


Dödsdömd

.. känner jag mig idag! Igår eftermiddag började förkylningen kännas bättre så jag satte mig och gjorde skolarbetet som skulle tas med till skolan idag. Men framåt kvällen kändes det värre och värre, huvudet dunkade, det gjorde ont i bröstet när jag hostadeoch inatt har jag knappt sovit något för så fort jag lagt mig ner stoppas hela halsen igen och jag kan knappt andas känns det som. Så i morse när jag vaknade av väckarklockan 6.30 stängde jag bara av den, gick upp och tog lite vatten och gick och la mig igen. Jag får helt enkelt vänta ut denna förkylningen!

Idag ska jag fortsätta läsa den underbara boken jag fick av min syster i julklapp,
Shopaholic takes Manhattan. Den är köpt i USA, och är då självklart på engelska, vilket är mycket roligare än att läsa svenska böcker eftersom det då är skrivet med exakt de ord och uttryck som författaren ville. Under översättningsprocessen försvinner nog mycket av den charmen (det ser vi ju bara när vi tittar på engelsk/amerikansk tv och tv3 eller kanal5 eller nån annan kanal försöker översätta).

Men först ska jag skicka ett mail till Pågen och berätta för dom att i morse när jag öppnade påsen med bröd så satt det fast en stor svart klump som såg ut som typ en gigantisk vårta, på en av skivorna. Hoppas jag får massor med skadestånd (alt. en ny limpa bröd). Synd att man inte bor i Staterna, då hade jag ju varit miljonär by now.

Schlem

Igår kände jag att jag började få ont i halsen, senare på kvällen hade det utvecklats till en fullbordad förkylning. När jag vaknade i morse förvånades jag inte direkt av att huvudet dunkade och att jag inte kunde andas genom näsan. Jobbigt att bli sjuk såhär två dagar innan skolan börjar men jag knaprar Ipren och halstabletter och ska väl förhoppningsvis må bättre snart.

I morse satte sig mina föräldrar i sin Kia och styrde kosan söderut igen. Jag grät inte för dom kommer snart igen. Det känns bättre när man vet det! Hela dagen har vi sedan suttit vid varsin dator och degat. Det är sånär som på storm ute med en tjock isgata så man har inte kunnat ta sig någonstans heller. Nyss gick vi bort till Ica, det var äventyr nog tyckte jag! Men vi köpte massa gott så idag blir det hemmagjord pizza, chips & dip, popcorn, choklad, kakor och läsk. Kanske lite glass också? När man är sjuk får man svulla ;)

Yay!

Efter småsura påpekningar måste jag bara dedikera ett inlägg till det här:


MIN SYSTER HAR ÄNTLIGEN KOMMIT HEM FRÅN USA! YEEEEAAAAAH!!


Hope you're happy now ;) Ciao