En till, sorry.

Jag känner mig lite listig idag.. haha, den var allt bra ;)

Tre saker jag inte förstår mig på:
1. Nekrofiler
2. Terrorister
3. Matematik


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
1. En halvdrucken Ramlösa Citrus, garanterat varm och utan kolsyra vid detta laget
2. En hemtelefon och min mobiltelefon
3. Massor med papper och överföringssladdar till bl.a digitalkamera och iPod

Tre saker jag gör just nu:
1. Funderar på att gå och lägga mig istället för att sitta här
2. Sitter här
3. Grubblar lite på mina ickebefintliga framtidsplaner inför hösten


Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Hjälpa så många jag bara kan
2. Sett alla vrår i världen som jag vill se
3. Göra något riktigt spontant som ingen någonsin trodde att jag skulle kunna göra


Tre saker jag kan:
1. Laga mat och baka
2. Få min vänstra axel att gå ur led och sen hoppa tillbaka igen
3. Skriva sms ohyggligt fort (nej, jag är inte så stolt över mina skills)


Tre saker jag inte kan:
1. Sluta gråta när jag väl har börjat
2. Sluta skratta när jag väl har börjat
3. Rapa på beställning. Men när det väl händer så händer det stort


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
1. Musik som får dig att dansa som om ingen ser dig
2. Fågelkvitter
3. Ditt hjärta


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
1. Sjunga
2. Något minoritetsspråk som typ 0,1% av världens befolkning talar
3. Gå i klackar som om det inte besvärar mig


Tre favoriträtter:
1. Pasta med en god, krämig sås
2. Ugnsstekt hälleflundra med smörsås och mosad potatis
3. Pannkakor



Do it! Do it! Do it! Du också :)


En seriösare lista denna gången :)

Namn: Åsa
Ålder: 19
Stjärntecken: Tvilling
Ögonfärg: Blåa, lite gråaktiga
Hårfärg: Äntligen min naturliga färg igen: rödhårig
Längd: 172 cm
Skriver med: Handen såklart! Höger, om det nu skulle vara av intresse ;)

Favoritresmål: Florida-resan för 7 år sedan.. Den vill jag göra om
Godaste maten: Det mesta utom kött (äter dock fisk & fågel). Älskar italienskt & thaimat
Bästa godiset: Allt utom lakrits. Och såndär choklad med likör i. Urggh...
Dricker: Citronvatten, te, saft, läsk, cider.. Det mesta utom vin och öl (fast det börjar slinka ner det med) 
Favoritprodukt: Produkt... Hmm, min favorit måste vara torrschampoo från Kisby. Det funkar verkligen!
Bästa egenskaper: Nyfiken, generös, fyndare, känslosam
Sämsta egenskaper: Dålig på att slutföra saker jag påbörjat, blir ganska lätt irriterad, godismonster
Musiksmak: I princip allt.. Kanske inte dansband eller dödsmetal, men jag kan lyssna på det mesta.

Vad är det som driver dig att fortsätta blogga?
Tycker det är roligt att titta bakåt i tiden och se hur jag var då, men har aldrig riktigt klarat av att föra dagbok. Med internet är det så mycket enklare och roligare med bilder, länkar och dylikt.

Vad hade du för idé med bloggen från början? 
Från början var det just att föra en officiell dagbok, och det blev ju som det var tänkt.

Hur ser ditt liv ut om 10 år ?
Jag är fortfarande sambo med Andy, har flyttat till något liiite större och har en vovve. Har gått de utbildningar jag vill, har det perfekta jobbet att äga en butik, har råd med en egen bil (en söt liten cab) och trivs utmärkt med livet. Har bra vänner och alla mina nära och kära, och jag själv, mår bra. Träffar min familj oftare än jag gör nu!


Kommer du fortfarande blogga om ett år?
Ja, det hoppas jag verkligen. Det är ju inte förrän om några år det blir riktigt roligt att sätta sig och titta tillbaka i tiden.

Läser du ofta andras bloggar? Människor du känner eller inte?
Oh ja, både vänners och människor jag inte har en aning om vilka dom är, utom namnen ungefär.

Lånat listan av
Kelly.


Bästa helgen!

Mycket som hänt som man inte skriver om i bloggen. Har helt enkelt inte haft tid! Justin Timberlake på Parken i Köpenhamn var riktigt bra! Vilken show.. Jag satt väldigt långt bak, men det gjorde egentligen inte så mycket för man hörde ändå allt perfekt och jag kunde ju kolla på storbildsskärmen. Tjejen bredvid mig var shysst och pratade engelska med mig, eftersom jag inte förstår ett ord danska :) Konstigt, att bo 20 minuter därifrån men endast förstå typ "undskyld"... och "spise". Anyway: vi stod upp även om vi hade sittplatser och dansade och sjöng med och skrek, kul att det var så iallafall.Annars har man ju hört om sittplatser att alla bara sitter där som tråkmånsar. Men Justin visste hur man skulle få igång publiken! Jo jäklar, hade behövt öronproppar - mot publiken! Inte alls mot musiken, det var helt perfekt som sagt. Men till slut skrek alla så högt att det helt seriöst kändes som att taket skulle lyfta. Jag sneglade uppåt bara för att vara på den säkra sidan. Sanna fick två samtal under konserten, hoppas du hörde lite! Först under My Love, men när jag väl lyckades komma fram så var det bara musik och Justin dansade, och folk skrek så himla högt. Men Señorita hörde du iaf lite tror jag :) Om inte annat så mig och tjejen bredvid mig som sjöng med, haha. Skitbra konsert som jag kommer komma ihåg läääänge. Tack Andreas!

Idag har vi varit och storhandlat och sen haft lite släkt på besök. Bakade rulltårta med vaniljkräm och färska jordgubbar i, också hade vi gjort Panacotta med bärsås. Snacka om att vi var mätta! Nu ikväll har vi bara ätit soppa, och tittat på The Fast and the Furious med Vin Diesel, Michelle Rodriguez m.fl. Den gick på fyran, den är så himla bra!

Nu ska jag sova, ska upp i tid imorgon eftersom jag ska ha halka! Alla jag känner som gjort det säger att det är skitkul, så jag hoppas jag också får roligt! Än så länge är jag mest nervös dock.. Sleep tight. Ciao!

the night of my life?

Ikväll är det dags! Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag ska se Justin ikväll. Helt sjukt. Tror att det kommer bli en väldigt bra konsert, så bra betyg som den fick i Stockholm! Jäklar vad folk skrek i Globen, man hör ju knappt honom! Jag hoppas nu bara att jag kan smyga med min kamera in. Annars blir jag riktigt arg. Ledsen. Besviken. Förbannad. Min mobil är nämligen den sämsta någonsin att försöka fota med någon annanstans än i strålande solsken och med ett dödsstilla motiv. Min kamera däremot, kan man för tusan zooma hur långt som helst med och ändå få riktigt bra bilder, i mörker, med hoppande, springande, studsande motiv. Ska vira in den i min regnjacka och prega ner regnjackan i min gigantiska väska. Förhoppningsvis orkar dom inte rota så ingående - and my work is done ;)

Igår var trevligt, midsommar får alltid mig att känna mig sådär megasvensk. Vi började med att tända på grillen, det blev både lamm, flintastek, lax, svärdfisk och tonfisk. Men innan vi åt det så körde vi "förrätt" med egeninlagd sill (jag åt dock inte det även om det var jag som gjort den. hatar sill!) och lingongrova, knäckebröd och sallad. Till det grillade åt vi sedan min hemmagjorda potatissallad gjord på nypotatis. Efter maten blev det kaffe, gud vad mätta vi var. Efter mycket tjat från mig gick vi ner på gräsmattan och spelade 3 omgångar kubb. Team Andy/Nicke vann med 2-1 mot Team Jonas/Åsa.. Vi hade flyt ett tag, men sen gick något snett, haha. Vi gick tillbaka in och åt jordgubbar och spelade kort. Mycket trvlig kväll, med undantaget att Stoffe typ blev magsjuk :( Hoppas han mår bättre idag! Det var iallafall inget vi åt, för ingen av oss andra mådde det minsta dåligt.

Nu ska jag väcka min snarkande sambo så vi förr eller senare kan ta oss till Köpenhamn.. Båt/tåg eller direkttåg till Köpenhamn? Hmm, that is the question. Båt/tåg är mindre än halva priset tur och retur, mot en envägsbiljett med tåg över bron. Känns lite onödigt va?

I will tell you all about it imorgon! Ciiiaaaaoooo!!

Back from Hultsfred

Nu var det ju ett tag sen jag skrev. Hultsfred var roligt, men inget jag tror jag kommer göra igen bara för att åka dit och faktiskt gå på festivalen. Kan säkert åka för att jobba igen, det var många fördelar med det! För bilder och sådär: kolla in min bilddagbok!

Skönt att vara hemma igen, tillbaka till vanliga livet liksom. Igår var jag på intervju i Malmö, på rn skola jag sökt till i höst. Jag har varit väldigt tveksam eftersom det är en KY-utbildning, och inte en "riktig skola". Men efter att jag har varit där så är jag såld! Kommer jag inte tackar jag ja tveklöst. Bara jag inte kommer in både där och på högskolan jag också sökt till.. Då blir det dilemma. Man får tydligen svar redan denna veckan, före midsommar sa dom! Pirrigt.. Men väldigt bra att få veta så tidigt så man slipper gå runt och undra.

Ikväll ska vi på bio! Ocean's thirteen blir det. Den hade premiär 7 juni, och jag har ännu inte sett den! Ocean's filmerna är ju bara bäst!! Men inte så lätt att ha sett den när jag varit i Frankrike och på Hultsfred nu! Ska bli mysigt, och vi har dessutom halva priset på bio mån-tors.

På fredag är det midsommar. Lugn kväll blir det, med grillning och lite god dricka. Och självklart jordgubbar! Med grädde ;) Kommer nog gå upp cirka femton kilo som vanligt: varje midsommar och varje jul. Vill ta det lugnt på midsommar eftersom på lördag är det dags: Justin Timberlake ska avnjutas på (i?) Parken i Köpenhamn! Min bror är helt enkelt bäst. I konfirmationspresent fick jag honom som gudfar, i studentpresent fick jag ett jättefint guldhalsband som jag inte har tagit av mig sedan dess, i julklapp fick jag en Nintendo DS, och nu i födelsedagspresent fick jag en konsertbiljett till Justin Timberlake! Jag kommer även ihåg en jul för länge sen då jag önskade mig ett Nalle Puh gosedjur som jag självklart fick av honom. Bäst är det rätta ordet. Lördag ska som sagt avnjutas på högsta nivå. Jag skiter tillochmed i att jag ska se konserten själv. FÖR JAG SKA SE JUSTIN!!

image134


Nästa anhalt: Hultsfred

Hade en väldigt mysig middag på Haket, en pizzeria med ett väldigt coolt koncept. Är en mysig restaurang med uteservering och väldigt hyfsade priser, dom har inte bara pizza och kebab utan även grillade rätter, pasta och hamburgare (inga skithamburgare heller) och jag tog såklart en kyckling-hamburgare! Man får ju unna sig på sin födelsedag. Före vi åkte till stan för att äta så fick jag ju öppna presenter. Och vad fick jag? Jo en liten rosa iPod nano av mamma, pappa och Andy!!! På baksidan är det graverat: "Music á la Ausa", världens coolaste. Så ingen kan ju sno den utan att man vet att det är min, haha. Jag fick även de rosa gummistövlarna som jag önskat mig, av Andys föräldrar. Tack, tack, tack! Trodde inte dom skulle passa för det var en storlek mindre än jag brukar ha, men dom satt ju superbra när jag väl fick prova med strumpor och så.

image133

Så söta och coola! Efter middagen åkte vi hem och jag har laddat över musik så det räcker i tre dagar på min nya fina iPod. Härligt att äntligen få höra musik igen på tåget och när man är ute och går.

Nu har jag packat min väska för Hultsfred. Allt är med, och det jag inte har, har Sanna (t.ex. öronproppar som jag hade glömt bort). Blir inte mer bloggande förrän på söndag/måndag nu. Ha en underbar helg! Nu ska jag göra en macka för tågresan imorgon.

Ciaaaaooo!

Grattis Grattis!

Happy birthday to me...

Japp, idag fyller man 19. Känns inte direkt att det är min födelsedag, eftersom jag öppnade presenter i söndags då mamma och pappa firade mig. Och nu när man fyller "äldre" så är det ju inte lika pirrigt att fylla år längre. Innan kunde man ju knappt sova kvällen innan för att det var ens födelsedag! Men jag har haft trevligt än så länge, åkte in till stan och åt lunch med
Sanna och Sabina. Av Sanna fick jag en engångskamera och en liten presentpåse med shower cream och body butter med mango-lukt från Body Shop. Fään vad Naajs! :)

Snart ska jag få öppna fler presenter men jag får snällt vänta tills sambon min kommer hem från jobbet. Så länge tänkte jag börja packa inför morgondagen (Hultsfred!) och se vad som möjligen behövs inhandlas på Ica.

Wish me Happy Birthday ;) Ciao!

Justin

image132

23/6 2007 - Parken i Köpenhamn
What goes around comes around

Home sweet home

Borta bra men hemma bäst säger man. Men i detta fallet är det nästan lika bra "borta".. Flygresan gick bra efter diverse strul på Montpelliers flygplats (det är inte första gången om man säger så..) angående övervikt och platsplacering. Väl på flyget satt det ingen bredvid mig på min rad, så jag kunde i lugn och ro beställa det jag ville från vagnen utan att behöva skrika och sträcka mig över grann-passagerarna, gå på toaletten utan att behöva be grannarna resa sig osv osv. Skönt! Kunde även släppa ut en liten rap (efter för många godisbitar blir det lätt så) utan att oroa mig för att någon annan ofrivilligt skulle få ta del av det. På Kastrups flygplats tog det ca 1 minut för trapp-bilen att komma så vi kom av väldigt fort. Väskorna - inte lika fort. Fick vänta 16 låååånga minuter (ville mest hem vid denna tidpunkten) på dom, och självklart var min väska en av dom sista.

Sprang nästan ut och förbi alla människor som väntade på någon (kommer mycket väl ihåg när vi själva stod där och väntade på
Kristin då hon skulle komma hem från sin 8 månader långa jorden-runt resa) och köpte en biljett över bron för 73 DKK. Det mest onödiga jag någonsin köpt i hela mitt liv eftersom ingen ens kollade min biljett. Tåget var försenat men till slut kom även det och tog ca 25 minuter till Malmö. I otroligt varma Malmö hämtade Andy mig och vi körde hem. Började packa upp och det blev lite presentutdelning.

Nu snurrar det i huvudet, det känns fortfarande som att jag sitter på flygplanet (buller i bakgrunden och fortfarande lock för öronen) och jag vill mest sova. Men först måste jag vänta i ca en och en halv timme på att tvätten ska bli klar så jag kan hänga upp den.. Under tiden ska jag hänga in det som inte behövde tvättas i garderoben, sen ska jag titta på Ugly Betty som jag spelade in i tisdags!

Nu är jag hemma igen, så - Ciao!

"Födelsedag"

Har precis öppnat paket efter en mycket ljuvlig sång på morgonkvisten. Fick precis vad jag önskade mig, + - några grejer och jag är megaglad! Fyller ju inte år förrän på tisdag egentligen ;) Nu ska vi äta frukost och sen ska vi åka till stranden. Där ska vi äta lunch, sola, kaaanske bada och göra some last minute shopping. Au revoir!

Konsten att sova i Frankrike

Jo, visst går det att sova gott på en uppblåsbar madrass. Det har jag gjort de senaste nätterna, men inatt blev det annorlunda då min natt/morgon bestod av bland annat

- säkert 100 graders värme
- ett lite för tjockt täcke
- en ambulans uppspeedad på ecstasy
- en alldeles för väldrucken fransman som tyckte det var roligt att skrika lite sådär på morgonkvisten när man är tvungen att ha fönstrena öppna pga den 100 gradiga värmen
- gå upp och stänga fönstret
- således: ytterligare 100 grader
- en hund uppspeedad på ecstasy

Till slut vaknade jag på riktigt av Windows uppstart-signal "ding ding dong ding doooooong...". Mamma köpte en croissant till mig och medan den intogs läste jag ut boken "Säg det inte till någon". Aldrig någonsin har en bok fått mig att känna mig så jävla ledsen. Den bästa jag läst på länge.

Nu ska jag traska bort till restaurangen och äta lunch. Sen ska jag få födelsedagstårta :) Med sockerkaksbotten, jordgubbar, grädde och banan mellan och hallon och jordgubbar på toppen!

Dagens outfit:

image131

Top från ett stånd i Canet
Jeansshorts från Turkiet, uppklippta



Dagens doft: Hugo Boss Femme
Dagens accessoar: En fläkt, någon?
Dagens bra: Det är fruktansvärt fint väder

Dagens dåligt: Längtar hem en del

Dagens inköp: Inga än så länge, men förhoppningsvis väska + skor som jag trånar efter
Dagens föda: En croissant, en yoghurt och vatten. Ska bli lunch och tårta sen! Och ikväll hemmalagad mat, mums.

Au revoir


I smoked with Santa Claus because I had to

Följ instruktionerna

Välj månaden (numret) du är född i:
1 - I ate
2 - I needed
3 - I ran naked with
4 - I shot
5 - I cuddled with
6 - I smoked with
7 - I banged
8 - I ran shirtless with
9 - I stabbed
10 - I killed
11 - I slept with
12 - I killed

Välj datumet du är född på:
01 - the trojan man
02 - a dog
03 - a jew
04 - Paris Hilton
05 - a toothbrush
06 - a homo
07 - Barny the dinosaur
08 - a prostitute
09 - a pornstar
10 - a bag of weed
11 - the kool-aid-man
12 - Santa Claus
13 - a condom
14 - a whorè
15 - an orange
16 - a stripper
17 - a bisexual
18 - a horse
19 - my boyfriend
20 - a crackhead
21 - a homeless guy
22 - my lover
23 - my crush
24 - an easter egg
25 - a jar of honey
26 - a hottie
27 - a bowl of cereal
28 - a french fry
29 - your dealer
30 - a glass of milk
31 - Your grandma

Välj färgen på tröjan/plagget du har på dig:

White - Because thats how i roll
Black - because im sexy as hell
Pink - Because the lil people told me to
Red - because I have AMAZING boobs
Blue - because I'm a pimp and your jealous
Polka Dots - because I hate my life
Purple - because I'm gày
Gray - because I love marijuana
Other - because I have double D's
Green - because I'm good in bed
Orange - because I smoke crack
Turqoise - because I have a noodle in my nose
Brown - because i had to
Shirtless - because I've got abs

Do it! Do it! Do it! Au revoir

Spain they asked? Spain it is.

Jo, vi ska åka till spanska gränsen idag och handla sprit, jag och min bror. Känns härligt att man har såna band till varandra. Nej, men det finns tydligen en likör som man i Spanien ger till barn tillsammans med varm mjölk (fråga mig inte varför), och denna likör finns endast i Spanien, och den ska Andreas ha tag på. Tur att man är en halvtimmes bilfärd från gränsen så man kan åka dit och handla på sig. Det är dessutom billigare där än i France. Jag ska inhandla brunt piss (annars kallat whiskey) till min käre sambo, och något gott till mig själv. Sen får vi väl se vad jag hittar som är lämpligt att ta med till Hultfred. Sanna, förslag? Jag vill ju inte direkt ta med vodka.. Inte heller något sliskigt skit.. Inte något som man blir full på av en klunk, och inte heller öl.. Jag har inte riktigt bekantat mig med smaken än, även om jag resten av min vistelse här ska häva minst en öl om dagen för att härda mina stackars smaklökar! Så, mina alternativ är inte många, men jag ska hitta något bra. Och billigt - det är nog det viktigaste.

Alldeles strax ska jag klä på mig, bege mig ut i Perpignan på shoppingäventyr alldeles ensam.. Och sen gå till restaurangen, bli serverad lunch och därefter åka till Spanien, som sagt, med bror och Luke. Och kanske någon mer.. Om någon hinner läsa detta innan 15-tiden och vill att jag ska handla något till er, skicka ett sms!

Au revoir!

Brorsan överraskar!

Idag åkte jag och mamma till stranden i Canet, mysigt! När vi kom dit var det helt molnigt och disigt, skittråkigt, så vi satte oss och åt lunch. Men sen när vi väl gick ner på stranden och la oss så kom solen fram. Ser dock inte ut som en kräfta som jag brukar göra efter ca tio minuter i solen. Skönt, nu har man en bra bas liksom.

Pappa kom snällt och hämtade töserna när dom var färdigsolade, och vi gick hem och bytte om för att sedan gå och sätta oss på en uteservering här i Perpignan. Luke hade nämligen sagt att han ville träffa oss vilket vi tyckte var konstigt. Han brukar aldrig vilja träffa mamma och pappa annars på eftermiddagarna! Vi gick dit vi hade bestämt träff och jag och pappa beställde varsin öl (ja, jag! ÖL! bildbevis längre ner...) och mamma ett glas vin. Luke kom ca 5 minuter senare och hann bara precis sätta sig och säga "I've got a surprise.. A delivery". Vi hann bara tänka i några sekunder, sen tittar jag upp mot gatan och ser brorsan komma där spatserande rakt emot oss! Han hade tydligen tagit tåget i förmiddags (han bor i Paris) och nyss kommit fram. Tagit långledigt från jobbet och bestämde sig för att komma hit, skitroligt!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen kila bort till restaurangen och laga mat! Japp, jag ska laga mat idag :) Nedan lite bilder från idag och igår:

         

Från vänster:
Jag igår innan jag gick till restaurangen. Visst har man fått lite färg?
Bikinin! Snyggare i verkligheten som sagt, än den andra bilden :)
Pappa bakom disken på nedervåningen i restaurangen!
Jag och mamma på stranden idag :)
Jag dricker ööööl!
Andreas har precis kommit och satt sig, det var verkligen en överraskning!

Mer inköp..

Vaknade av en smäll i morse, blev jätträdd först, men sen insåg jag att det var mamma som typ tappade en burk med bestick på golvet! Haha! Men det var lite svårt att somna om med hjärtat sittandes i halsgropen och klockan var ändå 10.30 så jag gick upp då. Mamma gick och handlade bröd till mig och det blev lite jordgubbar och baguette till frukost då.

Gick bort till resturangen, dit Susie (en amerikansk tjej som brukar hänga hos mamma och pappa) kom med falafel, fast istället för falafel var det fetaost i pitabrödet, med typ sallad och sånt som brukar vara till. Falafeln var slut så det blev feta istället, minst lika gott :) Sen gick jag och mamma en runda i stan idag igen. På H&M, var annars, köpte jag ett par hängiga marinblå byxor som man typ knyter under knäna. Jättesköna, perfekta till ljumma sommarkvällar som det är här idag t.ex! På
Pimkie hittade jag the bikini! Jag har letat och letat men inte hittat någon, så vill man ju inte ha en som alla andra har heller.. Den ser riktigt ful ut på denna bilden men den är tusen gånger snyggare i verkligheten..

image124

Det är silvrig bakgrund, också står det en massa grejer med stora vita bokstäver. Ascool är den, och den sitter som en smäck! Eftersom denna bilden är tagen med blixt blir ju färgerna helt konstiga och man ser knappt det silvriga, men den är gorgeus i verkligheten :) Det blev även ett linne på Pimkie, ett svart med ett stort tryck på tre glassar också står det typ "100% sweet juice Icecream".. Blev även ett nagellack och en svinbra makeup-remover på Sephora, min absoluta favorit sminkaffär!

Imorgon ska jag och mamma åka till stranden med bussen, det tar ca 20 minuter härifrån. Vi ska äta lunch, sola, kanske bada och kika runt lite i affärerna där också. Har ju som sagt fått skattepengarna nu ;)

På lördag kväll ska vi äta tårta i restaurangen, då kommer nog både Susie och Kim (Lukes flickvän) dit. Sen på söndag är mamma och pappa lediga, då ska vi på dagen åka till stranden och på kvällen ska vi fira mig! Happy birthday tooooo meeeee... Fast jag fyller inte år förrän på tisdag.

Au revoir!

Skattepengar och lite Perpinyà-shopping

Var på restaurangen under lunchen, sedan gick jag och mamma ut en runda på stan. Vi traskade in på H&M som vanligt, lite onödigt eftersom det finns hemma, men jag hittade en tee som jag inte sett hemma än, riktigt cool! Där blev det även ett vitt och ett svart diadem som kostade 1.50 euro - sisådär lagom :) Precis runt hörnet hemifrån så gick vi in på en av mina favoritaffärer här, Bora Bora, där hittade jag ett par ballerina i silver med svarta leopardfläckar, för 8 euro. I love it.

  

Tröjan fanns även med gråa och svarta ränder, med en rosa mun istället.. Men jag tyckte denna var snäppet coolare.

Gick in på min internetbank, och såg att jag är en av de 3 miljoner svenskar som hade fått mina skattepengar redan! Vad glad jag är nu, behöver inte oroa mig inför nästa månad heller. Skönt! Nu ska jag ta på mina nya ballerina och springs bort till Le Petit Piteå, kanske man kan få lite käk..?

Justdet, Perpignan ligger ju i Katalonien, där man talar katalanska - Perpignan blir Perpinyà på katalanska, därav rubriken :) Au revoir!

Ausa goes Francing

Nu är jag framme i  Perpignan :) Igår gick jag upp vid 6-tiden, fick skjuts till Malmö och tog tåget över bron till Kastrup (för 90 spänn!). Där var det knappt något folk så jag nästan gled igenom incheckning och säkerhetskontroll, härligt! Satte mig och åt frukost (sockerfri yoghurt med nötter, russin och björnbär och en blåbärdmuffin, hihi) på en stol, sen traskade jag rundor och funderade på om jag skulle köpa mig en spritflaska (en liter Bacardi för 85 danska är inte illa pinkat), men kom sedan underfund med att det är lite onödigt att släpa med den först hit och sen tillbaka..

När mamma och pappa hämtat mig (med en trasig bil därav lite senare än planerat) på flygplatsen i Montpellier så åkte vi till Ikea för att dom skulle handla mat till restaurangen. Det är det enda stället i Frankrike där det känns som att alla andra är turister utom jag, haha. I love it! Vi åt lite lunch och handlade, sen åkte vi hem till Perpignan. Var supertrött eftersom jag varit uppe ganska tidigt så det blev bara snabb utgång på resturang (Arago) för att få mat i oss, sen gick vi hem till mamma och pappa och jag slocknade direkt. Vaknade i morsre av lilla mamma som var uppe och traskade så jag gick upp då med. Har precis kokat te, och nu kom mamma med nybakat bröd til mig :) Idag blir det kanske lite shopping, vi får se!

Ciao (fast nu när jag är här får jag ju säga Au revoir!)

Frankrike imörrn!

Vilken härlig dag det har varit idag, det har varit jättevarmt! Hade bara shorts och t-shirt på mig :) Härligt när man känner att det är varmt även om solen inte är framme. Nu ska jag gå och lägga mig för vi ska åka kvart i sju imorgon bitti! Jag ska få skjuts till Malmö Central (tur att man har en sambo som jobbar i Malmö ibland) för att ta tåget över bron till Kastrup. Det tar bara ca 20 minuter, så jag planerar att vara framme på Katrup minst två timmar innan avgången. Nu när dom börjat med det här med att man inte får ta med så mycket vätskor osv så har det börjat ta ännu längre tid i säkerhetskontrollen, så lika bra att vara i supergod tid, även om det är tråkigt att bara sitta och vänta. Men man vet ju aldrig, och jag tycker om att planera så man slipper stressa :) Resväskan är färdigpackad så när som på tandborste och smink, och jag är redo för Frankrike! See you tomorrow mommie!!

Gonatt och ciao!

Good morning

Vaknade för två timmar sen, känner mig redan trött och att jag skulle kunna gå och lägga mig igen och sova ända tills imorgon, haha! Men jag ska snart hoppa in i duschen sen börja plocka fram lite saker och prov-packa min Hultsfreds-väska, för att se om den bagen jag har är stor nog. Annars blir det till att köpa en ny, större, när jag åker in till stan sen. Ska nog ta tåget vid halv två, sen får jag ta bussen upp till Sundspärlan.. Ska vara där hela kvällen. Hoppas verkligen det går bra ikväll, inte så kul om det bara kommer ett par hundra eller ännu mindre ju. Kul med lite good old times igen, faktiskt :)

Jag kom på att jag köpte en yoga-bok för snart ett år sen men jag började aldrig med det. Så det ska jag nog göra nu! Tänkte jag ska ta med den till Frankrike så jag kan prova lite grann när mamma och pappa är på jobbet.

Kollade på finalen av Talang 2007 igår, roligt att
Zillah och Totte vann, hon var sjukt duktig på att buktala! Hon var lätt värd 1 miljon kronor, även om alla var duktiga. Jag tror det stod mellan Zillah & Totte och Baby Bang, han var också riktigt duktig! Och charmig liten kille :) Nä nu ska jag springa genom duschen! Ciao

Mycket att stå i!

Igår var det bal för studenterna här i Helsingborg. Min kompis Fia tar studenten nu och jag var hemma hos henne halva dagen medans hon gjorde sig i ordning! Hon blev så himla fin, världens sötaste :)

Vid fyra-tiden åkte jag till Påarp där Sanna hämtade mig på stationen (hon orkade inte köra in i stan och hämta mig när det var så mycket folk) också åkte vi till CenterSyd! Hittade en massa grejer men jag köpte bara ett linne. Väldigt duktigt *klappa mig själv på huvudet*, jag åker ju till Frankrike nu på måndag så då blir det väl förhoppningsvis lite shopping. På tal om det, gud vad mycket det är just nu - men jag tycker om när jag har mycket att göra hela tiden så man inte blir uttråkad..

  • 2 juni Skumdisco på Sundspärlan, 90% av min umgängeskrets jobbar så det blir bara naturligt att jag också är där hela dagen :)
  • 4 juni Åka till mamma och pappa i Perpignan, Frankrike. Är där i en vecka och det kommer (hopefully) innebära sol, bad, shopping, födelsedagsfirande, massa mys och kanske lite jobb? (dom äger ju trots allt en restaurang som dom inte kan ignorera bara för att ja kommer ;)
  • 13 juni Åka till Hultsfred med Sanna! Tåget går 7.21 på morgonen och vi är framme ca 12.30, alltså dagen innan festivalen börjar.
  • 14-17 juni Jobba på Hultsfredsfestivalen med att sälja kläder i "outdoor mall", ett tält där hela Hultsfreds klädeskollektionen designad av Carlings samt artisternas kläder kommer säljas! Vi jobbar torsd 14-20, fred 20-02, lörd 14-20 och sönd 8-14! Söndagen låter ju inte alltför lockande...
  • 18 juni intervju på Aspero i Malmö, angående KY-utbildningen jag sökt till i höst!
  • 25 juni HALKA!
  • Hemligt datum UPPSKRIVNING!

Nu ska jag sova, gud vad trött jag är. Sleep tight, Ciao!