Lasse nästa!

Sitter just nu på Kristin och Teresas hotellrum i Oslo. Jag, mamma och pappa tog bussen från Notodden vid elva i morse och var framme i Oslo vid ett. Vi gick och checkade in på hotellet och en tog vi oss till Karl Johan - den stora gågatan med massa butiker och restauranger. Mamma hade fått ett "gavekort" i julklapp på T.G.I Friday's, så dit gick vi och åt lunch. Jag fullkomligt älskade det, yum! Sen mötte vi upp Kristin och Teresa när dom kom med tåget från Tönsberg. Pappa följde dom till hotellet och jag och mamma gick vidare på Karl Johan. Av alla ställen så handlade jag endast på Gina - en kjol och ett armband. Vi tog en latte och gick tillbaka till hotellet. Jag bor i ett enkelrum på våning tre. Mamma och pappa i ett dubbelrum på vånin fyra. Kristin och Teresa i ett dubbelrum på våning fem.

Nu ska vi gå och äta på någon pub och sen är det Lars Winnerbäck för hela slanten! Ciaooo

Notodden, here I am.

Nu sitter jag i mamma och pappas lägenhet i Notodden, Norge. Min resa startade för ganska exakt 14 timmar sen - åkte nattbussen från Helsingborg 23.10 och den var framme i Oslo 05.20. Jag blev otroligt glad när bussen, som egentligen skulle vara framme 05.45, var så tidig, för då hann jag med Timekspressen mot Notodden 05.40 istället för att sitta och vänta på Bussterminalen alldeles ensam tillsammans med alla uteliggare i en timme när nästa buss gick.

Så när jag kom fram till Notodden kvart i åtta i morse så var det ingen mamma som mötte mig, eftersom hon inte trodde jag skulle komma förrän om en timme. Så jag tog mina väskor och traskade Storgata (vilket, även om det låter så, varken är en stor eller lång gata) fram, till huset där mamma och pappa bor. Damn! Porten var låst. Jag som ville stå och banka på dörren och skrämmas lite :) Så jag fick ringa, ganska många signaler innan sjusovarna vaknade, och mamma kom ner och öppnade till mig. Jag sov ett par timmar, eftersom det gick mindre bra att sova på bussen med en konstant snarkande mn bredvid mig, tills mamma kom och väckte mig då vi gick och köpte blommor till pappa som fyller år idag! Han fick en liten sång och finfina presenter och sen åt vi frukost.

Nu ska vi nog hitta på något mysigt. Jag skulle kunna sova hela dagen men jag åker ju hem igen på söndag. Man får inte slösa på värdefulla timmar med sin fina familj <3 Ciao!

Jobbsök och krassel.

Har precis sökt mitt första "riktiga" jobb. Wooa! Hoppas verkligen att jag blir kontaktad, för det är svårt att visa vem man är i en halv A4-kort ansökan. Only time will tell!

För övrigt känner jag mig sjukt krasslig idag. Gick tidigare från jobbet (eller ja, praktiken) och när jag kom hem snurrade det i huvudet som bara den, även om jag la mig ner. Har ont i halsen, huvudet dunkar och det ömmar i hela kroppen. Låter som en dunderförkylning men det hoppas jag inte på! Det är ju sådär roligt att sitta på en buss i sju timmar x 2 på en helg när man är sjuk. Nej, nu ska jag dricka en kopp te och lägga mig i soffan med min bok.

Ciao

gimme the CLK

Helgen har varit lugn och fin! I fredags när jag kom hem gjorde vi pommes och chicken nuggets och tittade på Let's Dance. Somnade nästan direkt när det var slut, haha!

Igår när vi vaknade åkte vi en runda till Väla och köpte födelsedagspresenter på ElGiganten. Sen körde vi till en bilhandlare och frågade vad vi fick i inbyte för vår bil där (har velat sälja bilen ganska länge men det har inte gått så bra för att vi har stått fast vid vårt pris) och summan vi fick var svinbra! Så vi gick en runda och kikade och båda två föll för en Mercedes CLK så nu har vi pratat med säljaren och reserverat den i hopp om att snacket med banken går bra. Woo!


  


På kvällen var vi hos "svärföräldrarna" och åt middag och tårta och sen körde jag oss hem i värsta snöstormen! Idag har dock all snö regnat bort, trist. Fast ändå ganska skönt att det börjar bli lite plusgrader - jag vill ha vår!

Nu ska jag skriva CV och hänga upp tvätten. Ciao!

Lia update

Jag har inte bloggat på ett tag, men när jag kommit hem från lian på kvällarna har jag varit så trött att jag bara slängt mig i soffan, kollat lite på tv och sen gått och lagt mig.

Idag var min tredje dag på Gina, har faktiskt haft jättekul än så länge! Börjar komma in lite i det nu så jag behöver kanske inte fråga så mycket hela tiden. Imorgon är det fredag och därmed har jag varit där en vecka - 6 to go! Tjejerna som jobbar där är supertrevliga, inte som på en viss annan liaplats jag varit på innan...

Nu ska vi äta glass med kolasås och jag ska titta på ett till avsnitt 90210 ;) Ciao!

Jackan ju!

Hemma igen! Det blev inte direkt någon strandpromenad, men vi gick ner till Norra Hamnen och satte oss på Espresso House och åt "lunch" - deras scones är supergoda! Efter någon timme med gamla minnen och titta på människor gick vi sakta tillbaka mot stan och hem till Fia igen för lite Wii och kladdkaka. Sen gick min parkering ut och då var jag tvungen att köra hem.

Har förresten glömt berätta att jag hittade både skinnjackan och skorna jag var ute efter i fredags efter tentan på Center Syd! Senare på kvällen åkte jag till Väla och där hängde jackan kvar - en enda, i min storlek! Och skorna fanns också, men dom lämnade jag tillbaka idag för dom kändes inte helt hundra och då vet jag att jag inte kommer använda dom hur snygga dom än är. Men jackan är min och ska vara min foreverandever. Jag vill fota den och visa, men inte en enda bild jag tar lyckas visa hur j-la snygg den är. Och jag hittar inte den på hm.com heller. Tyvärr :)

Nu ska jag titta på några avsnitt 90210. Jag är, som sagt, helt fast.

Strandpromenad.

Gick upp väldigt tidigt i morse för att vara ledig, redan klockan 7. Men det var för att jag skulle köra sambobo till jobbet. Så när jag lämnat honom vid åtta åkte jag och köpte bullar, parkerade bilen och gick upp till Fia och Nikki! Nu ska vi ut på stan snabbt och sen gå en promenad längs havet. Mys <3

Imorgon börjar jag på praktik. Lite blandade känslor, men mest ska det blir skönt att komma ut på den sista praktiken, eftersom jag vet att när den är klar har jag mindre än två månader skola kvar!

90210

Slog på tv:n. Zappade till något som såg lagom hjärndöd-på-en-söndag-blaskigt ut på danska TV2. En snygg familj som sitter i en bil och har, som jag förstår det, precis flyttat till Hollywood. Hmm, är det en film? Är det en serie? När jag ser en av karaktärerna som jag känner igen så slår det mig - det är "det nya" Beverly Hills: 90210.

Jag har haft de tre första avsnitten på datorn hur länge som helst, flera månader. Men jag har inte tittat på det än för att jag helt enkelt inte har velat förstöra det traditionella Beverly Hills. Nu stängde jag av tv:n och tittade på det första avsnittet (som för övrigt var ett dubbelavsnitt) och fastnade. Jag är hooked. Såja, ännu en serie att titta på, och gissa hur många avsnitt jag har framför mig? Avsnitt 16 sändes för några dagar sen i USA och jag har alltså sett fram till avsnitt tre. 13 to go!

Nu ska vi titta på Madagascar 2 och äta chips. I like to move it, move it!



Valentine

Igår var det alla hjärtans dag, om det nu undgått någon. Jag började dagen med att gå till Ica för att köpa ägg, mjöl och mjölk. När jag kom hem så låg denna utanfr dörren:



Det stod adresserat till mig, och när jag öppnade var det en jättefin bukett med tulpaner från mamma och pappa!



Jag blev helt chockad. Trodde först att det var ett skämt eller nåt! Jag har aldrig fått blombud innan, haha. Jag blev helt tårögd, det har jag bevis på men den bilden behöver vi ju inte visa här ;)

Jag tänkte göra en mysfrukost till oss så jag gjorde amerikanska pannkakor, tänkte först göra alla i hjärtform men det var superkrångligt att inte få smeten att rinna utanför formerna så det blev bara två stycken som Andy fick äta!



Till det drack vi champagne! Eller okej, inte champagne men Asti Cinzano som smakar ungefär som kolsyrad saft, haha. Det var bubbel iallafall! En bildserie på när jag ska försöka öppna flaskan:

     

Efter vi hade ätit frukost så åkte vi och tittade lite på bilar. När vi kom hem fixade vi lite med musik och skivor och sen på kvällen åkte vi iväg för att jobba, båda två. Så var vår alla hjärtans dag, yay!

Tenta och no-luck shopping

Nu är jag hemma! Körde till skolan imorse och skrev tenta i ca två timmar. Herregud vad trött jag var i slutet! Men det gick faktiskt ganska bra, det kändes bra när jag svarade på frågorna, kändes som att jag faktiskt visste vad jag snackade om. Men i slutet satt jag och gäspade och sträckte på mig och orkade inte ens knappa på tangenterna (vi skrev tentan på datorn). Så den sista frågan är nog inte lika utförligt svarat på som den första!

Efter tentan åkte jag och Nina till Center Syd för lite efter-tenta-shopping. Jag tyckte att om jag kände att det gick bra på tentan så kudne jag få shoppa lite. Jag har nämligen 20% rabatt på två valfria varor på H&M, och har kikat ut en apsnygg skinnjacka och ett par fina vårskor. Tror ni att H&M på Center Syd ens har den AVDELNINGEN (Divided) med den snygga skinnjackan? Och inte hade dom skorna heller. Blev ledsen då, men desto gladare när jag fyndade ett par snygga stuprörsjeans på Gina för 49 kr. Deras rea är helt sjuk. Nina däremot blev vild! Hon shoppade loss som bara den, hon hade typ kramp i händerna när vi kom till bilen av alla sina kassar.

Jag körde Nina hem och sen körde jag in till Helsingborg och parkerade. Mötte upp Fia och Petra och vi gick till Max och åt lunch, sen in en runda på Söderpunkten och Ica. Tog bilen och tänkte köra bort till H&M på Kullagatan och bara springa upp och testa och kanske då köpa skorna iallafall (dom har inte kvar jackan i min storlek där), men det fanns inga parkeringsplatser och jag skulle köra och hämta Andy på jobbet, så jag hann inte ställa mig längre ifrån. Är det bara menat att jag inte ska ha dom där skorna eller? 20% rabatt går ut idag nämligen...

Nä, nu ska jag lägga mig i soffan och äta kladdkaka och vara nöjd över dagens insats på tentan! Ikväll blir det bio <3 Ciao!

Let it be

Gick upp vid 9 och fortsatte plugga lite. Nu har jag skrivit ut anteckningarna som jag gjort på datorn och ska snart åka in till stan. Ska bara släppa allt vad som heter plugg i några timmar, och förhoppningsvis när jag kommer hem senare idag och läser genom det så har allt fallit på plats!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka in till stan och ha mysdag <3 Ciao!

Blueberry/vanilla Cheesecake

Här kommer recept med bilder  på cheesecaken jag gjorde innan idag:

Ingredienser

15 digestivekex
125 g smör/margarin
3 dl vispgrädde
300 g cream cheese
En vaniljstång
3 msk florsocker
1½-2 dl blåbär, frysta eller färska spelar ingen roll
Valfri choklad (jag använde Marabou mjölkchoklad)


     

1. Krossa kexen
2. Smält smöret
3. Rör ihop smulorna med smöret ordentligt



     

1. Tryck ut smulblandningen i en form med avtagbar kant. Sätt in i kylen.
2. Vispa grädden. Rör i cream cheese. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen, rör i det  tillsammans med florsockret. Rör i blåbären.
3. Fördela cream cheese-blandningen jämnt över digestivekexen. Riv choklad över kakan. Låt den stelna i kylen i minst en timme innan servering.

Voila! Testa den, superenkelt och supergott!


More cheesecake to the people!

Yumyum, har bakat cheesecake som nu står i kylen och stelnar. Det blev vanilj- och blåbärssmak med lite riven choklad på toppen. Recept + bilder kommer, var så säkra! Nu håller jag på och koka potatis och ska strax börja rulla köttbullar. Ikväll blir det Top Model och sen ska jag plugga lite till. Ciao!


Duktig flicka!

Tjohej, här går det undan! Halva boken avklarad på mindre än tre timmar, det är verkligen vad jag kallar studieteknik. Verkar som att jag får hela kvällen ledig då, yay!


Gillar ni inte min lila markeringspenna!?


Nu blir det äkta studentlunch - nudlar och ett par smörgåsrån till det. Ciao!

Pluggteknik indeed.

Nu har jag varit uppe i en och en halv timme men än så länge har jag bara ätit frukost och satt mig vid bordet med boken och markeringspennor framför mig. Sen satte jag igång datorn och då var det kört. Hur ska jag någonsin komma igång med pluggandet? Nej, nu är det slutlekt. Jag vill inte plugga i panik imorgonkväll. När denna dagen är slut ska jag ha läst igenom hela boken. Därmed basta!

Picturetime!

Det blir ingen bio idag, vi tar det på fredag kväll när tentan är avklarad istället. Ska alldeles strax göra mat, korv stroganoff blir det idag, men först kommer lite bilder från i lördags:


     

Kvällens värdinna var så fin | Jag var Paris | Nina blev Henke

     

Erika, Nina och vin | Marie och jag är överexalterade | Alla från klassen som var där

     

Fina Marie | Cecils bästa sida | Skål!

     

Skål! | Nästan hela gänget igen | Cecil & Nina

     

Marie (i sin übersnygga klänning) och Marcus | Min outfit | Nina och jag mot slutet av kvällen...


Tack igen Cecil för en jättetrevlig kväll. Och som Nina påpekade under kvällen - favoriterna var samlade :) Ciao!

Idag...

... kom boken Näthandel B i min brevlåda. Suck, det betyder att jag faktiskt måste sätta mig och börja läsa genom den. Men jag har tjuvkikat i alla andras böcker och den verkar otroligt lätt att läsa igenom. Den är uppbyggd så att man kan läsa sammanfattningarna i varje kapitel och om det är något man känner för att läsa mer noggrant går man ju bara tillbaka i kapitlet och gör det. Gött! Nu är det bort till Ica och köpa överstrykningspennor, sen har jag inget liv fram till fredag klockan tolv när tentan är över. Hejdå!



















Nej, jag skojade bara. Blogga kan man ju göra ändå :) Efter våra redovisningar idag så åkte jag, Nina, Erika och Marie ner till Dalaplan (tror jag? kan fortfarande inte vad alla satans områden i Malmö heter) och fikade.

     

Nina åker busigt i rulltrappan | Påväg ner. | Marie ser upprörd ut efter att ha sett denna bilden utanför ett gym:




Det var i stort sett vad jag har gjort idag. Snart ska jag åka och hämta sambobo, sen hem och laga mat. Jag är lite sugen på att gå på bio ikväll eftersom jag nu kommer sitta inlåst två dygn i sträck och råplugga. Hmm, får se om jag fortfarande har övertalningsförmågan i mig!

Ikväll kommer bilderna från i lördags, promise ;) Ciao!

designauktion!

Sitter i skolan, som vanligt. Det är snart vår tur att redovia vår fiiiina hemsida! Vi är mycket nöjda, hade nästan velat starta denna hemsidan på riktigt, så bra känns den!



Snygg va? :) Nu är det snart dags! Ciaaao

Nighty Nighty

Nej, jag hann såklart inte ladda upp bilderna från i lördags eftersom jag kom på en grej jag var tvungen att göra till skolan imorgon. Och nu ska jag gå och lägga mig eftersom det är tidig morgon imorgon också. Ni kan få se en bild på mina nya snygga solglasögon som jag köpte förra helgen sålänge! Dom ska jag använda mycket flitigt i vår och sommar.



Cocktailpartyt!

Cocktailpartyt i lördags blev väldigt lyckat! Jag hade supertrevligt, man kan ha kul även utan sprit (jag körde alltså till Trelleborg så att jag kunde komma dit i tid och stanna lite längre än om jag hade tagit tåg och bussar). Kom hem till Cecil vid sju, efter att ha ringt ett par gånger om vägdirektion, haha. Jag var såklart den sista att anlända, så när jag kom blev det välkomstdrink och snittar och C höll ett fint välkomsttal innan hon började sätta fast lappar på allas ryggar. På varje lapp hade hon skrivit ett kändisnamn och utan att själv titta skulle man ställa ja/nej frågor till de andra för att gissa "vem man var". Jag var Paris Hilton så ni kan ju gissa hur svårt det var att gissa det!

Är jag tjej? Ja
Är jag blond? Ja
Är jag skådespelerska? Nja...
Är jag sångerska? Nja...
Har jag stora bröst? Näe..
Har jag barn? Nej!
Har jag långt hår? Ibland

Haha, det tog jättelång tid innan jag fattade, för sen kom Er(ot)ika och sa "du kommer bara 'men åååh' när du vet det". Då fattade jag, så jag frågade Är jag rik? JA!

Sen delades vi upp i lag och då var det dags för lekar. Först music quiz, sen två sanningar och en lögn, sen skulle vi klä in en i vårt lag i toalettpapper till den bästa mumien. Till slut stod det mellan mitt och ett annat lag och då blev det utslagslimbo. Jag trodde inte att jag skulle klara så lågt som jag gjorde! Mycket stolt blev jag där, yes.

Vid halv tolv ungefär så skulle de andra från klassen åka in till Malmö. Då tyckte jag lika gärna att jag kunde köra dom dit, så det blev efterförfest (?) i bilen för deras del, haha. När jag släppt dom i Malmö styrde jag ratten mot Helsingorg och var hemma vid ett.

Bilder kommer senare ikväll tror jag, ska bara orka lägga över dem på datorn. Ciao!

Inatt är jag...

Jag är sjukt kluven idag.

Vilken klänning ska jag ha?

Vilka skor passar bäst?

Ska jag köra bil eller ska jag ta tåg, tåg och buss?

En sak är säker iallafall. Jag måste börja göra mig klar nu. Och en anna sak är också säker - det blir kul ikväll :)

Ciao!

Today..

Åh, idag är jag helt ledig. Så skönt! Strax ska jag ta tåget in till stan, så ska jag och Fia äta lite frukost/brunch. Sen ska jag hjälpa henne att rensa sin garderob. I eftermiddag ska jag gå bort till GT och skriva kontrakt och lägga schema inför min LIA.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen. Ciao!


Utmaning!

Regler:


• Gå in i mappen "mina bilder"
• Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen

• Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
• Utmana sex andra personer och länka till dem.




Det blev en potatisgratäng som jag gjorde en dag i maj 2007. Haha, spännande!


Orkar inte länka till 6 stycken, så ni som vill göra utmaningen, gör den!

Cocktaildressy

Sitter här vid köksbordet med en lasagne i ugnen och en tvättmaskin som centrifugerar för fullt. Känner mig mycket flitig! Efter skolan åkte jag till stan, gick in på jobbet en snabbis och skrev på papper, och sen gick jag hem till Fia en stund. Fick låna massa klänningar av henne, så nu har jag definitivt något att ha på mig på lördag då jag ska till Cecil på cocktailparty, Woo! Eftersom det är black/white tema så har jag varit närmast panik i klädväg eftersom jag äger typ en svart klänning, som inte ens känns speciellt rolig längre. Tacka gudarna att man har en vännina som inte använder sina klänningar just nu ;)

Nej men nu är det lasagendags, och sen kanske det blir film. Man är ju ledig imorgon, behöver alltså inte gå och lägga mig typ 21.30 som jag annars försöker göra när jag ska till Malmö dagen efter. Ciao!


Finaaaaaally.

Jag sa ju det! Ja, att jag skulle fixa LIA plats idag, alltså :)

GT, here I come!

Kladdkaka och LIA

 
 
Jag just nu



Sitter och kränger kladdkaka och dricker mjölk. Det är sånt man egentligen inte ska dela med sig. Man ska vara duktig som Nina och äta clementin istället, eller när man har en blogg så kan man ju ljuga och säga att man äter celementin. Det är ju ingen som vet att det är en halv kladdkaka som ligger i min mage. Fast, då ska man ju inte publicera bildbevis på sin lögn. Dumt.

Idag har jag varit i skolan, det kändes sådär nödvändigt. Jag undrar om morgondagen kommer ge mig mycket mer än vad dagens lektion gjorde, men jag är inte den som är den (skolkare, alltså) så jag åker till skolan med ett leende på läpparna och hoppas på det bästa. Nu ljög jag igen, jag tvivlar på att jag åker till Malmö med ett leende på läpparna.

Imorgon är det dags för mig att få en LIA-plats. Ja, imorgon händer det helt enkelt. Kan inte Mrs GT ringer jag till min backup på K, och vill hon inte heller ha mig ringer jag till mitt favoritställe (även om dom nog är trötta på mig vid detta laget) och tjatar om att få vara där. IGEN. Bättre än att skolan placerar mig på Netto eller på typ Fötex i Köpenhamn! Nej tack, Vuokko.

Nu ska jag äta upp resten av min.. ehm.. clementin.. Och sen lägga över massa ny musik på min mobil - sen är det sängen! Sov sött. Ciaaao