Tänkvärt.

Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga är att man har samma färg på hjärtat.

Isabell, 7 år

Copenhagen Downtown.

Tänkte äntligen lägga upp lite bilder från tisdagens tripp till Köpenhamn eftersom jag nu har hämtat min kamera som varit hemma hos en vän.

(alla bilder är klickbara)




 
 
 
 


 


 
 



 
 



 
 





Inga kommentarer ;)


Flaggan var helt i topp!

Dagen har spenderats i Köpenhamn tillsammans med mestadelen av min klass. En mycket trevlig dag, men just nu är jag så trött att jag tror jag deckar vilken sekund som helst. Vi har gått (läs: sprungit) efter vår galna danskalärare runt halva Köpenhamn, tittat på och i butiker och fått lite tips. Sen fick vi "fri tid" lagom till lunch så jag, Nina, Erika och Malin gick och käkade buffé på en turkisk restaurang - supergod mat! Sen sprang vi runt i butiker tills bussen gick tillbaka mot Malmö vid fyra.

Och hör på detta: Jag hade en massa danska pengar i plånboken, men under en heldag i Köpenhamn var det enda jag köpte trosor och strumpbyxor! Herregud vad stolt jag är.

Nu ska jag borsta tänderna och läsa min underbara bok (som äntligen kom igår mamma och pappa!) Shopaholic ties the knot, tills jag somnar. Imorgon blir det en tuff dag! Ciao

Ps. Bilder från dagen får komma i ett annat inlägg när jag inte är så trött!

Miniminiminimini!

Jag måste bara skriva ett snabbisinlägg från min nya fina dator :) Körde till Väla (köpcenter) och gick in på PC City i eftermiddags, och efter lite funderingar och snack med en säljare så gick jag därifrån med en dator lika liten som mina Shopaholicböcker (som jag för övrigt förhoppningsvis får avier till i brevlådan imorgon)! Den är rosa. Den är 9 tum. Den är söt. Den är perfekt! Lite ovant är det allt att sitta vid en såhär liten skärm när man är van vid 22", men den är verkligen perfekt att ha med till skolan och anteckna på, och titta på serier på tåget osv. Jag tror nog vi ska bli bra vänner, Acern och jag.

Nu ser den så himla stor ut på bilden, men jag lovar att den är mini!


Hemmakväll

Det blev hemmakväll idag! Har jobbat idag till kvart över tre, och efter det gick jag hem till Fia som hade bakat kladdkaka, mums! På vägen hem körde jag förbi Maxi så nu slipper man det imorgon. Brukar alltid handla på söndagar annars och fylla upp kylen men nu är det som sagt avklarat - då kan man slappa extra mycket imorgon. Ikväll har jag gjort en egen potatissallad och till det hade jag färdiggrillade kycklingklubbor. Gott!

Nu ska jag sätta igång en film, alternativt fortsätta på Sex & the City-boxen, och duka upp med chokladboll, chips, dipp och Cola. Hoppas alla har en finfin lördag. Ciao!

Fredag

Idag var jag och vaccinerade katterna på återbesök. Nu ligger båda två helt utslagna här, vet inte om det har med vaccinet att göra?

Imorgon ska jag jobba öppning till 15.15. När jag slutar blir det kanske en minirunda på stan sen är jag själv hemma på kvällen så jag får väl ladda upp med god mat och massa filmer. Om ingen vill hitta på något kul istället kanske? Känner att hela vardagen är ovanligt grå just nu, ge mig skratt och härliga minnen please! Well, morgondagen får helt enkelt komma som den kommer.

Nu ska jag titta klart på Samantha Who? och sen gå och lägga mig. Godnatt. Sov gott. Ciao.

...

Det blev inte en rolig helg. Nej, inte alls. Jag har bara försökt finnas till hands och hjälpa så mycket jag kunnat i dessa tider. Usch, jag har knappt tänkt på hur ledsen jag själv är utan det känns på något sätt egoistiskt, som om det inte är min sak att vara ledsen för för att jag inte kände denna underbara, fina människa. Har som sagt bara försökt finnas där denna helgen och det ska jag fortsätta med så länge det behövs <3

Vila i frid. Du är på ett bättre ställe nu, det vet jag.

Glad och ledsen.

Väntar på att min Torsk Provencale ska bli färdig i ugnen så jag tänkte slänga in ett par ord på bloggen sålänge. Idag körde jag som sagt till Malmö, när jag satte mig i bilen fick jag ett oväntat sms som gjorde mig lika ledsen och glad på samma gång. Min syster kommer till Hbg imorgon, vilket är kul och gör mig glad, men anledningen till att hon kommer hit är dessvärre inte lika kul :( Hoppas jag får hinna träffa henne lite under helgen även om det inte direkt är mig hon kommer prioritera under vistelsen.

Imorgon förmiddag kommer mäklaren hit och fotar vår lägenhet, så här sitter vi nu utan tavlor och andra personliga och överflödiga grejer. Känns lite ovanligt, men det är ju faktiskt ganska snyggt när det blir lite mer "stilrent". Tror vi kommer köra på det i det nya boendet (var det nu blir).

Nä, nu börjar det lukta väldigt mycket vitlök här, får nog titta till firren. Ciao.

Imorgon blir bra.

Sitter just nu och dricker en gigantisk kopp te och äter popcorn. Smörpopcorn, mums! Tänkte faktiskt snart gå och lägga mig även om jag får sovmorgon imorgon. Dels så ska vi inte till skolan utan vi har grupparbete och ska träffas inne i Malmö, dels så ska vi inte träffas förrän 10 och dels ska jag köra bil imorgon. Gött! Så istället för att gå upp 5.30 behöver jag bara gå upp typ halv åtta och köra Andy till jobbet. Sen åker jag hem och äter frukost och gör mig klar i lugn och ro och kör till Malmö en timme senare. Perfekt!

Sen kör jag tillbaka till Helsingborg och gör hemuppgiften lite snabbt och lätt sådär. Sen träffar jag Fia och Nikki och har lite mysdag med fika och så. Också ska jag in till jobbet och snacka ihop mig med Isabell inför helgen då vi ska hitta på något. Antingen lutar det åt förfest med Guitar Hero och sen in till stan, eller så blir det mysig hemmakväll med film och mat. Vi får se!

Nu ska jag fortsätta med min tekopp (läs: skål) och titta på ett nytt avsnitt Gossip Girl. Sov gott! Ciaaaao

En Odd Outfit

Med hela 3 minuter kvar på detta dygnet lägger jag nu in dagens outfit. Det var väldans längesen detta fenomen befann sig på min blogg - jag har aldrig trivts med att lägga in bilder på vad jag har på mig. Som om någon bryr sig liksom? (förutom mamma, jag vet att du gillar't!)

Men here goes, eftersom jag idag invigde mitt nya linne från Odd Molly som jag fick i julklapp av mina fina föräldrar! jag trodde typ aldrig att jag skulle våga använda det, men här sitter jag alltså nu med det på mig. Vi har till och med varit ute och ätit ikväll, jag har alltså riskerat mer än en gång att spilla på det. Men jag lyckades undvika det, woho! Vuxenpoäng!?

fotograf: Andy


Det ser inte mycket ut för världen på bilden, men tro mig att det är snyggt! Grått, spetskant upptill, vinröd rosett, broderierna i ryggen, signaturlappen i nedre vänstra hörnet också ett fint budskap inbroderat inuti "done it all, still he'd done nothing at all". I love it. Tack igen mor och far.

Sov gott gott folk. Ciao!

Let's Dance

Sitter just nu och tittar på Let's Dance (eller ja, nu är det slut). Kan bara inte låta bli, detta är ju underhållning på hög nivå! Blondinbella, Hasse Aro, Magdalena Graaf och världens starkaste man är några av de som är med i år. Detta får mig att tänka på vilka jag skulle vilja se i Let's Dance (eller Come Dancing som originalet från England heter - som senare togs efter av Dancing with the stars), om jag fick välja precis vem som helst:

Charlie Chaplin
Hugh Hefner
Nalle Puh
Clint Eastwood
Pippi

Gordon Ramsay
Steve-O

Vem skulle du vilja se i Let's Dance?


Dagen.

Sitter i sängen redo för att krypa under täcket och sova. Men eftersom jag gjort ett litet nyårslöfte till mig själv att bli en flitigare bloggare så tänkte jag försöka slänga in två inlägg om dagen - därav de här antagligen väldigt meningslösa meningarna.

Dagen har spenderats här hemma med Fia och lilla Nikki. Vi har bakat kladdkaka och druckit kaffe och bara suttit och pratat bort hela dagen. Gick bort till Ica en lite runda, och när vi kom tillbaka så rensade jag ut lite kläder och Fia fick nytta av några saker - alltid kul när man kan byta med varandra (jag fick nämligen med mig lite grejer av henne häromdagen). När hennes sambo kom och hämtade henne vid sju så värmde jag på lite mat som fanns i kylen - skönt eftersom jag var superhungrig! Hade aldrig orkat stå och laga mat. Jag hade glömt bort att äta lunch kom jag på - endast kladdkaka med massa grädde och kaffe till det på hela dagen - hej ont i magen.

Sen har jag suttit och tittat lite på tv och nu på kvällen kollat genom alla bostadsrättslägenheter i Helsingborg på hela Hemnet. Jag har hittat ca 10 stycken som jag gillar sjukt mycket, och kanske fem till som jag kan tänka mig att se iallafall. Det är alltid svårt att döma en hel lägenhet bara efter bilderna, man måste nästan dit och titta på den. Så snart blir vi nog flitiga visningsbesökare!

I övrigt har jag tenta imorgon (slutar alltså tidigt eftersom vi bara får sitta till 12.30, yay!) och sen åker jag hem så fort jag kan för att njuta av helgen så mycket som möjligt. De ringde och frågade om jag kunde jobba på Välabutiken hela lördagen, så helgen sprack ju lite grann där. Men pengar är pengar, och det är tur att jag fick den tiden nu, för då hinner pengarna för lördagens jobbande komma med i nästa lön den 15:e (om en vecka). Behöver verkligen pengar nu efter julens bravader.

Nej nu ska jag banne mig sova, jag ska upp om 7 timmar så jag är redan en timme back på min skönhetssömn ;) Sov gott! Ciao.

090108

God morgon!

Åh vad det är härligt att vara ledig. Jag ställde klockan på 9 och snoozade till alldeles nyss. Idag ska jag ha en väldigt lugn och mysig dag tänkte jag - äta frukost, hänga upp de vanliga gardinerna (julgardinerna är fortfarande uppe men all annan jul är borta), kanske baka något, sen vid halv ett kommer Fia och hälsar på mig här ute i Mörarp, ska bli mycket trevligt! Det blir nog lite lunch och ut och gå en runda. Vet ju inte riktigt hur det funkar med en två månaders bebis och två katter.. Bebisar är ju ganska känsliga. Därför tänkte jag även dammsuga lite snabbt innan hon kommer så att det är så rent som möjlit för lilla Nikki.

Ha en fin dag "allihopa" (som läser min blogg). Ciao!

Fynda gör man ändå.

Nu satt jag ju och drömde lite igår om alla fina saker som man kan beställa från engelska och amerikanska hemsidor. Men det finns ju faktiskt bra fynd-butiker här i Sverige också! I helgen fyndade jag nämligen en jeansklänning på Gina Tricot. Det var en av de sista grejerna jag trodde att jag skulle köpa. Jeans. Klänning. När ska jag använda den? Men idag fick jag höra att det ska vara mycket jeans i vår och då kände jag mig genast mer nöjd med mitt fynd. Ja, ett fynd kan man väl minst få kalla det när den kostade 174,50? Och satt som ett smäck gjorde den! Den ska användas flitigt i vår med leggings, en kofta, snygg sjal och stövlar, och i sommar med bara ben och flipflops.


Plugg och serienörd

Det gick faktiskt ganska bra med pluggandet idag, vilket jag inte hade förväntat mig. Jag är nästan klar, bara lite finputsning kvar att göra, vilket jag fixar i skolan imorgon. Skönt, då slipper jag åka till Malmö på torsdag. Och kanske på fredag, beroende på om vi ska ha en tenta då eller inte.

För övrigt har jag precis tittat på senaste Gossip Girl, underbart som vanligt. Jag ligger ganska mycket efter i flera av "mina" serier, får börja streck-titta på dom snart tror jag, annars hamnar jag så långt efter så att jag inte kommer orka se ikapp. Jag följer på hela åtta serier och det är fera stycken som har frågat vilka serierna är men jag kan ju aldrig räkna upp alla åtta utan glömmer alltid någon.. Men jag kanske kan komma på alla nu:

Gossip Girl
Desperate Housewives
The Hills
One Tree Hill
Ugly Betty
Heroes
Grey's Anatomy
Brothers & Sisters

Jamen se där. Sen har jag flera som jag vill börja se men jag tror inte riktigt att jag hinner det just nu, med tanke på att jag knappt hinner med de här.

Nu ska jag sova, uppe före tuppen imorgon, 5.30 ;) Ciao!

Välkommen till världen Alicia.

Tänkte passa på och säga grattis till Andor och Jenny som äntligen fick sin lilla flicka häromdagen. Jag ville såklart köpa något till dom och igår hittade jag detta:


Två rosa mössor, en stor frottéhandduk som man även kan ha som "luva" och vira runt lillan, också tre små handdukar som är bra att ha t.ex. över axeln.

Vi får nog åka dit och hälsa på i helgen kanske, eller när dom känner sig redo att ha en massa folk hemma. Förstår att det är ganska jobbigt såklart när man har en så liten plutt!

Nu ska jag sätta igång med min hemuppgift som jag har haft hela jullovet på mig att göra. Typiskt mig att börja i sista minuten, haha. Men den ska faktiskt inte vara inlämnad förrän på fredag så det är lugnt. Men först: lunch. Annars kommer det inte gå att försöka pressa fram inspiration ur detta slöa huvudet. Ciao!

Fynda?

Åh, vad man borde fynda nu! På Asos har de uppåt 75% rea, på Forever21 har de 50%, GoJane har uppåt 60% osv osv osv... Några av mina favoriter:


De perfekta läderstövlarna från Asos, ca 450 pix.


Satinkjol ca 158 kr från Asos.


Kofta av bomull och cashmere från Forever21, ca 167 kr.


Ray Ban Wayfarers, ca 1200, Asos.


Apcool hatt från Forever 21, ca 56 spänn.


Bedårande kjol från Asos, ca 200 kr.


Jesus-sandalerna i ny tappning? Me likey! 120 pix på GoJane.


Karen Millen Multi Zip. Behöver jag säga att jag är kär i blixtlås? Ca 1000 kr, Asos.



Om någon vill göra mig glaaaaaad så kan någon få köpa något fint till mig. Fniss. <3

Nyårsresumé

Tänkte ta mig tiden att sammanfatta hela året månad för månad -  och får nog dela ut en varning för en hel del bilder och därmed ett långt inlägg. Enjoy!


JANUARI


Klippte lugg precis innan julen 2007.


Körde till Kalmar för att lämna lite saker till
syster, stannade på vägen och tog denna fina bild.


FEBRUARI



Skickade en digital puss till pappa på hans födelsedag


Hämtade en söt liten katt från Tassebo som hette Tussilago...


Hon var väldigt skygg, men vi blev bra kompisar ändå...


Världens sötaste katt är hon, och jag är glad att vi fick just henne.

MARS



Det låg snö på marken ganska länge.


Min praktik på Scorett tog slut och jag köpte stövlarna som jag spanat in under åtta veckor...


Sa hejdå till tjejerna som varit superschyssta mot mig, Johanna och Sofia.


Bestämde oss för att bygga om garderoben, såhär såg det ut i hela lägenheten under ombyggnaden!


Men det blev jättebra när det väl var klart.


Gick runt i butiker och delade ut en miljon CV - fick jobb på Glitter tack vare det!


Gick på Motormässan i Malmö mässhallarna.


MAJ



Årets första grillning! Kolen verkade dock ha blivit lite fuktig, så vi fick använda en brännare för att få sprutt på den ;)


I väntan på att grillen skulle sätta igång!


Åkte till Vellinge för att gratulera Peter och Lisette på födelsedagarna.


Åkte till mamma och pappa i Norge för att fira mammas födelsedag


Fias mage hade börjat växa ganska mycket


Vi hade "skolavslutning" hemma hos en tjej i klassen


JUNI



Åkte till Göteborg med mamma och shoppade loss!


Åkte till Kalmar och Kristins examen


Chillade en hel del vid poolen...


Firade först min 20-års dag hemma (och hade jäkligt långt hår!!)


Gick ut och åt med Fia min födelsedag


Firade ännu en gång och blev överraskad


Och firade en sista gång med att ha fest i en lokal i norra hamnen!


Hejade på Sverige i EM


Firade midsommar i Beddingestrand


AUGUSTI



Gjorde ljusare hår


Hängde på stranden


Hämtade hem en till katt från Tassebo - lilla Emil :)


Åkte till Malmöfestivalen med syster och mamma.


Hade kräftskiva hemma med fina vänner


Och såhär stor var Fias mage i augusti


Åkte till Tyskland och handlade sprrrrrrrit!


SEPTEMBER



Förlorade Nicke, hjärtat. Saknaden är enorm.


Bestämde oss för att försöka sälja lägenheten och satte ut den på annons


Vardagen blev grå.


OKTOBER



Åkte till Norge och umgicks med min fina familj.


Kom hem till mer fin familj


Klippte av mig allt hår! Mer än 30 cm rök.


NOVEMBER



Firade Andys födelsedag


Och hälsade en ny flicka välkommen till världen. Lilla Nikki föddes 10 november 2008.


Åkte till Landskrona med Andys nya jobb (på bilden: champagne på hotellrummet)


Såg Anna Ternheim på Folk å Rock


Gick på julbord med jobbet


Åkte till Borås och mötte upp mamma och pappa där.


DECEMBER



Gick ut med Isabell, dansade loss på Tivoli.


Hade bakdag med Fia


Gick på julbord med Andy och hans föräldrar


Årets julgran


Åkte till Norge för att fira jul


Fick massa fina julklappar!


Åkte till Kongsberg Skisenter och åkte skidor en heldag - supermysigt.


Sen blev det nyårsafton!



Och den bilden fick avsluta min lilla årsresumé.. Undrar om det var någon som orkade kolla genom alla bilder? :) GOTT NYTT 2009! Hoppas att det blir ett bättre år än 2008.