Happiness

Det är ju för bövelen sommar!

Over & Out.

Coaching

Igår och idag har vi lärt oss om coaching i skolan. Gud vad känsloladdat det var! Igår pratade vi mest om vad coaching är och hur man gör när man coachar. Idag frågade Pia (läraren, den bästa i världshistorien dessutom) om det var någon som ville bli öppet coachad inför klassen. Två stycken var frivilliga så dom fick stå vid tavlan och bli coachade av Pia. Väldigt intressant hur man kan komma till insikt med så mycket bara tack vare att någon hela tiden frågar "varför tänker du så", "vad kan du göra för att förbättra det", "hur kommer det sig att.." osv. Det som var jobbigt med coachingen var att även om man själv vet vad hon/han som man coachar kan göra för att lösa ett problem så får man inte berätta det. Personen i fråga måste själv komma på det, tack vare dina frågor och ifrågasättningar. Som sagt, superintressant. Jag valde att inte bli coachad, utan jag ska coacha någon. Men inte någon i klassen, utan det blir någon utanför skolan. Nån som känner för att bli coachad av mig? Vem som helst, bara du känner tillräckligt med tillit för mig för att orka sitta och kanske gå igenom hela ditt liv med mig. Kan bli jobbigt, men det blir jättebra och känns skönt efteråt. Och det är SÅ kul och intressant! Kan ta allt från en timme till en hel dag.. Säg till om du vill, för jag måste hitta någon inom en vecka.

Ciao.

Notodden next.

Härligt, det börjar ju nästan bli sommar! Det är inte strålande sol men den kikar fram, också är det ca 15 grader. Blir att grilla ikväll, the big première! För övrigt håller jag just nu på att tvätta. Har även köpt biljetten till Notodden nu, weoo! Ska sitta på en buss i sju timmar från Helsingborg till Oslo, sen byta buss i Oslo och åka vidare till Notodden, typ två timmar.. Fyra dagar senare är det samma tripp igen, tillbaka till Oslo, byta buss där och åka till Helsingborg. Men det konstiga är att resan tillbaka bara ska ta sex timmar, men där ska ändå hinnas med ett byte i Göteborg. Är det bara jag som tycker det är konstigt?

Well, nu ska jag strax sätta på mig leggings och skinnjacka och köra bort till City Gross och köpa kött att grilla ikväll. Nej, inte till mig. För min del blir det nog lax eller kanske hederliga sojakorvar :) Också ska jag göra min berömda potatissallad på färskpotatis - yum. Ciao!

Jobb, ny kurs och tenta.

Insåg att det blev lite otydligt i förra inlägget (som för övrigt skrevs för vääldigt längesen, jag är så dålig på att uppdatera), jo det var Glitter som gick så bra :) Jag tyckte även att MQ intervjun gick bra, och när dom ringde dagen efter sa dom att dom var imponerade osv, men att dom skulle ta en annan tjej med mer erfarenhet. Så idag ska jag ner till Glitter och skriva på papper och lite sådär. Sen ska jag hämta ut en avi på Ica som jag tror är mina nya skolböcker. Har börjat med en ny kurs nu - organisation & ledarskap. Blir nog svårt, jobbigt och väldigt intressant :) Jag gillar psykologi och är fascinerad över hur väl vissa människor funkar tillsammans men andra inte alls (det pratar vi mycket om på organisations-delen). Så det blir väl hem och läsa ett par kapitel så att man är förberedd till lektionen imorgon.

Tentan i marknadsföring i fredags gick nog ganska bra. Men som vanligt vågar jag itne hoppas på ett VG, utan jag blir glad bara jag får G eftersom det var så himla nära förra gången att jag inte ens fick det. Denna gången kändes det iofs tusen gånger bättre men.. Som sagt, jag ska inte hoppas för mycket för då blir jag bara superbesviken sen.

Gött mos!

En intervju avklarad, den gick skitbra och slutade med att jobbet är mitt om jag vill ha det.

Nu blir det att plugga och vid nio ska jag se film. Ciao!

Nu blire mycket

Denna veckan känns typ fullproppad. Ser ut såhär än så länge:

Tisdag: Intervju på Glitter 12.45, plugga och komma på två frågor till seminariet
Onsdag: Skola 9-15 (seminarie), Intervju på MQ 16.45
Torsdag: PLUGGA
Fredag: Tenta 9.00, träffa Fia på eftermiddagen


By the way, jag har hittat Katrin igen, nu är hon
helt plötsligt på Finest utan någon förvarning

Ciao

Att lära sig av sina misstag

Började skriva på ett arbete i förra veckan i skolan. Hann inte klart med det då så jag skickade det till min mail. Idag tänkte jag: oh, jag gör klart arbetet! Öppnar dokumentet från min mail och börjar skriva. När jag känner mig fullständigt nöjd med precis allt, då sparar jag, dubbelsparar och trippelsparar. Ni vet, för att vara på den säkra sidan.

Stänger dokumentet.

När jag sen ska öppna det igen, ja då finns det inte. Puts väck! Får jag panik eller!? Då har jag alltså inte sparat dokumentet till min dator när jag öppnade det från mailen, utan bara "öppnat" och börjat skriva. När jag sedan tryckt på "Save" (inte "Save As") så har det typ sparats ut i tomma intet. Trevligt, mycket trevligt. Så det är bara att sätta sig och skriva om alltihop. Men det tänker jag inte göra nu. Nu ska jag kolla på en film och tycka jävligt synd om mig själv.



Förresten, vad har hänt med Katrin Schulmans blogg på Stureplan.se? Tell me! Var finns hon nu?

Helg & Lithuania

Vilken fullproppad helg det var! I lördags vaknade vi tidigt och åkte till MC-Huset i Malmö. Jag provade skinnställ och stövlar och handskar och grejer, behöver jag säga att jag blev helt slut och sov hela vägen hem?

När jag kom hem tog jag det lugnt i nån timme, sen gjorde jag mat (min supergoda fisksoppa som alla älskar, hih) och sen var det bara att åka iväg och jobba kvällen/natten. På söndagen gick vi också upp tidigt, även om vi kom hem typ vid tre. Började med att storstäda lägenheten och sen åkte vi iväg och bytte till sommardäck på bilen, och "svärföräldrarnas" två bilar dessutom. Sen tvättade jag vår bil. Vår kombi. För HAND. Det var kul när jag höll på, men på kvällen och dagen efter var det mindre kul, när jag märkte hur öm jag var i kroppen, hur trött jag var och hur skitig jag var om händerna! Detta även om jag hade diskhandskar på mig när jag gnuggade. Och inte gick det bort när jag tvättade händerna heller.. Well, nu är jag ren igen :)

För övrigt är jag gräsänka sen igår kväll till på torsdag kväll då sambo befinner sig i Litauen för jobb. Jag klarar mig, men jag har j*ligt tråkigt.

Lista!

01. Hur länge har du bloggat?
Januari 2006

02. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Såg det mest som online-dagböcker. Och det är väl i princip det det är? Förutom dom som riktar in sig på nåt speciellt ämne, typ modebloggarna.

03. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Veckorevyn-Ebbas. Hon var roligare innan.


04. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Inte mycket, dom är ganska lika dom jag skriver idag. Fast ett tag försökte jag mig på att ha en modeblogg, haha. Det var inget som passade mig dock.

05. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag har ca 5 stycken jag kollar dagligen, sen kanske 10-15 till som jag läser då och då.

06. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Typ 30% är modebloggar, resten dagboksbloggar.

07. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Catya (som jag snodde denna listan från) är skitrolig, lever ett riktigt partyliv, säger precis vad hon tycker och tänker, svamlar ganska mycket och verkar vara jäkligt underbar. Skulle vilja träffa henne IRL, hade nog aldrig haft tråkigt med henne.


08. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Karin kanske, verkar också vara ganska lugn men med humor och ett intresse för fina bilder och saker!

09. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Dom tycker väl det är roligt att "hålla koll på vad jag gör" när vi kanske inte alltid har tid att prata med varandra.

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jo, det tror jag nog. Använder ju samma talspråk som skrivspråk så det antar jag..


11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Förnamn och lite bilder då och då tycker inte jag är att vara för avslöjande. Works for me! Inte så många som läser min blogg heller, så :)

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Jag skulle väl aldrig blogga om för privata saker, skriva om saker som vänner/familj vill ska hållas där och liknande.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Inte alls, varför skulle jag det när jag nästan inte får några kommentarer :P

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Nästan, men man kan ju inte direkt "känna" en person som man inte ens har hört rösten, vilken dialekt han/hon pratar, hur han/hon är på sitt grinigaste humör, sitt bästa humör osv.


15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej


16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
För dom allra största bloggarna som får massa trista påhopp och kommentarer kan det vara synd om dom tar åt sig, det kan ju bli riktigt tufft.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Nej, har bara fått massa söta kommentarer :)


18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar
Nej, varför skulle jag skriva grejer jag sedan kan ångra..?

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Det enda är väl att jag ofta glömmer uppdatera och att jag nästan får skuldkänslor för att jag konstant tänker "nu ska jag bli en riktig bloggare som bloggar flera gånger om dagen". Men som sagt, det blir aldrig så. Glömmer blogga på flera dagar ibland..

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Ja det hoppas jag att jag gör, och hoppas att jag är bättre på att uppdatera då.

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Oh ja, jag tror bloggarna kommer bli ett superstort fenomen i världen inom en snar framtid.. Nästan alla man känner har ju en blogg så något måste ju komma utifrån det.

22. Avslutningsvis : Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Inte så mycket, har jag tråkigt kan jag slänga in ett inlägg.

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Det har nästan blivit en hobby att läsa bloggar! Det är en stor inspirationskälla på många sätt.


24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Amanda
Izabella
Kenza
Katrin


Work it

Usch vad segt blogg.se har varit de sista dagarna. Iofs har jag knappt haft tid att sitta vid datorn så det har inte stört mig jättemycket.

Igår var en riktig svullar-dag. Åkte hem till Fia och åt frukost som stod framme i typ två timmar. Sen åt vi pastasallad och sen fikade vi bullar. Jag var där från 12 till 19 typ, och under hela den tiden satt vi bara vid köksbordet, haha. Sen när jag åkte hem, ja då gjorde jag bakad potatis. Men såna dagar får man väl också ha ibland!

Har precis fixat sommarjobb, känns skönt även fast jag egentligen inte vill tillbaka dit. Men jag har typ inget annat val eftersom det känns som att alla jobb jag sökt är tillsatta redan. Så vad gör man inte för pengar? Nu ska jag äta lunch sen in till stan, gå på Gina Tricot och göra en skoluppgift. I love my utbildning.

Ciao