Hemkommen

Nu har jag kommit hem! Det slutade med att jag åkte in till stan, gick in på Kicks och testade vilken färg jag borde ha på foundationen. Men säljaren var ganska okunnig kändes det som, och den andra som var där höll på att sminka en tjej. Men iallafall, jag sa att jag ville testa den och var ärlig och sa att jag tänkte beställa från USA, och det tyckte hon lät som en bra idé då den kostade 410 (!) kronor hos dom. Den går nog att hitta lite billigare, men här snackar vi verkligen minst halva priset om man skickar från andra sidan vattnet.

Hon tog bara fram en enda färg när jag egentligen ville testa flera stycken för att se vilken skillnad det är på dom. Sen sa jag till henne att jag redan hade smink i ansiktet så det kanske är svårt att se hur man "egentligen" ser ut i grunden när man har solpuder och rouge och sånt. Men hon testade mitt på kindbenet, där jag var typ rosabrun (av rouget) - men då sa jag till henne att där ser jag ju inte hur den kommer se ut på mig! Så hon provade mitt på näsan istället, var väl lite bättre och jag tror ändå den färgen hon tog fram passar mig, även om den kändes aningen blek (men jag får ju tänka på att jag som sagt hade smink under). Haha, hon berättade att 80% av svenska befolkningen har den färgen på hyn - tur att man inte sticker ut iallafall...

Efter att jag gått på stan ett tag kom Andy och vi åt middag på O'Learys. Gott! Nu har vi kommit hem och ska kanske kolla på en film. Imorgon blir det loppis på dagen och krogrunda på kvällen! Ciao

BareMineral

Äntligen helg! Ingen skola idag, så det blir långhelg för min del. Gårdagen var riktigt jobbig, hade en allmänt dålig dag vad gällde allt - så det var skönt att vakna upp och vara glad i morse. Än så länge har jag bara legat och slappat i soffan, ätit frukost, tittat på dom sista avsntten av Brothers & Sisters (nu är jag redo för nya säsonger av alla mina tv-serier) och läst bloggar och sånt. Så nu tänkte jag äta lite lunch, färga ögonfransarna + ögonbrynen, klä på mig och kanske åka in till stan en runda. Måste gå in på Kicks och kolla vilken nyans jag ska ha på i.d's BareMinerals foundation. Har hört att den ska vara sjukt bra, så jag och en vän tänkte beställa från USA (halva priset ungefär mot i Sverige). Känns dumt att rådfråga dom på Kicks och testa deras produkter, för att sedan säga "Tack för tipset, då springer jag hem och beställer nu!". Men skitsamma. Kan ju bara säga att jag ska tänka på saken, haha. Nej, nu måste jag komma igång! Kanske kommer en outfitbild sen om jag har någon inspiration - vi får se. Ciao!

No rapaport.

Var meningen att jag skulle skriva klart min rapport idag, men jag har knappt hunnit halvvägs. Well, jag har ju en dag imorgon också! Hoppas inspirationen är lite mer närvarande då så att jag kan bli klar nån gång. Nu ska jag iallafall sova, det är definitivt på tiden! Nattinatti.

LiA

Jag älskar det här med att bara gå i skolan tre dagar i veckan. Det blev alltså ändå en ganska easy start på skolterminen eftersom jag är ledig idag och imorgon. Eller ja, vi har eget arbete så jag har förstås en rapport att skriva. Men det är ju nästan som att vara ledig. Tänkte skriva den idag så är jag ledig på riktigt imorgon.

Nu måste jag komma på var jag ska ha denna terminens LIA (lärande i arbete, praktik alltså) någonstans. En sju veckor lång period som ska spenderas i någon butik antingen i Helsingborg, Malmö eller kanske i Danmark. Har inte bestäm mig än... Vet inte om jag har råd att pendla till Danmark i sju veckor nämligen. Man är ju trots allt bara student! Det får isåfall bli i Helsingör, men det är ju ganska tråkigt faktisk. Jag har ingen aning om var jag hamnar - och nästa vecka ska vi ha bestämt oss. Det blir nog lite stressigt :)


Inspark.

Första dagen i skolan gick bra. Det var pang på rödbetan, tillbaka till verkligheten. Men jag gillade dagens lektion förutom att jag höll på att somna ett tag. Man är ju inte van vid att sitta ner hela dagar så det tar nog ett tag innan man vänjer sig vid det. Efter skolan åkte jag och Cecilia in till stan och tog en bagel och läsk på fiket i Hansagallerian... Heaven-någonting, kommer inte ihåg. Gott var det! Sen tog det mig ca 30 minuter att komma ut ur stan för det var så sjukt mycket bilar och ett dåligt placerat vägarbete. Hämtade Andy och vi kom hem för en timme sen. SKa strax bort till affären och köpa mat, blir korv med bröd - väldigt inspirerad jag är idag va? Men först ska jag läsa några bloggar. Ciao!

Sprrrrit!

Vilken dag! Väckarklockan ringde 6.20 i morse, och då var det bara att masa sig upp. Satte oss i bilen vid 7 och körde och hämtade "svärföräldrarna". Ner till färjan, över till Helsingör, körde genom Danmark ner till Rödby. På färjan till Puttgarden - yes, vi har varit och handlat på BorderShop idag! Vi var där strax efter tolv, shoppade ett par timmar och gick därifrån med en nota på 2.200 spänn. Dom andra två var värre, 4.200 gick dom loss med! Kändes som en billig investering, för satan vad mycket man får för pengarna. Bild kommer imorgon, just nu orkar jag inte föra över dom från kameran till datorn.

Sen var det jag som körde hela vägen, i konstant ösregn. Jag skojar inte, från Helsingborg till Puttgarden och tillbaka igen var det inte uppehåll ens i en sekund. Och det regnar fortfarande. Inte så konstigt att jag är lite trött? Man sitter ju på helspänn för att inte få vattenplaning eller nåt. Fick bara ca fyra timmars sömn inatt också, så jag har en känsla av att det blir en lång sovmorgon imorgon. Imorgon ja, min allra sista dag på sommarlovet. Ska åka till (det ena) jobbet och lämna nycklar och min kassa, förhoppningsvis för sista gången någonsin. Vill aldrig mer tillbaka dit.

Nu ska jag dricka upp min Long Island Iced Tea som jag gjorde innan, välförtjänad efter en sån här dag. Sen ska jag decka i sängen och sova i minst tolv timmar. Ciao!


Don't watch the Zohan

Har nyss tittat på "Don't mess with the Zohan". Riktigt dålig film. Om du hade tänkt se den, gör inte det. Brukar tycka att Adam Sandlers humor är svinkul, men denna var bara kass. Inte ens rolig, bara alldeles för överdriven. Ska iallafall strax gå och lägga oss, eftersom vi ska upp typ halv sju imorgon. Vi ska köra till Bordershop i Puttgarden och handla lite, så vi startar tidigt så vi kommer tillbaka hyfsat tidigt och slipper köra i mörker och sådär. Eller, vi och vi. Det är faktiskt jag som ska köra. Köra en bil fullastad med sprit och öl. Hoppas jag inte blir stoppad av den danska polisen ;)


Design & Sånt

Håller på att ändra design lite här på bloggen. Så ursäkta om det ser knasigt ut för tillfället. Ska fixas ordentligt imorgon. Nu ska jag strax sova. Ciao!

Mamma Mia!

Så har man sett Mamma Mia filmen också. Satan vad bra den var! Man satt ju och log och skrattade genom hela filmen. Och speciellt i slutet, tror aldrig jag har skrattat så högt inne i en salong innan. Härligt att så stora skådespelare kan bjuda på sig själva på det sättet! Okej, med en fet check i platådojjan, men ändå. Platåerna, glittret, dansen.. I love it.

Är hemma från jobb fortfarande, vill inte riskera att vara sjuk på lördag när vi ska till Tyskland, eller på måndag när jag börjar skolan. Shit. Skolan. Känns sjukt att jag redan börjar skolan igen, jag som skulle hinna med så himla mycket under sommaren. Well, nu har jag bara ett år kvar och sen får vi se vad jag gör nästa sommar. Kanske har jag redan fått drömjobbet. Kanske står jag där som en nyutexaminerad arbetslös looser. Men då kan jag iallafall betrakta mig själv som "fri". Vad nu det ska innebära.

Sjukdom.

Var tvungen att stanna hemma från jobbet idag, när jag vaknade i morse hade jag så ont i halsen och huvudet! Så nu ska jag göra en kopp te, en macka eller två och titta på det nya avsnittet av The Hills.

20 svar på 20 frågor.

1. Humör just nu:  Uttråkad och lite sliten.
2. Kläder just nu: Svart linne och mjukisbyxor.
3. Musik just nu: Ingen alls, min syster pratar i telefon just nu.
4. När åt du senast: Typ för tre-fyra timmar sen. Känner att magen börjar kurra lite.
5. Favoritkläder: Sköna, avslappnade men som ändå är snygga - typ leggings, en stor skjorta och tygskor.
6. Fisk eller badkruka: En konstig blanding. När jag väl kommit i vattnet är jag en fisk men det tar ett tag för badkrukan i mig att hoppa i ;)
7. Saft eller alkohol: Saft måste jag nog säga.
8. Längd: Ungefär 172 cm.
9. Hur många kuddar: Jag är stolt att säga att jag numer endast sover på en kudde. Fråga mig för tre år sen - då hade jag svarat fyra (och min nacke hatade mig då).
10. Morgon eller nattmänniska: Morgonmänniska tror jag. Har lättare att komma upp på morgonen än att hålla mig vaken på natten iallafall. Sen att jag inte älskar att gå upp klockan 6 bara för att det är "kul" är en annan sak ;)
12. Sparare eller slösare:  Slösare, tyvärr.
13. Ska du duscha idag?: Japp, alldeles strax.
14. Hur många barn vill du ha i framtiden: Ett eller två.
15. Framtidsplaner: Jag försöker ta dagarna, veckorna, månaderna lite som dom kommer och inte planera som en galning. Den enda riktiga planen jag har är väl att bli chef i en fin butik när jag är färdig med min utbildning om ett år. Sen ska jag såklart bli stenrik på Triss och gå i förtidspension och flytta till en bungalow på en öde vit sandstrand någonstans i Asien.
16. Bio eller promenad: Promenad efter Bio :)
17. Största svaghet: Tårar - när någon gråter, då gråter jag.
18. Skriver du dagbok?: Försökte när jag fick en jättefin en gång men det blev typ fyra sidor, sen hade jag ingen inspiration kvar. Men nu har jag ju bloggen som funkar som en dagbok!
19. Vem är snyggast i världen?: Det vet jag inte, jag har inte träffat alla i hela världen än.
20. Har du en besatthet?: Skor?

600 kr fattigare. Och det gjorde ont.

I morse gick jag upp vid nio för att köra in till stan och gå till tandläkaren. Trode absolut inte det skulle vara några problem så jag kände mig lugn, men snabbt visade det sig att jag har en sned visdomstand som måste dras ut, och jag har även fått en trevlig tandköttsinflammation. Min tandläkare började rensa med mellanrumsborstar (de allra minsta bör tilläggas) och det började blöda så det såg ut som att jag varit i världens slagsmål! Ont gjorde det också. Fortfarande, två timmar senare, sitter jag här med bultande tandkött. Men han sa att jag måste börja använda mellanrumsborstar, så dom fick jag gratis. Resten gick på 600 spänn. Det är visst dyrt att gå till tandläkaren förstår jag! Detta var ju första gången jag varit där sen jag fyllt 20 och alltså även första gången jag fått betala för mig. Undrar vad det kommer kosta att dra ut visdomstanden...

Alldeles strax ska jag och min syster köra ner till Malmö, ska bli jättemysigt! Nu ska jag borsta tänderna igen :) Ciao!


Smorgastauta.

Usch, min förkylning har verkligen eskalerat under natten. Just nu känns det hyfsat bra efter att jag fått i mig lite frukost, men innan när jag vaknade var jag helt snurrig, näsan rann och jag hade ont i halsen. Hoppas bara inte det blir ännu värre nu, det orkar jag inte med min sista vecka innan skolan börjar.

Gårdagen blev jättelyckad, men det skrev jag ju igår så det behöver jag inte berätta om! Vi var nio stycken, men tappade två efter kubbturneringen. Dom skulle hem eftersom dom skulle upp tidigt och baka idag. Jepp.

Nu ska vi strax göra oss klara och köra iväg och köpa en blomma. Vi ska på kalas idag nämligen, med smörgåstårta och grejer! Seeya senare.

Ciao!

Kräftkäft.

Just nu har vi kräftskiva för fullt hus! Vi började vid fyra i eftermiddags, med kräftor, sallad, bröd och lite sånt. Sen var det kaffe och efter det spelade vi tre rundor kubb (vi vann med 2-1 såklart!). Efter det startade vi grillen och vilken sekund som heslt nu är det färdigt, så nu ska vi äta runda nummer två med potatissallad och grillat kött/kyckling. Mums! Kommer inte kunna röra mig ur sängen imorgon dock. Och imorgon ska vi på kalas med smörgåstårta... Hur ska detta gå? Behöver inte äta på en vecka sen.

Nä, nu får jag gå ner och kolla hur det går för grillen. Ciao!


Festimalmö.

Imorgon ska vi köra till Malmö. Festivalen börjar då och mamma åker hem på lördag, så det passar bra att åka dit som "avslutning" imorgon. Det blir att kika i alla mysiga butiker som inte finns i lilla Helsingborg och titta lite i stånden och sånt där som hör festivalen till. Kameran får nog följa med så kanske visar lite bilder imorgon kväll :)

Nu ska vi titta på någon film och jag ska göra mig en stor kopp te. Mums!

Salesalesale

Rea-fyndade lite idag på Gina. Deras slutrea ärt ju helt sjuk! 29-79 kronor för allt på rean, och 15 för accessoarer. Jag köpte ett linne och en basker. 44,50:-, helt överkomligt ;)

Nu ska jag titta på 27 Dresses som jag fortfarande inte har sett. Och äta något gott, typ kladdkaka eller chips om det finns några kvar. Yum! Imorgon ska jag upp tidigt och jobba, blää. Men vad gör man inte för pengar?

Nu blev det lite fel...

Jag som bara tänkte ändra bakgrunden på min blogg lite sådär snabbt. Började tröttna på det lila. Helt plötsligt försvann hela headern också! Jättekonstigt, för när jag går in och ska redigera i stilmallen så finns hela html-koden för headern, med url-adress och allt. Men hur mycket jag än uppdaterar och sparar så kommer den inte tillbaka. Det blir nog till att göra en ny snart.

Fall's getting closer.

Sitter här i soffan med tangentbordet framför mig (vi har kopplat in den bärbara datorn till tv:n så vi har en 42 tum stor skärm till datorn, med trådlöst tangentbord + mus på soffbordet. Väldigt praktiskt). Tänkte strax kolla ett avsnitt Grey's Anatomy som jag glömde att jag hade på datorn. Tror det är från i maj ungefär, men under sommaren har jag ju jobbat så mycket och när jag väl varit ledig har jag velat träffa vänner och inte bara sitta inne. Så jag tar igen det nu! Har en massa SATC på datorn också, håller på att se hela serien från början. Är än så länge bara på säsong två, så jag har massor med ögongodis att se fram emot.

För ett par dagar sen kollade jag och mamma, som är på besök i en vecka ungefär, på Step Up 2 The Streets. Tyckte den var jättebra och jag satt och rycktes med i alla grymma moves här i soffan. Mest av allt gillade jag soundtracket (yes, jag är en sucker för hiphop och r'&b) så jag var tvungen att ta hem det idag. När man bara sitter och lyssnar på det såhär rakt upp och ner är det ju inte lika bra som när man kollar på filmen, men det ska nog komma till användning på spelningarna i höst. Och i min iPod när jag väntar på att lektionerna ska börja i höst.

Åh, snart är hösten här ja. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta; jag vill ju sola och bada och kunna grilla på kvällarna och sitta på uteserveringar och dricka en kall öl. Men samtidigt längtar jag till tjocka strumpbyxor, stövlar, knästrumpor, halsdukar, vantar och mössor. Fina paraplyer när detdär ruggiga regnet vägrar ge sig av. Tända ljus och lyssna på regnet som smattrar mot rutan. Det första riktiga höstovädret.

Vi får ta det som det kommer. Nu blir det kladdkaka och tv-serier, love it! Ciao.  

Thunder and lightning!

Vilket åskväder det kom inatt! När vi började se blixtarna närma sig så gick vi in på Stormtracker där man kan hålla koll på oväder och sånt, för att se hurpass "allvarligt" det var. Det var som en stor röd-svart ring över hela Danmark, men centrum typ över Helsingör (inte långt härifrån), som rörde sig mot oss. Vi stängde av datorn, tv:n och alla lampor illa kvickt och tände lite ljus. Vi ställde oss i fönstret och såg hur det hela kom närmre och närmre. PANG sa det så dog strömmen i hela området. Allt dog; kyl, frys, telefon, lampor. Allt.

Vi gick och la oss och efter ett tag kom strömmen tillbaka, men dog igen efter bara några minuter. Så höll det på ett par gånger men efter ett par timmar kom strömmen tillbaka helt. Det var riktigt läskigt att vara så nära ett så stort åskväder. Men som tur var kom aldrig epicentrumet till oss, utan det drog sig neråt mot Köpenhamn och det hållet sen. Undrar vad som hade hänt om vi hade hamnat mitt i skiten, med tanke på att strömmen dog fastän vi var typ 5 km ifrån det när det var som närmast...


Mamma på nytt.

Nu har vi äntligen fått en till bebis. Ja, inte i människoform då, utan en liten kattunge har vi varit och hämtat idag. För ca en vecka sen var vi på Tassebo och tittade på alla sötisar, också fastnade vi för en liten svart kattunge som dom hade döpt till Speedy. I morse ringde dom och frågade om vi ville komma och hämta honom. Så vi satte oss i bilen direkt med transportburen i högsta hugg. När vi kom dit fick vi skriva på lite papper, fick två påsar med mat och lockade in Lillen (som vi kallar honom tills vi kommer på ett bättre namn till honom) i buren, precis som vi gjorde med Tussi i februari. Det visade sig att Lillen och hans syskon kom ifrån Hemlösas Hus, och att hans husse hade tagit en överdos och dött. Jag fick rysningar över hela kroppen, som inte försvann snabbare för att jag såg att dom kommit in till Tassebo på min födelsedag. Inte för att det betyder nåt speciellt, men ändå kändes det som att det faktiskt gjorde det.

När vi kom hem blev det lite morrande och fräsande från Tussi, såklart, men just nu verkar det fungera ganska bra. Hon har accepterat att han är här iallafall, alltid ett framsteg ;) Anledningen till att vi ville skaffa en till katt var för att vi faktiskt är borta ganska länge om dagarna, och då är det bra att dom har varandra som sällskap.

Nu ska jag leta reda på Lillen som har gömt sig någonstans, och kela lite. Ciao!


Blueberries.

Det är svårt att tänka sig att man  i fredags låg på stranden och svettades så att man knappt visste var man skulle ta vägen. Dom säger att det ska komma en månads regn på ett dygn nu - trevligt. Tur man har gummistövlar iallafall!

Imorgon börjar jag kl. 7.. Det är inte det roligaste att behöva stiga upp halv sex men det är skönt när man slutar halv fyra. Och sen brukar det gå mycket fortare att jobba 7-15.30 än 9-17.30 som jag gjorde idag. Tacka vet jag dom dagarna jag jobbar på Glitter, det är både roligt och går fort och jag får mer betalt där i timmen.

Nu ska jag göra american blueberry pancakes. Jag vet att det är en frukosträtt egentligen, men jag är sugen på det också går det snabbt att göra. Och man blir mätt!

Mot beachen!

Vaknade för en liten stund sedan, och precis när jag vaknat så ringde Fia. Vadå telepati? Sitter här och äter lite flingor och ska strax köra ner till stranden. Funderar på att göra något att ha med till lunch men äger man inga frysklampar så kan det bli rejält svårt att hålla det kallt, solen är inte nådig nu alltså. Det blir nog köööbemat som vi skåningar säger :)

Ha en fantastisk dag i solen. Imorgon kommer regnet, sen lär vi inte få sol igen förrän nästa sommar. Ciao!

En nattlig lista.

1) Vad åt du till frukost?
- O'boy och rostat bröd.
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
- Den kommer imorgon, måste ladda kamerabatteriet innan jag kan föra över bilderna från ikväll :)
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
- Petra
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
- Ljusgrå med vita kanter.
8) Yoga eller löpning?
- Inget av det.. Löpning är för jobbigt, yoga är för långtråkigt. Helst aerobics eller styrketräning.
5) När var du arg senast?
- Igår, på personalen på Wayne's.
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
- Klasskompisarna, iallafall i grundskolan. Kan inte nämna ett specifikt minne för det finns alldeles för många.
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
- Dom dåliga minnena har jag trängt bort för länge sen!
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
- Det blir svårt när man inte äter kött. Hellre köttfärs än en oxfilé, men då hade jag gjort bolognesen på quornfärs istället ;)
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
- VeckoRevyn funkar alltid. Sofis Mode är en väldigt prisvärd bilaga.
11) Favoritkaraktär i deckare?
- Är inte så mycket för deckare. Gunvald i Beck?
12) Teveprogram du aldrig missar?
- Kan missa allt. Torrenter is da shit.
13) Vem är du avundsjuk på?
- Orkar inte ödsla bort mitt liv på att vara avundsjuk. Är glad för vad jag har, känner jag avund så gör jag något åt det direkt istället för att älta det.
14) Din bästa revansch?
- Har aldrig haft någon att hämnas (heter det så?) på.
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
- Den bästa är lätt min nuvarande (förutom när jag jobbade som funktionär på Hultsfred förra sommaren, då var min syster min chef, det var det bästa ever!). Har aldrig riktigt haft någon riktigt dålig chef dock.
16) Mat du aldrig någonsin kommer att äta?
- Jag skulle nog inte äta typ... ögon, fötter eller testiklar från någon eller något, någonsin.
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
- Bush. Kom här så ska vi prata lite du och jag...
18) kaffe eller te?
- Åh nej! Teffe?
19) skostorlek?
- 40. Miss Bigfoot, oh yes.
20) hur ofta är du på Ikea?
- Det sjuka är att jag besökte Ikea häromdagen, och innan det hade jag inte varit där på superlänge. Så förut var jag där ganska ofta men nu har jag dragit ner på det en rejäl dos ;)
21) om du hade 5 miljoner över ....vad skulle du köpa då? och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
- "Om du hade 5 miljoner över"... Haha, när f-n har man 5 miljoner ÖVER? Jag hade nog köpt en lägenhet, lite fonder och aktier. Och sen hade jag lätt köpt en lokal och öppnat min egna butik.

Wunderbar kväll.

Har precis kommit hem efter en underbar kväll. Åkte hem efter jobbet och gav katten vatten och mat, sen körde jag tillbaka in till stan med korv och bröd i högsta hugg. Väl där mötte jag upp några vänner och vi satte oss på Gröningen (en stor gräsmatta vid havet) och startade engångsgrillen i solnedgången. Satt där och lyssnade på musik, pratade, skrattade och tog en massa bilder i ca två timmar. Sen började det bli lite väl kyligt så hälften av oss drog oss hemåt medan andra halvan just nu befinner sig på Swea och skakar rumpan :) Hade jag inte kört bil hade jag nog skakat jag med, men det får bli en annan gång.

Nu är jag ledig fredag, lördag och söndag (shit, tre dagar i rad - det var lääängesen) så imorgon hittar ni mig på stranden hela dagen. Ciao!