For a good cause!

In support of our incredibly brave friends in Burma: May all people around the world wear a red shirt on Friday, September 28. Please forward!

Fick sms:et från Sabina, jag är nyfiken på vem som startade det från början! Skickade självklart vidare till en massa människor. Igår kväll kikade jag i garderoben och insåg till min stora fasa att jag inte har en enda röd tröja som passar längre.. Allt är för litet. Så jag stödjer med en stor, röd Rolling Stones-tunga iallafall. Känns fånigt men det är vad det är.

Nu ska jag snart ta tåget till skolan för att ha första tentan på utbildningen (och i hela mitt liv). Gaah! Är sjukt nervös, hoppas bara jag får Godkänt iallafall.

ABC (Nej, det är inte Anna Book jag nynnar på)

A is for age:
19
B is for booze of choice:
Bacardi Razz och Sourz Apple is da shit!
C is for career:
student just nu. karriär efter jag är färdigpluggad blir förhoppningsvis butikschef i en shysst affär!
D is for your dad's name:
ove.
E is for essential items to bring to a party:
items!? nej men till en fest tar man väl med sig festhumöret. och såklart en liten present om det är en bjudning eller födelsedag!
F is for favourite song at the moment:
justin t - losing my way
G is for favourite game:
allt som ligger på min nintendo ds för tillfället.. twister är klassiskt, och jenka! oj vad jag blev spelsugen nu..
H is for home town:
helsingborg i mitt hjärta.
I is for instruments you play:
gitarr! spelar dock tyvärr inte lika ofta längre som jag gjorde innan :(
J is for jam or jelly you like:
vadsomhelstutomcitronochaprikosärMUMS!
K is for kids:
det har jag banne mig inte tänkt skaffa mig än på ett tag! men när dom väl börjar ploppa ut kan det stanna efter sisådär 2 stycken tycker jag.
L is for living arrangements:
tvåa på 52 kvm med en sambo och en ibland inneboende katt. snart en hund (hoppas jag på. ska tjata lite till).
M is for mothers name?:
anne.
N is for name of your crush:
andreas
O is for overnight hospital stays:
vet inte om jag fick stanna över den gången jag var liten och opererade bort näspolyper? men annars - aldrig, nej.
P is for phobias:
småkryp, spindlar, ormar och fåglar (fast inte papegojor. dom är snälla). annars: blääääää!
Q is for quotes you like:
"why do you try so hard to fit in, when you were born to stand out?"
R is for relationship that lasted the longest:
this one! 
S is for sartorial style:
hmm, vad ska man svara på det? min stil är väl vad jag känner för helt enkelt. har ingen specifik stil!
T is for time you wake up:
allt mellan 5.30-11! beror på om jag har skola, mycket att göra i skolan, har bilen, åker med andy eller ska ta tåget.
U is for underwear:
ja, jo... det brukar jag ha på mig. känns ganska ohygieniskt annars!
V is for vegetables you love:
morötter, gurka, tomat (speciellt cocktailtomater), sockerärtor, majs... en massa, nästan allt utom olika lökar och vissa rotfrukter.
W is for weekend plans:
jag ska jobba på lördag kväll. annars har jag inget planerat. vila upp mig efter tentan på fredag! 
X is for x-rays you've had:
jag tror aldrig, isåfall när jag var liten. ja, förutom varje gång man går till tandläkaren, men det räknas väl inte?
Y is for yummy food you make:
nästan allt jag gör blir kalasgott ;)  
Z is for zodiac sign:
gemini - tvilling.


Ännu mer onödigt vetande! Do it, do it, do it!


Körkortet kommer alltid påminna mig..

Så har man varit och hämtat körkortet på Posten också. Nu kommer jag ihåg hur nervös jag var på uppskrivningen - det syns verkligen på bilden! Och även lite på signaturen (lite skakigt), hmm. Och det ska man leva med i 10 år. 2017 går kortet ut. Då är jag 29. Wow, vilken tanke..

Bild kommer kanske senare ikväll. Har inte bestämt mig för om jag tänker offentliggöra detta än :) Ciao

Långfärd + shopping

Körde för första gången till Malmö idag, alldeles ensam! Hamnade i värsta bilkön (körde i ca 10 km/h i nästan 45 minuter) och kom sent till skolan. Såklart. Men det gjorde inget, missade inte så mycket. Det ösregnade även mestadel av vägen vilket inte gjorde att det gick fortare för lilla mig att köra direkt. Men fram kom jag!

På väg hem från skolan åkte jag in till Center Syd (mamma tyckte det var himla konstigt att ratten styrde åt det hållet när jag satt bakom den) och shoppade lite grann. Fyndade, rent ut sagt! Förutom en superfin kofta som kostade mer än väntat. Men det gör inget, jag kan lämna tillbaka den om jag vill ju. Fast det vill jag inte, men det är en annan historia.

Shoots på mina nya familjemedlemmar (kläderna vill ju bli adopterade precis som små barn, right Suzie?):

      
      
  

1. Tunika/skjorta/blus-grej Gina Tricot, köpte en stoooor storlek för att den skulle vara slappig :) (rea 99:-)
2. Kofta Vila, skitmysig med fickor, "puffig" ärm och söta knappar och coolt stickad. I love it! (400:-)
3. Samma tunika igen, från Gina Tricot
4. Bälte från I.Me.My / Friis&Co (150:-)
5. Tunikan, koftan och bältet, och ett par over-knee strumpor från Gina (59:-) och en tunn guldkedja från I.Me.My (30:-)

Pluggis

Kom hem för ett tag sedan, jag åkte från skolan vid halv ett Islutar egentligen klockan tre) och ska plugga hemma istället för där, precis som många andra också bestämde sig för. Det är lättare att plugga hemma när man får sitta i lugn och ro, i skolan blir det att man pratar en massa med varandra och det är svårare att koncentrera sig. Det negativa med att plugga hemma är dock att man inte har någon att fråga om hjälp! Men jag ska göra en typtenta nu (förra årets tenta) och den ska vi gå igenom imorgon i skolan, då får jag ju hjälp med det jag inte kan.

Plugg plugg plugg, det är väl bara att vänja sig antar jag!


Driving in my car

Nej det är ju inte min, men lite grann iallafall! Har varit ute och bara kört rundor i några timmar nu. Kom hem för att bränna en skiva med go musik som man kan ha i bilen. Så nu ska jag snart ge mig ner till stan för att hämta Andy på radion igen. Ikväll vettitusan vad som händer, ska äta något gott och kanske kolla på en film. Precis som igår, haha (då blev det tacos och Mission Impossible 3). Mys!

As Re Gun

Hittade en sida som heter "The Wisdom of Anagrams", där man kan skriva i sitt namn (eller vilket/vilka ord som helst), så kastar funktionen om ordet/orden till ett såkallat "anagram". Mitt namn blev bland annat:

Age Runs
Anger Us
Rage Sun
Sane Rug
Are Sung
Are Guns
Ear Sung
Ear Guns
Ear Snug
Sear Gun
Sugar En
A Re Sung
As Re Gun

Dom i fetstil tyckte jag var extra roliga.


I did it!!

Ausa är numera med körkort. Eller ja, än så länge är jag bara med papperslapp där det står att jag uppfyller kraven för att ha ett körkort, men det är ju samma sak. I början på nästa vecka dimper det rosa ner i brevlådan, fasar lite inför det faktiskt, med tanke på hur sjukt ful bilden är. Men det skiter jag i, för jag har ett iallafall!!

Jag var så himla nervös i morse, fast egentligen började det redan igår kväll när jag började tänka att "imorgon vid denna tiden har jag körkort. Eller inte!?" och sen började jag tänka på alla saker som kunde gå fel bara för att man är nervös, och då blir man ännu mer nervös! Ond cirkel är det där. Jag slapp iallafall att fickparkera, backa runt hörn, köra på nån liten grusig landsväg (där jag har svårt att hålla rätt hastighet, jag kör gärna för sakta på såna ställen). Jag körde i princip bara bort till Idrottens Hus (stadskörning) och parkerade i en vanlig parkeringsficka, sen körde jag tillbaka igen och ut mot motorvägen, sen körde jag av på en landsväg där jag skulle hitta ett lämpligt ställe att vända på, så jag stannade i en liten parkeringsficka längs med vägen och gjorde en U-sväng (en ganska snygg sådan om man får lov att skryta) och körde vidare. Sen frågade han om jag hittar tillbaka till Vägverket och då insåg jag att jag skulle slippa just backa runt ett hörn och fickparkera och grejer, så himla skönt för det är jag ju inte superduktig på.

Nu ska jag försöka plugga lite, mina böcker har äntligen kommit! Ikväll blir det nog att jag gör mig en liten drink som jag tycker jag förtjänar. Ciao!


Svettiga händer. Magen är en berg- och dalbana. Benen skakar.

Såhär känns det alltså att vara sjukt nervös.

G'day. Gooday. A good day (en bra dag helt enkelt).

I morse gick jag upp tidigt (typ nio, väldigt tidigt va?) för att åka in till stan och träffa Sabina. Vi möttes vid elva och gick till Wayne's för lite brunch. Det blev bagel med cream cheese och marmelad, med en Chai Latte till, vilket var första gången jag provade det men definitivt inte sista - supergott!

Sen tog jag mig till körskolan för en lektion kvart i tre. Det gick ganska bra. Gick ner till stan och tog en kaffe, sen var det bara tillbaka till körskolan för att köra en lektion till klockan fem. Den gick riktigt bra! När jag var klar sa min körlärare att hon inte kunde klaga på någonting, förutom parkeringen jag hade gjort där vi stod då, men den hann jag inte korrigera eftersom jag hade bråttom till tåget. Annars hade den också blivit perfekt! Hon försökte lura mig en massa gånger under timmen jag körde men jag gick inte på någonting ("moawhahahaha"). Känner mig mycket säkrare nu och mitt självförtroende har skjutits i höjden sen jag fick henne som körlärare. Så nu ska jag helt enkelt klara uppkörningen. That's that.

Ikväll är det Desperate Housewives premiär, lovely! Som jag har längtat, det är typ den enda serien jag faktiskt följer på tv, den och Kyle XY samt Heroes. Nu ska jag måla mina (äntligen) långa nageltippar med vitt nagellack så det ser ut som jag har en tusenkronorsmanikyr, sen göra tomatsoppa och bänka mig vid tv:n. Ciao!


Excel is my new partner.

Börjar redan avsky Excel - och har knappt ens börjat med det. Nej, så farligt är det inte för det är ett otroligt smart program, men jag kommer sitta mycket vid Excel dom närmsta veckorna och jag vet hur trött jag kommer vara på det vid tentamen-tiden. Men det är ju om endast två veckor och den tiden kommer gå fort, vi har ju bara skola tre dagar i veckan och eget arbete de andra dagarna!

Har precis kommit hem.. Lite jobbigt att åka så tidigt på morgonen och komma hem så sent. Men sånt är livet, just nu har det mycket med vägarbetet att göra. Ikväll ska vi göra potatis/kyckling sallad och titta på film tror jag. Bara slappa helt enkelt! Imorgon har jag en dubbel körlektion och sen ska jag hem och göra hemuppgifter i Excel - tjoho! Nu - soffan väntar. Ciao!

Tänk att dom faktiskt finns!

Idag har vi påbörjat den nya kursen, butiksekonomi, i skolan. Det verkar lite småsvårt men ändå väldigt intressant (det trodde jag aldrig att jag skulle säga om budgetar, årsredovisningar, kalkyler, etc), eftersom jag kan sätta mig in i situationen att det är för att kunna driva en butik jag kommer behöva veta allt detta. Nackdelen är att adlibris är fruktansvärt sega med sina utskick, så halva kursen kommer ju vara färdig innan jag får min kurslitteratur! Som tur är har bara 4 stycken i klassen fått sina böcker, så ungefär 25 sitter utan, inklusive jag då.

Nu till dagens (wow)grej: Slutar skolan tjugo i tre, går till busshållplatsen och väntar på bussen. Det spöregnar. Står några och väntar på samma buss. Bussen kommer. Det kommer några till springande som ska med bussen. Jag är en av dom första som går på, trycker ner mitt rabattkort i maskinen, men den spottar ut det igen. Chauffören säger spydigt att det är för lite pengar på det. "Va!? Men hur kan det vara det" säger jag lite till mig själv. Chauffören svarar "ja, jag kan väl inte hålla koll på allas kortsaldon!!" Dumma tant, det fattar jag väl med. Går av bussen ut i regnet igen, när den sista tjejen som gick på bussen vänder sig om och frågar vad som hände. Svarar att jag inte hade tillräckligt med pengar på kortet, och bara typ 3 kronor löst. "Men kom in nu, jag bjuder dig på resan"... Jag tappade hakan! Hon bara gav mig 15 kronor sådär rakt upp och ner, och jag vet inte hur många gånger jag tackade henne. Det finns vänliga själar därute, tänka sig. Varje gång man själv gör något liknande som denna tjejen gjorde mot mig så hoppas man ju att man kan glädja någon annan i världen, för det gjorde hon verkligen med mig! Hade hon inte betalat för mig hade jag fått gå bort till Jägersro Centrum, vilket är en ganska bra bit, ta ut pengar, gå tillbaka och stå och vänta på nästa buss. Och allt detta i ösregn. Detta gjorde verkligen min dag! Nu spelar det ingen roll att jag sitter hemma själv en fredagkväll, jag ska se det som något positivt istället. Jag ska kolla på en film jag vill se, äta mat som jag vill ha, kränga godis (bara dom godaste bitarna, i stora lass) och gå och lägga mig svintidigt.

Om ingen hör av sig och vill hitta på något, vill säga.

Låtsas-uppkörning..

Idag vaknade jag i lugn och ro vid halv tio, gick upp och åt frukost, tittade lite på tv och duschade varmt och länge. Jag tycker om det här med "eget arbete" och det faktum att det bara är skola tre dagar i veckan. Halv ett åkte jag in till stan och åt lunch i min ensamhet (gör absolut ingenting, bara skönt tycker jag), sen gick jag till körskolan och hade utbildningskontroll eftersom min uppkörning är väldigt snart. Utbildningskontroll innebär att jag kör med någon annan än min egen körskolelärare, också skriver han/hon ner lite tankar, bra och dåligt med min körning så att man tänker på dom grejerna när man ska köra upp. Det gick förvånansvärt bra! Jag var självklart sjukligt nervös men det ordnade sig så fort jag satte mig i bilen och insåg hur shysst chefen var (japp, fick köra med körskolans chef, Mr. Lantz himself). Enda missödet jag hade var när jag skulle backa runt ett hörn, såklart, för det har jag inte fått träna så mycket på på körskolan, och inte gjort hemma heller för den delen. Annars så sa han att han tyckte jag hade en bra körkänsla, jag tittar mig omkring mycket och bra, och om jag kör så i fortsättningen så kommer jag säkert klara uppkörningen. Måste bara träna på att backa runt hörn, fickparkera (eftersom man backar där med vilket jag inte är så high på) och att inte köra för fort när jag närmar mig korsningar och sånt, och att inte köra för sakta när det inte behövs. Det får ju inte bli mesigt!

Efter detta gick jag ner i stan och rea-shoppade lite.. I will show you later! Ciao

Katastrofala människa!

Satte igång datorn, gick ut på internet, det första jag ser är Britney Spears tafatta comeback i Las Vegas inatt. KOLLA på henne, vad tusan håller hon på med!? Hon har visst tappat både förmågan att sjunga (gör en riktigt dålig singback), att klä på sig kläder (what's up with the underwear?), och att gå/dansa i högklackade skor (trippar rundor på scenen som en annan 12-åring som går i klackar för första gången. Ta av dig skorna eller sätt på dig dansvänliga gympapjukks istället!), ja för den delen dansa överhuvudtaget! Herregud.. Jag tycker riktigt, riktigt synd om tjejen. Jag tyckte bra om henne och hennes musik när jag var yngre, jag och mina kompisar brukade dansa och sjunga till hennes låtar och spela in med videokameran. Det var tider det. Vissa kan helt enkelt inte förstå när deras karriär är över, utan måste gå och göra en sugig comeback så att ens goda minnen av artisten blir som bortblåsta (Backstreet Boys är ett annat bra exempel). Nu kommer jag aldrig mer se Brittan som tjejen vars låtar jag tyckte var bra och roliga att dansa till i yngre ålder, utan som white-trash bruden som med sin dåliga comeback 2007 helt plötsligt blev den sämsta artisten i historien.


Tredje skoldagen!

Jag tror verkligen jag kommer trivas i skolan! Idag pratade jag med några fler i klassen, en av (de få) killarna som heter Markus och en tjej som heter Marie. Alla i klassen är runt 20-22, så det är ju medelåldern. Sen är det en kvinna som är 40, så där höjdes medelåldern till typ 30 istället! Idag hade vi föreläsning i presentationsteknik med en supergo engelsman, Mark, som vi även kommer ha i affärsengelska lite senare. Gött mos tycker jag! Jag älskar engelska så förhoppningsvis kan han lära mig allt jag vill lära mig. Dagens förelsäning gick bland annat ut på att vi skulle bestämma oss för en viss händelse då en presentation skulle hållas (vi valde ett personalmöte i en butik eftersom det är det vår utbildning i princip handlar om) också skulle vi komma fram till en massa grejer; vilka är det som lyssnar? Vad är meningen med presentationen? Vad behövs för rekvisita till presentationen? Osv osv.. Och sen gav han oss en massa tips på hur man INTE ska göra en PowerPoint presentation, hur man bäst talar inför en grupp människor och sånt som man lär få nytta av en massa i framtiden!

Vi skulle egentligen sluta 15 idag och detta var en föreläsning som inte ingår i vår kursplan så därför tänkte jag att jag går när vi får lunchrast, men precis innan vi skulle ha lunch så sa han att jag ska bara visa er en sak till sen kan ni gå för dagen! Där hade man lite tur va!? Så jag åkte in till Centralen, gick till G:A Torg och satte mig på BK och åt lunch. Sen gick jag nästan tre timmar i stan, det var så längesen jag var i Malmö på det sättet! Väl hemkommen har jag köpt en stickad grå väst, mysiga vinterstrumpor, bruna med gammeldags rosa häst- och hjärtmotiv på H&M, schampoo, balsam, en liten parfym och ett "lypsyl" som luktar aprikos på Yves Rocher och en badrumsmatta och kakel-motiv (röda hjärtan i olika former) som man hänger i badrummet, från LagerHaus. Jag provade ett par jeans på H&M som kostade 198 pix och var jättesnygga, satt perfekt och som dessutom var sköna, men jag hade så sjukt ont i magen just då att jag bara ville springa ut därifrån! När jag sen skulle gå tillbaka till Centralen och gick in på det andra H&M som finns i Malmö, där jag köpte dom andra grejerna, så fanns inte dom jeansen i min storlek :( Ska se om jag hittar dom i stan eller på Väla någon dag.

Nu ska jag ta och måla naglarna sen gå bort till Ica och inhandla mat tills ikväll. Och kanske nåt gott.. Det är ju trots allt fredag! Igår provade jag fullkornsvåfflor, men dom var inte jättegoda. Vanliga våfflor for life! Ikväll blir det nog sallad tror jag, eller någon slags pasta. Pastasallad kanske? Ciao!

Första skoldagen. 7 år på nytt?

Jag var sjukt nervös i morse, så nervös att jag fick ont i magen. Jag fick ta med mig en värmekudde i bilen och sitta med den på magen hela vägen till Malmö! Tur att man har en sambo som kör en även om han har semester.. Jag kom till skolan halv nio och hittade kvinnan som jag haft lite kontakt med (det var bl a hon som ringde och berättade att jag kommit in som reserv), hon höll precis på att visa runt en annan tjej. Fick reda på att hon heter Terese och skulle gå i min klass, och att hon också kommit först idag. Sen kom läraren vi skulle ha idag, så han tog med oss in i klassrummet och förklarade vad dom andra hade gjort förra veckan. Verkade inte så svårt, och läraren (Jonas) var jättesnäll, rolig men ändå allvarlig och låter oss själva ta allt ansvar. Skönt! Anyway, dom andra hade ju redan bildat grupper förra veckan, så jag och Terese gjorde en egen liten grupp. Satt under lektionen och fick lite tips om hur vi kunde göra, när dom andra redovisade sitt. Vi ska redovisa i nästa vecka. Vår första uppgift var att göra en kundanalys: ställa sig utanför 5 olika butiker och fråga varför kunden väljer att handla just där! Sen sammanställa det hur vi vill och redovisa. Tror vi kommer köra på Powerpoint med diagram - lättast och smidigast.

Tror att jag kommer trivas, om det inte blir för mycket matematik och skit. Nästa vecka ska vi nämligen börja med.. Da da da daa: Finansiering och Kalkylering. Blää, låter riktigt tråkigt. Men sånt måste man väl också kunna antar jag! Ska även inhandla min första bok för ca 300 riksdaler. Ska vara noga med att inte kladda i den så att man kan sälja den på Blocket sen. Nog är man ekonomisk.. Idag skickade jag in mina sista CSN papper med skolans stämpel på, så förhoppningsvis slinker pengar in på kontot (numera gemensamt med sambon: VUXENPOÄNG!) inom en snar framtid. Behöver lite klirr nu. Börjar bli kallt, då måste man handla varma kläder visst? Haha nej, det är inte vad pengarna ska gå till! Ska spara spara spara. I december får jag inte lika mycket som innan, och sen i maj får man mindre än hälften! Så det gäller att ha undanlagt lite till dess.

Nu ska jag lägga upp bilder på bilddagboken från semestern, har ju lovat mamma.
Kika här om ni är intresserade. Ciao!

Sverige suger verkligen ibland.

Så var man tillbaka efter en underbar vecka med konstant 32 gradigt, soligt väder (utom en molnig dag). Förkylning har jag åkt på så det bara ryker om det. Började få ont i halsen på morgonen i fredags, dagen vi skulle åka hem, och sen började jag snörvla och grejer på planet.. Så det var ganska skönt att komma hem när man är sjuk, dock inte till 14 grader och regn! Fy tusan vad kallt det är, jag har inte vant mig riktigt än. Hösten kom verkligen till Sverige på en vecka.

Nu ska jag göra soppa för min äckliga hals, ta lite näsdroppar för min äckliga näsa, sen äta apelsiner så jag får i mig en massa C-vitaminer! Efter maten ska vi dippa grönsaker, gurka, morötter och rädisor, i Holiday dipp som är min favorit! Blir nog en massa te ikväll också. Imorgon ska jag upp ganska tidigt och gå till körskolan och på tisdag börjar jag SKOLAN! I am so nervous. Ciao!