Äppelkaka

En äppelkaka står just nu i ugnen, så jag tänkte dela med mig av detta superenkla och goda receptet med bilder och allt, herregud vad flitig man kan vara ibland!

     

Börja med att sätta ugnen200 grader. Smält 300 g smör.

     

Häll 3 dl socker, 4 dl mjöl, 1 tsk kanel och 1 tsk vaniljsocker i en bunke.

     

Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt med hjälp av en gaffel.
Låt smöret svalna lite, rör sedan i det försiktigt så att "smeten" blir smulig.

     

Jag använder Royal Gala äpplen, men vilka röda som helst går bra :) Ca 4-5 stycken behövs.
Skala och skär äpplena i mindre bitar. Smörj en form och fördela äppelbitarna.

     

Strö lite kanel över äpplena innan du häller på smeten. Hyvla/klicka lite smör ovanpå.
In med formen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

007

Ikväll ska vi gå på någon slags Bond för-premiär. Den riktiga premiären är ju imorgon, men för några veckor sen såg jag att det gick en föreställning 30/10 kl 23.59. Så den köpte jag biljetter till eftersom Andy så gärna ville gå på premiären! Ska bli kul, har inte varit på bio så sent sen Lussevakan 2005! Herregud vad tiden går, det känns som att det var förra året som jag var på den med Sabina och Sanna men det är alltså tre år sen.



Nu ska jag kolla på Lipstick Jungle och sen gå bort till Ica och köpa Hoki och äpplen. Inte till samma rätt dock ;)

New Haircut.

I tisdags var sista dagen på väldigt länge som jag kunde göra såhär:



eller såhär:



eller såhär:





Eftersom jag var och klippte mig igår så ser jag numer ut såhär:



I like it! Vad tycks?


Dagens...

Humör: Glad och nöjd :)
Gjort: Det får ni se på bild alldeles strax...
Planer: Titta på alla underbara serier som jag missat de senaste veckorna. Senare ska jag rulla köttbullar!
Ser på: Datorskärmen, just nu iallafall.
Lyssnar på:
Amy Mcdonald - min nya favorit. Lyssna även på Run.
Läser: Pojken som inte fanns av David Pelzer
Dricker: Isvatten.

Äter: Åt nyss lunch, potatismos med kalkongryta som jag gjorde i måndags.
Bästa: Att jag nu är 30 cm fattigare ;)
Sämsta: Nej, idag är det inget negativt.
Barn: Eh..?
Väder: Strålande solsken och 7 grader, det perfekta höstvädret!


Guiness nästa.

I morse flög jag upp ur sängen 7.20, precis när Andy var redo att köra till jobbet. FAN! Jag skulle ju med till Malmö idag - vilket jag totalt hade glömt bort. I ren panik snubblade jag in i badrummet, borstade tänderna och kissade, sprang och klädde på mig kläder, på med deodorant, ner med smink och en banan i väskan, också ner till bilen.

Så fort har jag aldrig blivit klar. Från att jag låg i sängen till att jag satt i bilen tror jag det tog två minuter. Det ska bannemig skrivas ner på meritlistan.

Tjej? Kvinna? Nej...

Skulle nyss gå in och bli medlem på en hemsida. Kände att jag slungades tillbaka sisådär 10 år och blev en...


Dream a little dream

Inatt drömde jag om Blondinbella. Fråga mig inte varför, men i drömmen tror jag att hon var min lillasyster, och hon hade färgat håret brunt för att folk inte skulle känna igen henne och trakassera henne. Vi åkte båt och tåg, men var vi skulle har jag ingen aning om.

Jag brukar aldrig komma ihåg mina drömmar, men nu har jag blivit förkyld och helt plötsligt drömmer jag en massa konstiga grejer, haha. Kanske lite feberfrossa som spökar?

Igår jobbade jag 15-19, fast på Glitter på Väla (brukar ju jobba i stan annars). Kändes jättekonstigt att man "kan" jobbet, men kunde ändå ingenting eftersom denna butiken såg helt annorlunda ut och jag visste inte var något fanns och så. Men det gick bra, ska jobba nästa fredag + lördag också. Blev hämtad när jag slutade igår och precis då ringde en vän och frågade om vi skulle ut och äta tillsammans. Done and done! Det blev kinamat på gyllene pinnen (Golden Bamboo) och sen körde vi hem. Hade fått brev från mamma, jättegulligt, så jag ringde upp henne och det slutade med att vi pratade i nästan en timme! Efter det läste jag lite, åt lite godis, och sen somnade jag.

Ikväll ska vi jobba så denna dagen blir nog ganska lugn. Ska försöka städa lite så man slipper det imorgon, vi brukar alltid städa på söndagar annars. Men lär vara väldigt trött imorgon så det är bättre att ha det gjort idag. Ciaaaooo.

Helgen

(OBS! Långt inlägg...)

Tänkte jag skulle berätta lite om helgen, det var mysigt att få träffa (nästan) hela familjen igen. Undrar när alla kommer vara samlade nästa gång, i helgen kom vi fram till att sist vi sågs alla på samma ställe var julen -06. Det är inte okej tycker jag.

På torsdagen åkte jag som sagt till mammas jobb och sen körde vi hem till Notodden. Efter en välbehövlig dusch lagade mamma god mat, drack en öl till maten och den hann jag inte ens dricka upp innan jag somnade. Haha, man blir sjukt seg av att åka den där bussen alltså!

Fredag morgon vaknade jag när pappa gick till jobbet (vid halv nio) och gick upp och gjorde kaffe till mig och mamma. En och en halv timme senare behagade hon att stiga upp, då åt vi frukost och sen satt vi bara och pratade. Gjorde oss i ordning, jag klippte mammas hår (det blev finfint!) och sen körde vi ner till Tuven, ett litet tråkigt köpcenter nån kilometer utanför stan. Jag fick en fin tröja av mamma på Cubus och sen fyndade vi ull-sockor som blir perfekta i vinter. Vi åt lite lunch och sen körde vi till en Mio-aktig butik där mamma köpte vaser och jag blev sjukt sugen på ett fyrpack champagneglas, jättefina var dom! Men vi har alldeles för mycket glas hemma redan så det blev inga. Vi körde hem och mötte upp pappa, sen gick vi till Rallar'n (mammas gamla arbetsplats) och drack en öl/vider/vin. Där satt vi utomhus i infravärmen på mysiga filtar - jättemysigt! Sen gick vi hem och jag gjorde en risotto med sparris, ärter och haricot verts på vin och buljong kryddad med persilja och parmesanost. Den blir nog min specialitet ;) Vi tittade på lite "tv" och gick och la oss.

Vaknade lite senare på lördagsmorgonen, jag och mamma packade lite medan pappa jobbade, sen gick vi och drack en latte på Carbinen, efter det satte vi oss i bilen och jag körde oss till Tönsberg för att träffa min syster. När vi kom fram gick vi till hotellet där mamma o pappa skulle bo och checkade in. Pappa hade ju jobbat hela förmiddagen så han la sig och sov ett tag medan vi brudar gick en runda i storstan ;) Vi kollade Findusfabriken där Kristin jobbar och sen gick vi till Maxi och handlade. Hem och drack kaffe och fikade, sen gick mamma tillbaka till hotellet och då satte vi oss och kollade lite tv och spelade en kort runda Fantasi (typ en blandning av charader och pictionary). På kvällen gick vi och åt på en restaurang som låg vid vattnet, vi satt ute i infravärmen - gött! Sen gick vi tillbaka till Kristins crib och drack lite öl. Helt plötsligt var det dags att gå ut och vi besökte först ett ställe som hette Bob och drack en god Mojito (eller Mohito som dom stavade det). Sen till ett annat ställe som hette Lauritz som kanske inte riktigt var my kind of place med tanke på att det spelades typ metal. Sen gick vi till macken, jag åt ett äckligt wienerbröd och sen tillbaka hem till Kristin för att sova.

I söndags vaknade vi när mamma ringde och sa att dom var påväg, så åt vi lite frukost och sen var vi tvungna att köra mot Oslo där jag skulle ta bussen hemåt. Vi sprang runt på centralen i Oslo och letade efter en toalett i typ en kvart för det var sjukt konstigt skyltat! Till slut hamnade vi ändå på samma toalett som sist vi var där och jag skulle åka hem, och den hade jag kunnat hitta till direkt. Haha. Hoppade på bussen, mamma grät som vanligt, vi slängde pussar och hjärtan genom fönstret och sen rullade bussen iväg. Sov en del, läste en del, lyssnade på musik en del, höll för näsan en del. Ja, en vanlig bussresa med andra ord. Skönt att komma hem var det iallafall. Och som jag redan sagt - nästa gång flyger jag!


      
(alla bilder är klickbara)

Hem till Skåneland.

Nu är jag hemma igen. Eller jag kom hem igårkväll vid elvatiden. Hemresan var jäkligt seg, det kändes som att det tog en evighet. Sen att man dom tre timmarna från Göteborg till Helsingborg var tvungen att andas genom munnen för att snubben bredvid mig inte luktade mumma är en annan sak. Men det gick bra och vi var framme när vi skulle vara framme så jag har väl inget att klaga på med rätt... Men nästa gång jag ska till Norge så flyger jag! :)

Ska strax iväg till tåget och åka in till stan för att jobba (eller praktisera om vi ska vara väldigt petiga). Jag har inte berättat att jag har bytt LIA-plats. Kändes inte alls bra på MQ så nu är jag på jobbet istället! Glitter alltså, i stan. Har även fått lite tider under november och december som jag ska jobba så jag får lite extrapengar lagom till jul - gött. Nä nu får jag äta upp min macka och föna håret. Ciao!

Norgeweekend

Igår morse 7.15 satte jag mig på en buss med riktning Oslo. Väl framme i Oslo hoppade jag på nästa buss, Timekspressen linje 1 mot Notodden. Men så långt kom jag inte, utan jag hoppade av på Kongsbergs Knutepunkt, gick in på Stortorvets köpcenter och tog rulltrappan ner till La Baguette där mamma är Daglig Leder! Och där stod hon i sin rosa tröja och gjorde baguetter, så fint :) Jag fick inte ens en riktig kram för att det var kunder i kö just då, haha.

Fick vänta lite på henne pga kunderna, men sen slutade hon och då gick vi och handlade lite på Meny - en mataffär som ligger i samma center. Sen satte vi oss i bilen och på vägen hem till Notodden stannade vi på en annan mataffär, Kiwi, och köpte billigt lösgodis. Kristin, det är påväg!!!!!

När vi kom till Notodden var pappa hemma, av honom fick jag en riktig kram, men det var ju så längesen vi träffades också <3 Jag var sjukt trött efter den långa bussresan (resorna), gick in och duschade, sen åt vi lite pasta och efter det tittade vi på lite "tv" (nu är det så att i detta hushållet räknas datorn som en tv och
SVT Play får agera guru). Sen somnade (läs: deckade) jag strax efter elva och vaknade vid halv nio i morse, skönt att komma upp i tid även när man är ledig. Gjorde kaffe och väntade på att mamma skulle vakna (pappa jobbar idag också) men den slöfocken ville inte gå upp förrän tio, haha.

Nu ska vi göra Notodden ;)

Ciao


Ha de
!

Slött.

Denna veckan har ju än så länge gått åt till att vara på MQ. Tre dagar i veckan är jag där och dom dagarna har gått, så nu är jag ledig fram till måndag. På lördag kväll ska jag jobba, annars har jag faktikst inte planerat ett skit. Väldigt skönt tycker jag.

Nu är klockan två och jag har fortfarande inte kommit längre än att jag har ätit "frukost" och satt igång datorn. Man kanske borde duscha och klä på sig lite. Och göra nåt vettigt. Men jag känner inte alls för vettigt idag. Idag känner jag mer för slöfock. Gött.

Hörs sen, kanske. Om jag orkar ;)


Tenta - done.

Tentan gick skitbra. Känns skönt att ha den avklarad. Så på måndag är det LIA i lite mer än 7 veckor och jag tror att jag har glömt skriva här var jag ska var? Det blev MQ på Väla. Där kommer jag befinna mig i 7 veckor alltså. Hoppas det blir intressant och lärorikt, som när jag var på Scorett. Men det tror jag, MQ är ett väldigt stabilt företag och butikschefen har haft LIA-praktikanter innan så hon vet nog hur hon ska "hantera mig".

Idag är jag ensam hemma, så alldeles strax ska jag göra lite lätt-tuggad mat i form av pasta med champinjon och broccoli sås. Vet inte ens om jag klarar av att tugga det, men tar jag det bara långsamt så ska det nog gå bra. Det gör inte så fruktansvärt ont där tanden satt idag, utan det är mest huvudet som värker. Inte så konstigt som jag har spänt mig de senaste dagarna!

Nu är det mat och Idol. Ciao.

Visdomstand - gone.

Sitter i skolan - först av alla som vanligt. IGår kl 17.10 traskade jag in hos tandläkaren. Inte förrän fem i halv fick jag komma in, och då la min tandläkare en bedövning som inte kändes överhuvudtaget. Det är ju alltid bedövningen jag är mest rädd för - hatar den där gigantiska sprutan!  Så efter det blev jag lugn. Men efter tio minuter var jag inte det minsta bedövad längst bak, där visdomstanden sitter. Så en sköterska la bedövning på insidan också - AJ! Det gjorde svinont... Efter typ en kvart så kom Mr. Tandläkare in och skulle sätta igång, men då vart jag fortfarande inte helt bedövad, så jag kände när han började trycka in sin pinne och försökte lirka ut tanden. Satan vad ont det gjorde! Var helt mörbultad när han la ännu lite till bedövning. Sen när den hade tagit så tog det typ tio sekunder att faktiskt få ut tanden. Som sagt - bedövningen är det värsta.

Nu börjar det äntligen droppa in lite folk. Dags för tenta! Ciao

4 timmar...

Satt och skrev värsta sammanfattningen av allt vi gått igenom på lektionerna igår. 19 dataskrivna A4-blad blev det. Så idag sitter jag och läser den sammanfattningen - om och om igen.

Lite svårt att koncentrera sig är det dock när jag om 4 timmar sitter med en tång i käften som vill ha min visdomstand. Men min tandläkare (som jag för övrigt tror är typ Sveriges bästa) sa att efter detta behöver jag bara gå dit varannat år, och efter ett tag inte ens ha en tandläkare utan bara en hygienist. Gött! Så bra går det när man sköter om sina tänder :) Mellanrumsborstar, elektrisk tandborste, tandtråd och munvatten - det lönar sig visst.

Nu ska jag kolla på nyaste avsnittet Grey's, plugga lite till och sen äta nåt riktigt gott, vet ju inte om jag kommer kunna äta ikväll. Ciao!

Plugga, vaaa..?

Idag känner jag mig lite hejjagharingenmotivationochorkarintepluggamenjaghartentapåfredagsåjagmåste. Typ. Måste komma igång, för jag känner att jag vill plugga klart idag och sen ta det lugnt imorgon, då jag ska dra ut min visdomstand på eftermiddagen. Ska bli jätteroligt! Andys hand kommer få ta en del stryk känner jag på mig.

Han har förresten haft semester idag, och imorgon med. Så när han kom hem efter ett "ärende" i morse (med väldigt glada nyheter) åkte vi in till stan och åt lunch på
Haket som har byggt om. Jag trodde det skulle bli mer opersonligt när dom byggde ut och fick större lokaler, men så mysigt det är! Samma goda mat men det kändes fräschare och... bättre än innan helt enkelt. Sen gick vi en snabb sväng på stan och jag köpte ett nytt bronzingpowder, tappade min i morse så hela gick sönder nämligen. Och jag har blivit lite beroende av produkter som gör att man inte ser ut som ett novemberblekt spöke - däribland solpuder. Jag behöver inte ens mer än så, kan skippa mascara och rouge och allt annat, bara jag får svepa lite brunt glitter i ansiktet är jag nöjd!

NU ska jag sätta igång med pluggandet. Organisation & ledarskaps tenta - here I come! Ciao