Bingolotto och ett nytt år.

Har precis spelat Bingolotto för första gången på väldigt länge, tror faktiskt bara att jag har spelat en gång innan. Men det gick inget vidare. Vi köpte vars två lotter, och på varje lott var det två spelbrickor - alltså fyra brickor var att ringa in nummer på. Stressigt värre när Lotta Flängberg rabblade Ivar och Bertil, vilket resulterade i att vi bara fick typ halva raden, och hemsidan fungerar inte så vi kan inte kolla resten av numrena som vi inte hann få. Vi kan ju sitta på hur mycket pengar som helst utan att veta om det! (tvivlar på den möjligheten dock)

Imorgon är det sista dagen på detta året, ganska skönt tycker jag. Detta året har varit väldigt händelserikt på både gott och ont, mest ont dock. Jag hoppas på ett bättre nästa! Då tar jag examen, får världens coolaste jobb också vinner jag ju såklart på Lotto, Bingolotto eller Triss och blir stenrik ;) Fast nu ska jag nog ta en dag i sänder och börja kvällen med att lägga fläskfilén i marinad. Imorgon blir det att åka till Väla och köpa champagne och strumpbyxor, förbi Maxi och inhandla läsk (till drinkblandning) och marchaller. Stavas det så? Marchaller.

Sov gott och ta det lugnt imorgon på årets mesta festdag. Gott nytt år önskar jag! Ciao.

Kongsbergs Skisenter

I morse (nåja, förmiddags) satte vi oss i bilen och körde till Kongsberg Skisenter. Vi hyrde skidor och pjäxor och stavar och köpte liftkort för hela dagen, sen bar det av upp i liften. Så mysigt det var att få åka skidor med nästan hela familjen igen, det var väldigt länge sen sist! Efter första åket åt vi lite lunch sen åkte vi upp och körde ner ett antal gånger. Lite väl kallt blev det då och då med ca -8 grader, men som tur var har det inte blåst något förutom precis på kvällen de sista åken. Vi åkte till ca 19 och då var vi så stelfrusna! Jag började inte känna mina tår förrän typ en timme senare när vi var framme "hemma" i Notodden, och då kändes det som tusen nålar...

Men nu ska jag sluta klaga, för detta har varit en helt underbar dag och jag är så tacksam att vi fick möjligheten att göra detta, det hade lätt räckt som julklapp i år. Imorgon åker vi till Borås och fina släkten och på söndag kör jag, mamma och syster hem till Helsingborg. Där ska det firas nyår med god mat i fin utstyrsel. Också måste det hinnas med lite mellandagsrea-shopping ;)

Nu ska vi äta potatismos och köttfärssås (ja, jag! Köttfärssås!) med massa ketchup samtidigt som vi tittar på film. Snowroller eller Mamma Mia. Jag kommer ändå somna efter halva filmen så för mig spelar det ingen roll :) Hoppas alla har lika bra mellandagar som jag! Ciaaaao.

God Jul!

Tänkte bara kika in och säga god jul, eller god fortsättning nu då. Hoppas alla hade en mysig julafton! Tack för alla God Jul-sms jag har fått, jag befinner mig i Norge och kan därför inte svara på alla för det blir så himla dyrt.

I måndags satte jag mig på tåget till Kastrup därifrån jag skulle flyga till Oslo. Det blåste sjukt mycket, så jag kan ju berätta att det var den värsta flygresan jag har varit med om. När vi skulle landa på Gardemoen varnade kaptenen för att det skulle skaka mycket och det hade han rätt i. Jag trodde helt allvarligt att vi skulle krascha och att jag där och då skulle dö. Det rann tårar längs kinderna när jag tänkte på att jag satt där helt ensam och inte hade fått säga till alla hur mycket jag älskar dom. USCH! Det var riktigt hemskt.

Men vi landade säkert och min väska hade kommit med, så när jag hämtat ut den gick jag och köpte tågbiljett mot Tönsberg. Kom fram till Tönsberg två och en halv timme senare där
syster mötte mig på stationen. Det var en av de skönaste kramarna jag någonsin fått efter den dumma flygresan <3 Vi gick hem till den stora villan och hade mysigt, lagade mat och tittade på tv.

I tisdags gick vi och handlade julgran, och inte vilken julgran som helst. Utan den största jävla julgranen vi hittade. Och den släpade vi sedan genom typ hela Tönsberg, syster och jag. Snacka om träningsvärk i armarna! Men den blev så fin när den kom upp med ljusen och pyntet. Bilder kommer sen! På kvällen kom mamma och pappa direkt från jobbet i den stora hyrbilen och började lassa in julklappar, och sen blev granen ännu finare :) På kvällen blev det rimstuga, kinamat och film. Mysigt!

Berättar om julafton i ett annat inlägg med bilder, annars blir detta alldeles för långt och ingen orkar läsa!

Julpussar och julkramar till alla sötnosar

Rapaport

Ojojoj vad längesen det var jag skrev något här. Stackars bloggen. Jag skrev ju i förra inlägget att jag skulle börja skriva mer! Men denna veckan får jag skylla på att jag har haft fullt upp med en inlämning i skolan - en ekonomisk rapport. Ja, det var precis lika kul som det låter. Okej, kanske liiite roligare eftersom hela projektet handlade om att "starta sin egna butik". Men att göra en resultatbudget, en likviditetsbudget, en kapitalbehovsberäkning och beräkna pålägget och marginalen är ganska tufft. Speciellt när man börjar så sent som jag gjorde - i tisdags. Deadlinen var idag. Eller, deadlinen är om två timmar. Så jag är ändå ganska stolt över att jag lämnade in ungfär vid halv två i eftermiddags.

Hoppas nu bara att jag har fattat allting rätt och att rapporten är skriven som min lärare vill ha den. Isåfall tror jag på ett Godkänt.

Nu ska jag strax sätta mig framför tv:n igen, måste ju se om Kevin vinner! Sen ska jag sova för att upp och jobba imorgon i några timmar. Efter det är det hem och duscha och göra mig i ordning för på kvällen ska vi på julbord. På söndag ska jag jobba igen och när jag slutat jobba ska vi åka och köpa oss själva en julklapp som vi har velat ha huuur länge som helst. Vi köper inga julklappar till varandra i år, utan istället blir det denna grejen till oss båda två. Anledningen till att vi köper den "så tidigt" (alltså inte precis vid julafton) är ju för att jag inte är hemma över julen. Så vi vill såklart testa den lite tillsammans innan jag beger mig norrut. Vad det är vi ska köpa får ni se på söndag! :)

Trevlig helg. Ciaaaaaao.

Break

Har mamma på besök sen i onsdags så jag har inte prioriterat att blogga (nu heller). Efter morgondagen ska jag försöka skriva lite mer.

Helgen och ett Julpaket

Helgen blev inte så hektisk som jag trodde, men trött var jag igår kväll efter att ha jobbat en massa! I fredags gick vi ut själva, utan massa andra som vi alltid gör annars. Vi gick till Haket som har byggt om och inte alls är lika mysigt längre, men det var lika god mat som vanligt iallafall. Vi delade på en flaska rosévin till maten, och efter ett och ett halvt glas räckte det för min del som varit uppe sen halv 6 på morgonen! Det var meningen att vi skulle gå till Mento och sätta oss i baren och dricka en mojito, men det fick bli en kopp te istället :)

Lördagen jobbade jag som planerat men slapp spelningen på kvällen - alltså satt jag hemma i myskläder och tittade på film och åt choklad. Välförtjänt lördagskväll tycker jag!

Igår jobbade jag till halv åtta på julskyltningen, det var mycket folk i stan men man vet ju själv hur man är när man går på den - inte in i butiker. Folk kom mest in för att värma sig och fråga om femmor till toaletterna som vanligt.

Idag har jag gått upp ganska tidigt (för att vara ledig) sen hann jag med både frukost och lunch innan jag åkte in till stan för att fixa med en julklapp... Sen gick jag hem till Fia och lilla Nikki, var där ett tag sen gick vi en snabb runda på stan. Pillade bland annat på en väska som jag FETönskar mig i julklapp inne på Spirit. Wow vad fin den är, det är inte klokt!

Imorgon ska jag till Malmö och ha butiksekonomi, jag är så otroligt peppad. Och för att citera Borat: NOT.

Nu ska jag titta på ett Brothers&Sisters avsnitt. Ciao!