Tråklista

Hur gammal är du om fem år? 24
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? 
Sabina
Hur lång är du? 1.72
Vilken är den senaste filmen du sett? I now pronounce you Chuck & Larry
Vem ringde du senast? Andy
Vem ringde dig senast? Mamma 
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa
Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
När såg du senast din mamma?  I augusti :( Jag saknar dig mamma!
Vilken ögonfärg har du? Beror på årstid, sommartid är dom blåa som tusan, på vintern gråblå.
 När vaknade du i dag? Vid tio-tiden
Vilken är din favoritplats? Mammas famn
Vilken plats föredrar du minst? En båt till havs (har en lätt fobi för att åka båt)
Var tror du att du befinner dig om tio år? Äger en egen butik, har en vovve och är kanske gift med min älsk.
Vad skrämde dig om natten som barn? Spindlar som skulle åka ner från taket, rätt ner i mitt öra (därför sover jag än idag med täcket uppdraget över örat)
Vad fick dig verkligen att skratta senast? Ett jävligt torrt skämt sagt av Georges i min klass, haha.. "Det kan ju bli uggly".. HAHA, kan inte sluta skratta ännu!
Hur stor är din säng? Jättestooooor
Har du stationär eller bärbar dator? Två bärbara :)
Sover du med eller utan kläder? Lite både och
Hur många kuddar har du i sängen? 4, men dom delar jag ju med en snarkande nallebjörn så jag får väl säga att jag har 2 för mig själv
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor, helst raggsockor. Bäst när det är kallt på golvet!
Är du social? När jag känner för det, ja.
Vilken är din favoritglass? Häagen Dasz - Strawberry Cheesecake
Tycker du om kaffe? Ooh ja, men bara om det är bra gjort. Pulverkaffe suger, perkulator är bäst.
Vad dricker du till frukost? Vatten? Juice ibland.. Kaffe tål jag inte på morgonen men om jag vill dricka varmt blir det te.
Kan du spela poker? Nej, och jag orkar inte lära mig alla regler och olika "händer"..
Tycker du om att mysa/kela? Ja, vem gör inte det!?
Är du en beroendemänniska? Kan man väl inte säga, jag klarar mig utan det mesta. Utom mina nära och kära, där kan man snacka om att vara beroende!
Känner du någon med samma födelsedagsdatum som dig? Jag tror att en tjej min klass fyller år samma dag som mig. Född samma år också!
Kan du några andra språk än svenska? Engelska, lite lite franska och spanska. Och sen kan jag ju rövarspråket med.
Har du någonsin åkt ambulans? Nej och jag hoppas att jag slipper!
Äger du dyrbara smycken? Dyrbara för mig ja, men inte i "pengaväg"..
Vad har du närmast dig just nu som är rött? Ett skottsrutigt bälte som ligger i en påse i garberoben precis på andra sidan väggen här..
Flirtar du mycket? Nej, inte ens när jag var singel så flörtade jag. Kan inte ens en vettig pickup-line :P (Förutom klassikern: Nämen tjena kexet, här står du och smular!)
Kan du byta olja på bilen? Fråga igen om 10 år.
Vilken var den senaste boken du läste? Håller just nu på med "Sushi för nybörjare" av Marian Keyes, men senast utlästa boken var "Tankar från sängkanten" av samma författare. Gotta love her.
Läser du dagstidningen? När jag orkar hämta in den från brevlådan på morgonen så kanske..
Prenumerera du på någon veckotidning? Nja, en "månadstidning" isåfall - VeckoRevyn.
Dansar du i bilen? Hur skulle det gå till? Alla mina bästa moves kräver ju att man faktiskt rör på sig. Kanske shakar lite grann om en riktigt bra låt skulle dyka upp.. Headbanga kan man ju göra om man står still vid ett rödljus eller så..
När var du i kyrkan senast? Kommer inte ihåg. Typ jul-skolavslutningen i ettan på gymnasiet tror jag. Ska man skämmas nu, eller?

Nu ska jag sova, denna listan var riktigt krävande. Undrar om det var någon som orkade läsa hela, kommentera isåfall så ska ni få beröm! Nattinatti & ciao.

Svullotisdag

Idag har jag varit ledig! Superskönt, har inte ens någon hemuppgift att göra. Så jag vaknade och åt frukost, sen slappade jag lite vid datorn och TV:n, åt lunch, och sen åkte jag till Väla. Kan tyvärr inte offentliggöra vad jag köpte där, eftersom det har med the upcoming birthday att göra! Men nu är jag nästan klar med allt planerande..

Mmm, till lunch åt jag något så onyttigt som det bara kan bli, men jag var så sjukt sugen så jag kunde inte motså... Plättar med nutella och banan blev det, haha. Och nu ikväll har jag ätit middag med Sabina på Väla, det blev kyckling wok på Wok Kitchen. Tar alltid samma där, det är så himla gott! Nu är jag hemma och tittar på Ugly Betty och äter choklad. Japp, jag har ännu en hälso-dag (noooot).

Imorgon är det skola igen och imorgon kommer min älsklingssambo hem, han har varit borta över natten i Göteborg/Örebro. Så imorgon blir det till att köra till Malmö själv på morgonen.. Nu börjar Ugly Betty igen! Ciao

My day so far

Städade lite grann och sen åkte jag in till stan för att hitta ett par grejer till *en viss födelsedag* som är upcoming soon. Hittade lite av det jag behövde men långt ifrån allt. Gud vad dyrt det är att parkera i stan! Men det är väl en av nackdelarna man får ta nu med körkortet.. 15 spänn i timmen! Lite kryddat tycker jag.. Men det är inte ofta jag kommer parkera någonstans där det kostar ändå, så ibland får man väl "unna sig". Det är mycket skönare att köra till stan iallafall och slippa trängas med folk på tåget när man har tunga påsar (som idag) att bära, sen när man  ska hem. Man slipper gå (lat). Och det går fortare. Se, bara fördelar! Utom det här med parkeringskostnaden då. Petitesser!

Så nu har jag precis kommit hem och ska börja slänga ihop middag. Igår gjorde jag en
Chicken Tikka Masala (haha, klicka på länken, jätteroligt video-recept!) som blev totalt misslyckad.. Vet inte varför men jag tror det var pga att jag stekte kycklingen för länge så den blev lite torr, också använde jag mini fraiche istället för vanlig creme fraiche. Nyttigare är inte alltid godast :) Men idag blir det nyttigt igen, jag ska nämligen göra Keldas otroligt goda tomatsoppa, tillsammans med focaccia-bröd. Till efterrätt blir det gurk-och morots sticks med dill-dip. Yum

Imorgon är det fredag och då kommer äntligen min älskling hem från dumma Kairo. Egentligen är det nog inte så dumt men jag tycker det för att det har stulit min pojkvän i en vecka. Jag ska hämta honom efter skolan också ska vi åka hem och ta det lugnt. Sen mot kvällen ska vi tillbaka till Malmö och gå på restaurang - Salt & Peppar! Jag vet inte var det är men det blir säkert bra och trevligt. Nu får jag sätta igång.. Ciao.


"Skolkaren"

Gick upp tidigt i morse, åt frukost, sminkade mig och sådär.. Men sen kände jag bara att jag inte orkade köra till skolan. Hade fortfarande lite huvudvärk sen igår och det kändes som att den skulle bli värre om jag ansträngde mig. Så jag gick och la mig igen och vaknade vid halv tio.. känner nu att jag har fått vila ut så det känns lite bättre. Funderar på om jag ska köra till skolan nu och vara med i eftermiddag, men det känns ändå så onödigt att köra hela vägen till Malmö för 2 timmars lektion. Imorgon ska jag dit och vara fully committed istället. Tur att det inte är som på gymnasiet, utan nu är ju lektionerna helt valfria. Men jag ringde ändå och sjukanmälde mig i morse..

Tror jag ska städa lite här hemma istället, och sen läsa i boken "Med kunden i fokus - säljteknik" så att man inte är helt lost imorgon i skolan. Har även fått ner alla de 6 första avsnitten av Gossip Girl som jag bloggade om för några månader sen. Tjoho, I have a lot to do!

Rest In Peace

Usch vilken jobbig dag.. När jag kom hem från skolan i eftermiddags så hittade jag min kanin död i buren. Han hade inte ens blivit sju veckor.. Det var inget fel på honom alls i morse utan han var hur glad och pigg som helst, precis som vanligt. Så jag vet inte alls vad som har hänt. Hoppas verkligen att han inte led, det gör så ont i mig när djur lider! Jag hatar att jag inte var hemma och kunde ta hand om honom bara, tänk om jag hade kunnat åka till en veterinär med honom och han hade överlevt? Det kanske var något jättelitet fel bara som blev så himla fel bara för att han inte fick hjälp :(

Jag åkte iallafall till djursjukhuset med honom där dom för en liten summa pengar tar hand om djur, kremerar och sedan sprider askan i vinden någonstans utanför Hässleholm. Det känns bra att veta, istället för att han ska vara nedgrävd i en trädgård eller skog där något annat djur kan hitta honom och börja gräva.. Jag vet inte hur jag ska reagera, för jag har ju bara haft honom i en vecka och två dagar så jag "kände" ju inte honom. Men när ett djur som bara är sju veckor dör bara sådär rätt upp och ner så är det så himla hemskt.

Nu ska jag städa ur buren, sätta undan grejerna och ställa ner i förrådet. Sen får vi väl se om ett tag om jag känner för att skaffa en ny kanin, men jag tvivlar på det..

image172

Vila i frid min älskling.

Here it is.

Här kommer bildbevis!
(klicka för att förstora)
 
 

1. Mina sjukt snygga joggingpjucks
2. Jag efter rundan - flåsar och pustar!
3. Nyttig gegga.. (japp, det liknar puke)
4. Rågflingsgröt med banan, russin och kanel

Duktigt. Mycket duktigt.

Så mycket blev det med denna hälso-dagen. Haha, varit på Väla en snabb runda för att "uträtta ett ärende" (hemlis), och då smög jag in på Tasty House och köpte två små bakelser. Jag får nämnligen finbesök snart, som ska lära mig sticka! Så inom en snar framtid, förhoppningsvis, så kan jag sticka jätteduktigt. Ska börja med en halsduk, det känns lättast.. Vi får väl se hur det går!


Gott folk!

Det gick jättebra att köra hem från Kastrup. Det är ju typ omöjligt att köra fel! När jag började närma mig Helsingborg tänkte jag att "jag åker och handlar lite", så jag körde till Maxi och det blev nästan storhandel. Så nu är kylen full med gott. Mer vuxenpoäng till mig!

I fredags tror jag det var, så började jag få typ "extraslag" i hjärtat, det gör ju inte ont eller nåt sånt men det känns som att hjärtat typ rusar iväg och sätter sig i halsgropen. Det började bara lite smått, fick ett extraslag och sen gick det flera timmar, så kom det ett till. Inget jag direkt tänkte på.. Sen i lördags så kom det lite fler på en gång, men det gick fortfarande några timmar mellan varje liksom. Igår däremot när vi satt i bilen påväg till Kastrup så kom det jättemånga på raken, och jag blev rädd så jag typ höll andan och blev helt yr, haha. Inte så smart kanske.. Iallafall, igår så pratade jag med mamma för jag vet att hon har haft såna där extraslag i hjärtat innan, och hon sa då att när hon fick det så sa doktorn att hon inte fick lov att motionera. Så i morse gav jag mig ut för att springa en runda och se om jag fick några extraslag när jag motionerade. Men ända sen jag vaknade, sprang/powerwalkade ganska lång runda och har varit hemma några timmar så har jag inte fått ett enda extraslag. Jag börjar nästan tro att det var tvärtom, jag har inte motionerat på så länge att mitt hjärta böjade sacka ihop och gjorde allt för att slå lite extra, haha. Vad tror ni om min teori? Nej skämt åsido.. Men om det inte har försvunnit i slutet av veckan så får jag gå till en distriktsläkare eller nåt och ta EKG-prover. Läskigt..

Eftersom det första jag gjorde när jag vaknade var att ge mig ut och springa så tänkte jag lika gärna göra detta till en superdupernyttig dag. Därför begav jag mig till Ica efter rundan och inhandlade Råg Flingor, som jag tänkte göra gröt på. Det var ju inte det godaste jag ätit i mitt liv kan jag berätta, men jag kände verkligen hur kroppen älskade det och bara skrek "åååååh nyttigt ge mig meeeeeera!". Bildbevis kommer senare, både på mig i joggingstass och min goda gröt! Ciao

Hälsolördag + utflyktsdags

Sitter just nu och har precis tittat på The Hills (avsnittet från i måndags, kan inte fatta att jag hade glömt bort det!) och dricker Red Bull. Eller nej, "Energy Drink" från Euro Shopper, men det smakar exakt likadant som Red Bull men är typ 80% billigare. Till det blev det en liten bit chokladkaka som jag bakade i förrgår, yumyum! Med andra ord, en väldigt näringsrik och hälsosam lördag! Har bokat bord på Thai Corner tills ikväll med, då fortsätter hälso-dagen med deras otroligt nyttiga GI-måltider. Ha!

Imorgon ska jag på utflykt, ska nämligen köra till Kastrup och lämna min bättre hälft som ska åka till Egypten på jobb i en vecka. Tjimshalabing, han kommer komma hem solbränd som en ... egyptier? Och jag kommer vara sotis och sminka mig som en fjortis (det rimmade ju) med en massa bronzing-puder för att matcha honom. Anyway, när jag lämnat honom ska jag sedan köra tillbaka. SJÄLV! Hur ska detta gå!? Men det är väl lika bra att man vänjer sig. Skulle väldigt gärna vilja investera i en GPS, men nu är det så att vi sparar pengar till massa andra grejer (typ en duschkabin, en ny garderob och sen har vi ju en födelsedag snart) så det kommer nog inte komma på fråga riktigt än. Synd det.. Kommer säkert virra bort mig i Danmark och aldrig hitta hem. Oj vad jag skrämde upp mig själv nu!

Nu ska jag springa igenom duschen på typ två minuter och sedan fixa till mig. Ska man gå på restaurang får man väl vara lite fräsch iallafall. Sitter nämligen fortfarande i pyjamas. Också har jag massa tvätt att hänga upp med.. Puh! Ciao

Top Secret

Oj oj oj, vilket hemlighetsmakeri jag har här hemma! Nu gäller det att ingen försäger sig.. Åh, jag älskar att planera födelsedagar! Nog sagt om det.

Idag ska jag städa, plugga och bara ta det lugnt. Jag ska ta mig en lång dusch och strax göra lite lunch. Det är fortfarande skönt att bara gå i skolan tre dagar i veckan, ho ho. Ciao!

En ny familjemedlem!

Vi har fått tillökning i vår lilla familj.. Igår åkte vi nämligen inom Lomma Zoo och köpte en liten kanin! Det är en svart liten hermelin (dom blir inte så himla stora) som heter Ville! När han blir stor ska han kallas Mr. V, men än så länge tar han inte an sig det coola smeknamnet så bra eftersom han just nu bara är så jäkla söt! Han är ungefär 4-5 veckor gammal.. Det är svårt att få en bild på honom där man ser hur liten och söt han är, för han är så rädd nu så han burrar upp sig och ser mycket större ut än vad han egentligen är, haha. Men här är iaf en bild på när jag tog upp honom för första gången (igår kväll skulle man bara låta honom vara för sig själv och inte klappa honom och sånt) innan idag. Visst är han adorable?

image163

Ännu en avklarad!

Dagens tenta gick mycket bättre än den förra, som jag ändå fick godkänt på (se inlägget nedan) - så förhoppningsvis får jag Godkänt på denna med! VG kommer jag inte få, för det krävs 100% rätt på den för det. Vi började skriva klockan 11 och jag blev klar nästan prick kl 12, då hade många blivit klara och gått men det var några som satt kvar fortfarande. De flesta traskade efter trekvart, och då var jag faktiskt klar och tänkte gå, men sen kom jag på en massa extragrejer, och tur var väl det annars hade det nog inte kunnat kännas som att det gick såhär bra.

Efter tentan gick jag, Therese och Marcus till Jägerso C och åt på Burger King, det förtjänade vi faktiskt efter tentan! Efter det gick jag och köpte massa grejer till att göra en present som ska överlämnas imorgon, så riktigt än kan jag inte avslöja vad det är här i bloggen - den kan ju råkas läsas innan dess. Satte mig i bilen och började köra hemåt, men när jag körde förbi CenterSyd var jag tvungen.. Men jag gick inte ens in PÅ CenterSyd utan höll mig i butiker runtomkring.. Jag köpte bl.a nya bestick på Dukas Outlet butik, och lite smågrejer på Pay C, som också är typ en outlet. Sen gick jag in på Lidl och köpte cider, bomull, kakao och apelsinjuice! Sånt är bra att handla på Lidl för det behövs liksom ingen kvalitet till det. Nu ska jag titta på Desperate Houewives (som jag inte fick igång igår!) och njuta av känslan att slippa plugga. Ciao!

G is for Godkänt

Yes, fick nyss reda på att jag klarade min första tenta. Den i butiksekonomi med resultatbudgetar och likviditetsbudgetar och grejer. Jag fick "bara" G, men för att vara så säker på att jag skulle få IG så är detta en riktig lättnad! Nu slipper jag iallafall göra omtenta på den i januari. Får se hur det går på morgondagens tenta nu då.. Har pluggat så gott jag kan så förhoppningsvis kan man lirka till sig ännu ett G!

Nu ska jag sova, är helt slut efter dagens danska övningar.. Mm, föreläsning på danska är inte riktigt min grej som inte förstår ett ord. Var så trött att jag nästan somnade i slutet - just för att jag satt där och inte fattade någonting! Så nu ska jag bara äta en godisbit eller två till, och sen borsta tänderna och slänga mig i den tomma sängen..

Planning!

Jag älskar att planera. Jag har nog alltid varit ett planeringsfreak! De senaste semestrarna jag varit på har jag hittat resorna, bokat dom och planerat en massa. Läst om orten, vad man kan göra, traditioner osv osv.

Nu sitter jag alltså här och planerar igen. Men inte för en resa, utan för en födelsedag. Har massor med idéer och allt kommer bli perfekt. I hope he will enjoy. Dags att sova, är sjukt trött efter dagens fyra timmar på Ikea i Malmö. Så går det när man pluggar till butiksledare - massa praktiska exempel som lätt slutar med.. ja just fyra timmar på Ikea.

Lovely söndag

Idag har jag bara slappat, har inte ens varit utomhus en enda gång. Eller jag har ju inte bara slappat, för jag har dammsugit hela lägenheten och städat undan och dammtorkat och sådär med. Men annars har det mest varit soffan för min del! Ska strax gå bort till Ica och handla lite, sen ska jag titta på en film, en riktig söndagsrulle! Tror det blir "The Haunted Mansion" med bl.a Eddie Murphy, det låter läskigt men det är en komedi av Disney så den ska väl inte vara så farlig, haha.

I veckan blir det bara skola och plugga inför tentan på  fredag. Eller ja, jag hinner kanske slappa lite grann de två dagarna jag inte går i skolan! Det är härligt att inte gå varje dag. Ciao!

Kanelbullens dag

Idag är en av de bästa dagarna egentligen, kanelbullens dag. Man behöver inte skämmas, hur många man än kränger! Jag bakade 20 stycken stora, mumsiga kanelbullar när jag kom hem.. Det är inte 20 stycken kvar nu om man säger så!

Ska strax gå och lägga mig, men jag sitter med färg på ögonfransarna så jag får vänta tills det har "verkat" färdigt så jag kan tvätta av det och sova. Ska kanske äta en till kanelbulle innan jag borstar tänderna med.. Hm, fast min mage har nog fått nog av jäst och socker för en dag. Åt scones innan när jag och Sabina fikade också, och det om nåt lägger ju sig som ett lock på magen!

Imorgon är det presentation och inlämning, fast inlämningen är ju redan inne så att säga. Jag tror jag var den första som lämnade in den också, haha. Ovanligt för att vara mig.. Brukar alltid vara sist med sånt. Men nu är det högskola, och annorlunda! Nu ska jag vara pluggnörden, bäst i klassen. Nääe, det kommer jag aldrig bli. Men jag är väldigt nöjd med min "ansökan", hoppas lärarna också tycker det. Presentationen imorgon ska jag inte vara med på, eftersom jag gjort själva Powerpointen tillsammans med en annan i vår grupp. Så vi kom fram till att de andra tre går upp och presenterar den.

Nu ska jag tvätta bort den här skiten från ögonen och se om det blev nåt mörkare. Så kan man slippa ha mascara och ändå se ut som en levande människa. Ciao!

Plugga lagom!

Pluggar en del nu så det blir inte så många updates. Imorgon har vi en presentation samt en inlämning, men jag är nästan klar med bägge så idag ska jag unna mig en fika! Ska träffa Sabina lite senare. Blir det en chai-latte kanske? ;)

Idag är det så konstigt väder, helt lugnt. Tycker nästan det är läskigt, för det har varit så blåsigt och regnigt och sådär i många dagar nu. Men idag är det helt vindstilla, solen skiner men det är ändå kallt. Sådär som på vissa vinterdagar ni vet? Det blir nog tjocka kläder idag, iallafall en tjock tröja. Termometern står på 12 grader så det är faktiskt ganska kallt. Jag vill egentligen bara att hösten ska komma nu! Jobbigt när man sätter på dig varma kläder för att det är typ 5 grader på morgonen, men sen blir det upp mot 17 på dagen! Dagens i-lands problem eller vad!? Vad man klagar.

Nu ska jag fortsätta med inlämningen tills imorgon, det är en fejkad ansökan till ett jobb som butikschef, man ska välja vad för butik man vill ha samt vad den ska heta och sådär. Spelar egentligen ingen roll hur bra den är för alla kommer ju ändå "få jobbet" och få "starta sin butik", men på låtsas då. Sen ska vi relatera alla kurser vi har till vår butik och se hur det fungerar i verkliga livet. I love it! Har inte kommit på vad min butik ska heta dock. Help!?