Fredag är ändå den dagen som känns bäst.. la la la

Idag åkte jag in till stan en runda och hjälpte till på Scorett eftersom dom var underbemannade så en av tjejerna stod där helt själv hela dagen. Så jag avlöste henne för lunch och gick bort till skomakaren med ett par skor. Sen var jag påväg upp till djuraffären och då träffade jag en gammal barndomsbästis i backen. Vi stod och pratade hur länge som helst och det hela slutade med att jag följde med upp till hennes lägenhet som hon och hennes pojkvän flyttat in i! Den var supermysig, fast hissen var lite creepy.. Sen fick jag skjuts till djuraffären när hennes pojkvän kom hem, jättesnällt med tanke på hur regnet öste ner! Eftersom jag inte träffat henne sen typ juni -07 så bestämde vi att vi skulle träffas i veckan och fika också, mys!

Nu ska jag äta godis och titta på ett par serier, Lipstick Jungle och One Tree Hill står på schemat. Sen ska jag upp och jobba några timmar imorgon igen. På kvällen ska vi ut och äta nånstans. Ciao!

Tussliago hälsar också..

image209

We're parents!

Idag så fick vi äntligen ta hem lilla Tussilago. Hon jamade hela vägen hem från Tassebo, det var nog ganska jobbigt i bilen när hon inte visste vad som hände och hon kände inte igen några röster eller dofter. När vi kom hem så släppte vi ut henne i köket och hon började traska rundor direkt, utforskade hela lägenheten, alla skrymslen och vrår! Jag gav henne lite god mat och några godisar och då fattade hon nog att vi var ganska snälla ändå..

Nu vet hon var allt finns, hon har hittat maten, klösmöbeln, kisslådan och sängen, fast hon har verkligen funnit sin plats mitt på vardagsrumsgolvet. Så sängen kanske hon inte kommer använda nåt, vem behöver kuddar och filtar när man har parkett, liksom?

image208
Tussilago i full språng i köksfönstret

Tävlingstips

Måste tipsa om en helt sjukt grym tävling som Shopaholicmamman har just nu där man kan vinna ett par valfria skor från Steve Madden. Det enda man behöver göra är att skriva vilka skor man vill ha och i vilken storlek och hoppas på turen. Det brukar ju funka sådär för mig, men man kan ju alltid.. ja, hoppas. Jag tävlar om stöveln i mitten.

image207

Vissa dagar

Idag vaknar jag med solen i ögonen. Idag gör jag klart min presentation så jag slipper oroa mig för den något mer. Idag hoppas jag att dom ringer från Tassebo. Idag är det nystädat hemma. Idag är det lön.

Idag är jag på strålande humör.

Bara en sak..

Då har vi varit flitiga och köpt mat, matskålar, vattenskål, klösmöbel, filt, leksaker och halsband. Jag har tillochmed gjort en säng av en gammal korg med en kudde och en filt i. Och vi har tittat på namn.

Mina pro's (sambos con's):

Lucy
Cacharel
Izabella
Amour

Sambos pro's (mina con's):

Kickan
Klös
Kattfan
Tjejen

Ja, då var det bara en sak som fattas. Katten.

Alla har dom. Väl?

Tvångstankar är hemska och jag tycker otroligt synd om människor som lider av tvångstankar. Kommer ihåg när Outsiders började gå på tv så handlade ett av de första programmen om just tvångstankar och jag har sett massor med dokumentärer om det i mina dar. Oftast handlar det om att man har ett kontrollbehov, man måste låsa dörren och sen känna på handtaget ett visst antal gånger, eller man måste tvätta händerna femtioelva gånger i timmen.

Jag lider inte av tvångstankar. Det kan jag inte säga. Men en mild version av det, kanske..

Nog handlar det om kontroll när jag måste sova 8 timmar per natt? Kom nyss på mig själv med att sitta och räkna timmar och minuter tills jag måste ligga i sängen och släcka lampan för att jag ska få mina åtta timmar. Klockan ringer 7.50 imorgon.. Vill alltså somna innan 23.50 ikväll. Då ska jag ju ha släckt iallafall tjugo minuter innan dess för att försäkra mig om att jag verkligen sover tio i. Kanske vill jag läsa en stund innan jag somnar och sen tar det ju sin tid att borsta tänderna och tvätta bort sminket. Alltså har jag ca en tio minuter på mig att göra allt jag nu ska göra innan lampan ska vara släckt. Men sen är jag lite tidsoptimist och tror att jag är mycket snabbare än vad jag faktiskt är. Också slutar det med att jag när klockan slår 00.00 fortfarande ligger och läser, tittar på klockan och får smärre panik över att jag redan är inne på första timmen då jag egentligen borde sovit! Och sen ligger jag där och tänker "nu måste jag somna, måste! annars kommer jag vara sååå trött imorgon. sov sov soooov nu då!".

Nej, jag är inte knäpp. Utan jag tror faktiskt att alla har någon egen liten tvångstanke som följer dom. Inte sant? Sen har vi ju tvångstankar light - som att man måste gå på dom vita strecken på övergångsstället, man får inte gå på A-brunnar (klassiker), om man kliar sig på högerhanden måste vänsterhanden också få sig ett litet scratch fär att det inte ska bli "ojämnt". Det är ganska kul egentligen, att veta vad som försigår i folks huvuden.

Så, vad är din?


Scissor Sister

Jag älskar denna tiden på året, när man fortfarande blir på sådär strålande humör så fort solen skiner. Om några månader är vi (förhoppningsvis) vana vid att vakna med solen i ögonen och då uppskattar man inte det lika mycket som nu, de här första veckorna.

Jag vaknade iallafall av att solen lyste in i sovrummet i morse. Gick upp och tog tåget in till stan där jag klippte mig. Äntligen! Har inte klippt mig sen i somras någon gång.. Ville bara klippa topparna men det blev ändå 6 cm som rök på de längsta partierna. Well, det syns inte direkt för man har ju ändå "en del att ta från", haha. Resten av dagen ska jag ägna till att fixa med min presentation som det börjar närma sig för och sen blir det att laga lite indiskinspirerad mat ikväll. Jag är ensam hemma till på torsdag så jag lagar bara mat till en person.. Känns konstigt så kommer bergis göra alldeles för mycket!

Mumlin, Tussilago och Pysen.

Har precis kommit hem från djurhemmet Tassebo. Vi har pratat ett tag om att skaffa en katt istället för hund eftersom vi inte har tid för en hund och vi faktiskt har insett det nu.. Så vi tänkte att istället för att köpa en katt från en uppfödare så kunde vi adoptera en som har haft det lite jobbigt i början av livet. Vi blev så klart kära i flera stycken men vi gjorde intresseanmälan på tre av dom.. Så nu väntar vi bara på att dom ska ringa till oss och säga om dom tycker vi är lämpliga eller inte och isåfall vilken av katterna vi får ta.

Själv hoppas jag på
Tussi(lago).

Wippies

Vilken underbar dag det är med strålande solsken. Gick upp i tid idag även om jag är ledig, men fram tills nu har jag ändå inte gjort något vettigt. Måste börja med min presentation snart tänkte jag, har ju andå varit på Scorett halva tiden nu. Tiden går så fort! Igår när vi jobbade och klockan började närma sig fem var det fortfarande ljust ute, känns att våren är påväg nu. Härligt! Som jag längtar tills jag kan plocka fram mina jesus-sandaler och ballerinaskor.. Och ha klänning utan strumpbyxor, tjocka knästrumpor och boots.

Fick förresten signa upp mig på ett nytt Buzzadorerbjudande (förra gången var det Extra Cool Pro jag fick hem i en massa smaker) idag. Denna gången får jag hem Wippies - en trådlös router som är helt gratis:

Wippies är ett nätverk för människor som delar med sig av sin Internetanslutning till varandra. I Sverige finns det idag 5000 Wippies-användare och antalet användare ökar hela tiden. Genom att beställa en Wippies router får du tillgång till alla andra wippiesanvändares trådlösa nätverk helt gratis.
Wippies vänder sig till dig som redan har eller skaffar bredband via ADSL eller fiber hemma och utan kostnad även vill få gratis trådlöst bredband både hemma och på andra platser. Som Buzzador får du nu chansen att helt gratis få en router som möjliggör att du kan surfa trådlöst både hemma och utanför hemmet. Routern klarar bredbandshastigheter upp till 24Mbit/s och det är enkelt att byta ditt befintliga modem/router till Wippiesroutern. Routern klarar hastigheter upp till 100Mbit/s genom ethernet anslutning och upp till 54Mbit/s genom Wifi nätverken.

Ska bli kul att se hur det fungerar! Nu ska jag duscha och sen åka in till stan en runda. Det är ju så fint väder att man får passa på!


Happy Valentine.. eeh..

image206


Idag är det Alla hjärtans dag, så ha en mysig dag allihopa och "rå om varandra särskilt".. Men varför? Idag är en dag som vilken dag som helst. Tycker alltid att man ska tycka om varandra och göra roliga och mysiga saker ihop, inte bara en fjuttig dag om året. Det är ju inte direkt som julafton då det faktiskt är väldigt viktigt att man är tillsammans. Utan Alla hjärtans dag är bara ett påhitt som bara resulterar i att folk konsumerar blommor, nallar, chokladaskar, you name it.. Jag ska inte neka, jag faller för det! Varje år. Det är jättekul att handla nån liten present sådär mitt i året då det varken är någon födelsedag eller jul eller liknande i närheten.

Men tänk OM man råkar glömma bort dagen? Hur känns det för partnern som kanske planerat något huuuge och jättemysigt.. Så kommer man hem och slänger på sig myskläderna och sätter sig i soffan och börjar zappa. Haha, inte så kul om den andre står där värsta uppklädd och har lagat middag och grejer. Vilket bråk det kan sluta i, usch.. Det är sån press på Alla hjärtans dag tycker jag. Allt måste vara så perfekt och man måste vara så hiiiimla urgulliga mot varandra.

Nä, gör nåt kul (som ni hade kunnat göra vilken dag som helst) och skit i vad det är för datum, och strunta i det faktum att köpemännen vill tvinga på er alla dom där nallarna och chokladen och rosorna. Fast glöm för guds skull inte att det är Alla hjärtans dag idag :)

(också kan man ju köpa nåt litet ändå, som sagt.. men ha inte för stora förväntningar på att allt ska vara perfekt bara, säger jag.)

Mysdag

Det var superkul att träna Step idag! Hängde knappt med alls i stegen och rörelserna, men skoj hade jag. Kände direkt att detta var något för mig. Så nu ska jag nog försöka fortsätta där. Jag har ju varit på F&S ganska mycket i mina dar så där känner man sig hemma, plus att det ligger mitt i stan, nära till var man nu är/ska före eller efter.

Efter Friskis gick jag till lasarettet och bokade tid hos frissan och sen kikade jag in i kafeterian och hälsade på! Dom frågade vad jag ska göra i sommar, om jag vill komma och jobba men förhoppningsvis fixar jag ju jobb på annat sätt i sommar. Efter det gick jag hem till Sabina och släpade ut henne trots att hon var sjuk. Vi gick ner till Söderpunkten och fikade varm choklad, latte, vaniljhjärta och äppelpaj. Gott som sören! Köpte lite grejer till imorgon då det ju är alla hjärtans dag. Men det får ni inte veta vad det är förrän imorgon såklart. Man vet ju aldrig vem som tjuvkikar ;)

Nu ska jag titta på första avsnittet av senaste säsongen Top Model (ska Tyra hålla på tills hon är 100 eller?) som börjar alldeles strax på TV3. Också äta en bit kladdkaka från Frödinge, mums (har ju trots allt tränat idag, då gör det inget att jag redan fikat en gång idag)! Ciao

F&S och vår

Ooh vilken härlig dag, kändes som att våren var påväg idag. Soligt så att det till och med värmde, och motorcykeln fick åka ut ur förrådet och köra en liten runda med - då är det vår! Annars har vi städat och åkt och handlat en massa på Ica Maxi vilket var gött för det var längesen nu..

Har praktik måndag och tisdag, sen på onsdag ska jag ta mig till Friskis & Svettis och gå på Step, ska bli jättekul. Nautilus var nog inget för oss, tycker om F&S där man har en ledare som berättar precis vad man ska göra och som "pushar" en så att man inte slappar och sådär. Försöker hitta mitt gamla Friskismedlemskort (så jag slipper den avgiften på 100 spänn) men jag lyckas inte. Ingen aning var jag har lagt det, har säkert råkat slänga det..

Nu ska jag titta klart på Runaway Bride som går på tv, I love it! Ciao


rutigt är det nya svarta

När du vaknar på morgonen, varför gå till garderoben för att klä på dig? Neeeeehej, Ellos tycker du ska ta på dig sängkläderna istället.

image205

Hästens - because we're worth it.

Så tuktas en argbigga

Igår gjorde vi ett kvickt beslut att köpa mat från det lokala gatuköket som vi aldrig provat innan. Mycket smarrigt, men frampå kvällen började jag må illa och när jag vaknade vid 8 i morse hade jag fortfarande ont i magen och dessutom huvudvärk på det. Stannade alltså hemma och ställde klockan på 10 för att ringa och säga att jag inte kommer. Somnade om efter det och vaknade efter tolv. Sov alltså nästan 13 timmar inatt! Låter som en infektion av något slag, annars sover jag aldrig så länge.

Gick upp och rotade igenom skåpet efter gamla filmer och hittade 10 things I hate about you, och bara jag tittade på fodralet till denna underbara VHS-klump till film tårades det i ögonen. Jag har så mycket minnen till denna filmen! Jag minns att jag och min bästa vän tittade på den vad som kändes som en miljon gånger, vi lärde oss alla låtar, alla repliker, vi köpte nog till och med soundtracket (eller laddade ner, kommer inte ihåg?) och sjöng med.. Det var denna film som fick mig att upptäcka både Heath Ledger och Julia Stiles. Kan lätt säga att detta var min första favoritfilm.

Det som är kul med att titta på en sån här film när man inte sett den sen man var "liten" är att man förstår allt lite bättre nu och man upptäcker saker som man aldrig tänkt på innan. Och jag tror aldrig att jag faktiskt har fällt en tår när jag tittat på den förut. Men det faktum att jag grät lite beror nog också på att Heath Ledger inte finns mer..