Valborg

Jaha, så var det Valborg! På grund av att det varit (är) så sjukt varmt så får vi i Helsingborg inte se någon majbrasa i år eftersom det råder eldningsförbud. Jag hade kanske ändå inte letat upp en brasa och tittat på men det är ju tråkigt för det hör ju till! Jag ska iallafall plugga så ögonen svider och fingrarna brinner i ett par timmar, och sen i eftermiddag ska jag träffa Sabina med lilla Mio! Han föddes 13 mars och jag har ännu inte träffat honom! Det är dåligt. Jag har till och med en liten present här hemma som jag haft sen innan han föddes, haha. Så den ska dom få idag! Senare ska vi ut och äta och dricka öl, man är ju ledig imorgon, gött!

Idag är det 30 år sedan mina föräldrar gifte sig. Förstår ni, 30 år? Ett stort grattis till de bästa föräldrarna i hela världen iallafall! Mamma är just nu påväg att bli överraskad, för pappa har bokat en hemlig resa till hemlig destination.. Spännande!

Åh vad jag hatar att sitta här inne när det är 20 grader och strålande sol ute. Jag tror banne mig att jag tar den lilla rosa med mig ut och sätter mig i solen. Ciao!

Sunshine

Det är strålande sol och typ 22 grader. Och här sitter jag och pluggar. Yay. Nej, jag ska jobba på som bara den nu så jag får ut i solen ett tag sen! Ciao!

090427

Efter en helt underbar dag med lunch i solen och därefter en cider i norra hamnen åkte vi på en visning. Däremot kändes det inte helt hundra - mycket som behövde göras och ganska dyrt..

Precis innan vi skulle in på visningen ringde mobilen och jag blev tillfrågad om att jobba imorgon. Give me money I say! Så 10-18 imorgon är det jag som jobbar. Skulle egentligen till Väla, men men. Utan pengarna kan man ändå inte åka till Väla, haha. Jag nämnde iallafall för min lite småkonstiga pojkvän att jag tycker det är roligt att de ringer mig och frågar om jag vill jobba. Då kom dagens skönaste citat: "Ja, men.. Se det som en fjäder i tassen". Fråga mig inte var det kom ifrån eller varför det egentligen var roligt, man var nog tvungen att vara där för att förstå. Haha, jag skrattade iallafall.

Nu ska jag plugga lite grann eftersom jag då ska jobba imorgon så jag får ta igen det nu ikväll. Ciao!

En bra helg.

I fredags var det grilla och sjunga Singstar hemma hos Eva i klassen tillsammans med några fler från klassen. Hur kul som helst hade vi! Jag kom såklart dit sist av alla (jag jobbade till 18 och sen har jag ju faktiskt längst väg att köra av alla som var där). Så när jag kom hade dem andra nästan ätit färdigt så jag slängde min kycklingfilé på grillen och sen högg jag också in. Gott! Vi satt ute och åt så när vi var klara rörde vi oss inåt och försökte koppla in Evas barns PS2 hur länge som helst. Till slut lyckades dom och så mjukstartade vi lite med Guitar Hero. Efter det körde vi Singstar i flera timmar - hur orkade vi egentligen? Det kommer bilder på det! En fågel viskade i mitt öra att det även finns en video med bevis på den sköna sången... Oh yeah!

Igår morse väcktes jag av att Gina ringde och ville att jag skulle jobba. Strålande sol, varmt som en bastu utomhus och skulle möta upp vänner för brunch, men vad gör man inte för en extra slant? Hann ändå med en snabb-brunch och sen jobbade jag i tre timmar. På kvällen följde jag med till Ekebo men jag jobbade inte, skönt! Idag är det en typisk söndag, har varit och handlat lite och gått en runda på ett köpcenter här i närheten. Idag är det ännu varmare, helt sjukt! Fick även ett telefonsamtal idag som gjorde att jag var såhääääääär nära på att åka till Stockholm om en vecka men det sket sig big time. Men vi tar huvudstan en annan gång, eller hur 
gullet?

Nu ska jag plugga en stund! Ciao.

Godnatt!

Idag har varit en konstig dag. Lite motgångar, lite framgångar. Anyway, imorgon är en ny dag!

Nu ska vi byta plats i sängen. Sen får vi se om vi byter tillbaka imorgon. Jag trivs på högersidan men ibland behövs det lite förändring i vardagen. Man får inte fastna liksom.

Oj vad jag flummar. Sorry.. Det är bara för att jag har huvudvärk och då blir jag sån. Imorgon ska jag jobba för första gången på Gina, ska bli kul! hoppas bara att huvudet är bättre då. Usch nu måste jag sova. Ciao!

Plugga, städa, sola.

Nu ska jag ägna denna förmiddagen åt att skriva examensarbete. Vid halv tre kommer vår nya mäklare och ska ta nya foton på lägenheten, för att lägga ut en ny annons på hemnet. Så jag måste hinna städa lite innan det - fint ska det va! I eftermiddag är jag sjukt sugen på att sitta på en uteservering i norra hamnen och dricka en kall cider. Annars får det väl vänta till helgen - på söndag ska det bli upp mot 24 grader, yay!

Tatueringstankar.

Jag har så många idéer om tatueringar och jag kan verkligen inte bestämma mig. Det enda jag är säker på är att den ska sitta på ryggen/nacken - precis där linjen mellan de båda går. I linje med axlarna kan man säga.

Grejen är att jag har åtminstonde fem olika saker jag vill tatuera in, men jag har bara en nacke! Åh vilka i-landsproblem. Förlåt mamma, men det lär nog bli mer än en tatuering på denna kropp! Mina idéer är iaf:


 Jag har alltid och lär alltid älska peace-märken, och visst hade det varit grymt att ha ett peacemärke intatuerat? Riktigt snyggt! Men isåfall tror jag den blir längre ner - mellan skuldrorna ungefär. Det skulle isåfall vara ganska smala konturer och den skulle vara ca 6-7 cm i diameter.

Ett ordspråk som vår älskade vän Nicolaus stod stenhårt för var "Det du gör, gör det väl". Detta skulle jag vilja skriva i latin, vilket blir Age quod agis. Otroligt vackert tycker jag.

En låt som nästan står mitt och min systers namn skriven på är I will always be your soldier av Marit Bergman. Denna textraden hade jag gärna burit med mig resten av livet eftersom det alltid kommer stämma!

Jag har länge velat ha ett citat eller en text från en låt av Beatles. Jag kommer alltid stå för att jag älskar Beatles och på ett sätt representerar Beatles även min familj <3 Däremot finns det så mycket fina Beatlestexter att jag blir snurrig bara jag tänker på det! Jag kanske helt enkelt ska tatuera in en yellow submarine? ;)



Åh, hjäääälp mig!


Katten konstig.

Har ni hört en katt snarka? Det är det ljudet jag lyssnar till just i detta ögonblick då min katt ligger tätt intill mig på rygg, med alla tassar i vädret - och snarkar! Det låter ganska sjukt. Först börjar det med att han spinner, sen börjar det komma ett väsande ljud i samband med varje inandning, sen avtar spinnandet sakta men säkert och kvar är endast snarkningar. Det är inte heller normala snarkningar (om det nu finns normala kattsnarkningar) utan det låter som att han drömmer att en hund jagar honom. Eller som om han fiser genom näsan. Typ.

Sen har jag aldrig påstått att katten är normal. Nu  såhär ett halvår senare förstår jag varför han kallades Speedy på katthemmet, liksom.

Shoppa presenter är min grej!

Kom hem för ett tag sedan, har varit igång hela dagen! Jag gick upp vid 9 och hade en lugn morgon, tog tid på mig att duscha och sånt. Jag älskar att inte behöva stressa på morgonen. Sen tog jag tåget in till stan vid halv tolv och mötte upp Fia och hennes mamma. Vi gick till Harry's och åt lunch, mycket gott! Sen gick vi en runda på stan och jag köpte lite grejer till på söndag då vi ska gå på dop! Jag har aldrig gått på dop innan och jag har ingen aning om hur det går till, men det enda jag vet är att jag inte vill komma med likadan present som alla andra (typ skedar, ramar, osv). Jag har ingen aning om vem som läser min blogg, och även om jag tvivlar på att föräldrarna till flickan gör det så är det bäst att vara på den säkra sidan och inte visa vad jag köpt förrän efter söndag. Men jag är mycket nöjd med mina inköp! Hoppas bara dom blir glada.

Det var en sista sak som jag inte hittade i stan som jag verkligen ville ha, så när jag blivit hämtad och vi kommit hem satte jag mig i bilen igen och körde till Familia, ett litet köpcenter här ute på lannet.  Jag sprang runt i alla butiker, inklusive City Gross, Maxi och Bauhaus men hittade inte. Till slut gick jag in i en affär för andra gången och frågade en i personalen och det visade sig att de hade precis vad jag letade efter - till ett väldigt bra pris dessutom. Ooh vad glad jag blev! Sen köpte jag med mig McDonald's mat hem och här sitter jag nu. Ska göra färdigt doppresenten och sen slappa. Imorgon är det plugg, plugg, plugg. Ciao!

Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp.

Blää, jag har blivit förkyld! Jag kände redan i fredags att jag hade ont i halsen men efter det har det varit lugnt fram till igår. Då mådde jag inte alls bra när jag vaknade, men sen blev det lite bättre när vi gick en lång promenad längs havet. På kvällen gick vi på bio och såg Fast & Furious och när vi kom hem var jag helst slut. I morse när jag vaknade var det ungefär likadant men under dagen har det känts bättre. Nu har jag inte lika ont i halsen men huvudet dunkar och näsan har börjat rinna mer och mer. Men imorgon när jag vaknar då ska jag vara frisk! För det har jag bestämt, så det så.

Nu ska jag titta på lite tv-serier, skissa på smycken och på tatueringen. Jag har så många idéer på tatueringar jag vill göra men jag måste bestämma mig för en nu. Vill göra den innan sommaren och det börjar ju bli så dags nu. Idag satt vi på balkongen och åt middag så varmt var det!

In the summertime..

Åh vad det är härligt väder idag! Igår somnade jag helt utmattad vid elva, hade egentligen kunnat somna halv tio men jag låg och läste ett tag tills jag helt enkelt inte kunde hålla ögonen öppna längre. Jag vaknade därför vid 9 i morse och gick bort till Ica och köpte bullar. Tog en omväg dit för att det var så fint väder! Sen åt vi frukost, och städade lite. Nu på eftermiddagen åkte vi ner till stranden på Råå och åt varsin glass och sen försökte vi smygtitta lite på en lägenhet vi har blivit kära i. Förmodligen ska vi gå på visning på den i veckan så vi får se ordentligt hur den ser ut. It's gorgeous!

Om ett par timmar ska vi åka hem till kompisar och beställa mat och ta det lugnt. Imorgon tar vi dagen som den kommer - jag älskar helgdagar! Nu ska jag måla naglarna och titta på lite serier. Ciao!


Swebusexpress

Nu sitter jag på bussen påväg hem. Nästa stopp är Uddevalla så det är ju en bit kvar! Älskar att det är gratis trådlöst internet på bussen, men däremot finns det inga eluttag så jag tänkte titta på en film nu innan mitt batteri dör. Ciao!

Today

Vaknade med halsont i morse och kände mig riktigt hängig, inte kul med tanke på att det redan ska bli jobbigt att sitta på en buss i 7 timmar imorgon. Efter en mjukglass känns det dock lite bättre (bästa medicinen, eller hur?) och jag ska nog göra lite varm choklad snart. Men först blir det en sen lunch, mamma står och gör omelett till mig just nu, gott! Det var riktigt längesen jag åt omelett, för det är något jag verkligen inte kan göra själv. Den bränner alltid fast i pannan också slutar det med att den blir scrambled istället!

Imorgon åker jag tillbaka till Helsingborg och det fina vårvädret! Här var det ju inget att hurra för direkt.. Fast igår kikade ju faktiskt solen fram lite då och då, mycket härligt. Jag åker från Oslo 11 på förmiddagen imorgon vilket betyder att vi lämnar Notodden vid 9. Sen är jag hemma ca 18 då jag blir hämtad och vi åker direkt på påskmiddag! Där ska jag sitta svettig och sliten, haha ;) Jag får nog ta med en deo och lite smink i väskan på bussen så jag kan fräscha till mig när vi närmar oss Helsingborg.

Nu är det omelett och sen ska jag klippa mammas toppar, fixa hennes naglar och sen blir det kortspel igen! Ikväll ska vi äta jättegod mat - amadinepotatis stekt i vitlök och rosmarin, lammkotlett till pappa och kycklingfilé till mig och mamma, i min hemmagjorda marinad! Mums :D

not to the odden

Jag är i Norge, hemma hos mamma och pappa och bara myser och tar dagen som den kommer. Resan hit gick bra men jag fasar lite inför att åka buss hem på lördag... Jag hatar den där jäkla bussen! Men jag har tre filmer och en bok så förhoppningsvis ska det väl gå fort.

Igår åkte jag och mamma till ett köpcenter, om man nu får kalla det för det, i en ort som heter Bö. Pappa kom med förslaget eftersom ingen av oss hade varit där någon gång kunde det vara kul. Hm,, För det första tog det typ 45 minuter att komma dit och när vi väl kom fram insåg vi ganska snabbt att det var ungefär 10 butiker, varav 5 var såna vi inte går in i(sportbutiker, leksaksbutiker). Så vi körde tillbaka till gamla Notodden igen och gick ett varv på Tuven! Som egentligen inte heller är mycket flådigare - men då vet man åtminstonde om det ;)


När vi kom hem bakade jag rulltårta, yum! Vi åt bakad potatis till middag och sen rulltårta till efterrätt och spelade en massa omgångar Vändåtta. Väldigt många skrattanfall blev det med.

Idag ska jag försöka plugga lite och söka jobb. Ska även fixa mammas naglar och klippa hennes toppar, och idag ska vi göra en tigerkaka bara för vi är så himla sugna på att baka! Ciaaaao


Notodden express.

Idag har jag varit i skolan och haft min presentation. Det gick bra, vi var bara 6 stycken som skulle presentera idag så vi var färdiga strax innan halv två. Skönt! Körde tillbaka till Helsingborg och träffade Fia för en fika, sen en runda på stan. Körde till Maxi och handlade lite till resan, och nu är jag hemma och har precis ätit pasta rigatoni med vegetarisk bolognese, yum!

Imorgon tar jag tåget från Helsingborg 09.53 och är framme i Oslo strax innan fem. Sen är det Notodden för hela slanten fram till lördag förmiddag då jag tar bussen tillbaka igen. Direkt hem till "svärföräldrarna" för påskmiddag blir det då - hoppas jag inte är alltför trött efter 7 timmars bussresa bara.. Nej, nu ska jag börja packa och ladda iPoden med massa bra musik och ladda datorn med serier och filmer! Ciaaaao


Working nine to five.. eh, ten to two..

Vi åkte till stan vid ett-tiden, satte oss på Tivolis uteservering och åt deras helgbrunch, så gott! Däremot hade dom inte alls så mycket som jag trodde dom skulle ha, hade förväntat mig liiite bättre och mer alternativ. Men jag blev mätt som en gris ändå och vi satt där i två timmar och åt och pratade, mysigt! Innan vi skulle gå slutade det med att vi stod och pratade ytterligare en halvtimme-trekvart, haha. Sen åkte vi och tvättade bilen och när vi kom hem satte vi oss vid varsin dator. Jag har trixat lite med min presentation till måndag och den börjar bli riktigt fin faktiskt. Jag som inte skulle lägga ner så mycket energi på den...

Nu sitter jag här och gäspar. Ska snart åka iväg och jobba, blir först ett stopp på vägen dock för att få i mig lite mat. Egentligen behöver jag inte åka så tidigt men jag sitter ju ändå bara här och glor och sen är det ganska skönt att komma dit i tid så man hinner göra allt som ska göras (stoppa i två kablar och trycka på ON-knappen, haha). Kommer väl hem vid tre inatt så imorgon blir det att sova ut! Sen ska vi städa och kanske gå på bio på kvällen. Nya Fast & Furious hade premiär igår och den vill vi båda se vilket inte händer många gånger på ett år. Nej nu är det off to work! Om någon vill följa med och hålla mig sällskap alternativt supa och sen få gratis skjuts hem - ring mig inom tio minuter ;)

Sommaren är annorlunda 2009.

Jag somnade halv tolv igår, lyckades ändå hålla mig vaken ganska länge alltså. Vaknade för två timmar sedan och såg att det var 13 grader i skuggan, åh vad skönt! har precis druckit lite kaffe och ska snart in till stan och äta lunch på någon mysig uteservering. Ikväll ska jag jobba, 22-02... Det lär inte bli mycket folk så det är bara mixskiva och red bull som gäller hela kvällen.



Med vårvädret börjar även motorcyklarna komma ut på vägarna. Jag saknar känslan av att klä på sig det tunga, tjocka, varma skinnstället, knäppa fast handskarna, dra på sig stövlarna som knappt kommer över vaderna, stå och våndas i solen ett tag innan man hunnit starta motorcykeln, dra hjälmen över huvudet, ner med visiret, hoppa på motorcykeln och köra iväg. Det sköna, dova, brummande ljudet, försöka signalera till varandra genom handgester vad man vill säga och sitta och sjunga högt för sig själv där innanför hjälmen. Okej, iband hördes skönsången ut också!

Men jag är rädd. Jag kommer aldrig mer uppleva ovan. Även om jag vill så vågar jag inte. En av de mest underbara människorna jag kände älskade också ovan - på grund av det finns han inte mer. Även om jag vet att det inte var han utan någon annan som orsakade den fruktansvärda olyckan den där måndagsmorgonen så sätter sig hjärtat i halsgropen varje gång jag hör en motorcykel närma sig snabbare och snabbare för att svischa förbi snabbare än en blixt. Ljudet av någon som tagit ett fast tag om styret och vrider om snabbt - ljudet jag fick gåshud av förra sommaren, det får jag fortfarande gåshud av men av helt andra orsaker.

Vi saknar dig, vännen. Fy fan vad vi saknar dig.


It's a beautiful day

Har precis kommit hem och är helt slut efter en helt underbar dag. Ögonen går i kors men jag ska ända försöka titta på senaste Gossip Girl! Sen ska jag sova i ett dygn, typ.

Dagen har iallafall för det första gått jättefort, det gör det när man står i kassan eftersom man hela tiden har något att göra. Jag hade som sagt med mig kanelbullar, yum! På morgonen när jag kom fick jag förfrågan om jag ville jobba i sommar, yay! Jag tar verkligen allt jag får just nu. När jag slutade kl sex fick jag kramar från tjejerna. Och som tack för att jag varit där de här 7 veckorna fick jag välja en vara, så gulligt! Allt detta gjorde alltså att det blev en superbra dag. När jag hade slutat gick vi till Tivolis uteservering, beställde varsin öl, Andy hamburgare och jag mixed grill-tallrik och satt under infravärmen och njöt. Åh, vad härligt när det känns att sommaren är påväg! Sen gick vi till favorithaket Mento för en mojito och jag var bara tvungen att käka deras marängsviss... Nu putar magen som om jag vore gravid och ögonen går som sagt i kors. Jag ska snart sova, men först - GG!

Looks like we made iiiiit

Imorgon är min sista dag på Gina Tricot. Jag har haft en jätterolig lia och även om jag knappt gjort något som jag borde gjort enligt mina uppgifter jag fått från skolan så känner jag ändå att de här 7 veckorna gett mig en hel del. Jag fattar verkligen hur en stor butik sköts och jag har sett ledarskap på så många olika nivåer att jag bli snurrig. Jag har träffat jättegulliga tjejer och pillat på fina kläder dagarna i ända. Det känns som att personalen litat på mig och låtit mig göra precis vad dom gör även om jag bara varit "praktikant". Nu är det bara presentationen kvar (som jag knappt börjat med än, hrm..) på måndag, men ärligt så bryr jag mig knappt om lia-presentationerna längre. Det är ju ingen som bryr sig eller lyssnar på vad jag har att säga så varför ska jag anstränga mig och vara supernervös för något helt i onödan isåfall? Nej, denna gången tar jag det chill och lite som det kommer helt enkelt. Inget manus och ingen PP gjord i detalj och uträknad i sekunder för att jag ska tala i exakt en kvart.

Imorgon är det iallafall jag som bjuder på kanelbullar och vaniljdrömmar som tack för en fin lia-period! Kanske lite som fjäsk också för att få en större chans till ett möjligt sommarjobb..? ;)

Ciao!