Let's go!

Nu tar jag datorpaus i en vecka! Halv ett går mitt tåg till stan, byter där och hoppar på tåget till Malmö där min sötnos hämtar mig på centralen, sen kör vi över bron (har endast åkt tåg och buss över innan!) till Kastrup och checkar in, äter lunch och väntar på departure. Ska bli så himla skönt, det är nästan så att jag inte kan fatta att vi faktiskt inte kommer sitta i Sverige och äta middag ikväll, utan i 30 graders värme i ett land ingen av oss varit i innan.

Hoppas jag har fått med mig allt, tror inte jag har glömt något. Det viktigaste har jag iallafall i handbagaget: pengar, pass, biljett och en TJOCK bok (Lipstick Jungle). Allt annat kan man ju köpa på sig.. Det viktigaste är att slappna av, hoppas att vi kommer kunna göra det. Förhoppningsvis ska jag slippa allt vad som heter spänningshuvudvärk och så denna veckan - det är mitt mål! (Men jag har ändå med mig mina Voltaren T, flygresor brukar kännas lite)

Nu har jag duschat, klätt på mig, stängt alla fönster, dragit ut kontakter.. Ska gå ner och hämta in posten, sminka mig, packa ner det sista och sen gå iväg till tåget. Nu bär det äntligen av, som jag har längtat..

Hejdå bloggen, vi ses om en vecka! CIAO..

Organiserad?

Nu har jag lagt fram nästan all packning på sängen. Jag tog mig själv i örat när jag började lägga fram för mycket kjolar och grejer som jag vet att jag ändå inte använder. Brukar ha som regel att ta fram d et jag vill ha med och sen ta bort hälften. Idag tog jag bort hälften innan jag ens la fram det, mycket smartare! Jag kommer antagligen köpa en del grejer där nere också! Det enda som fattas nu är varsitt badlakan (till stranden) och toalettväskor med allt sånt grejs. Lite småsaker också som fön, mobilladdare och sånt som man inte ska glömma.. Har heller inte glömt pass, biljetten och pengar, allt är framlagt och biljetten ligger i en plastficka så inte papprena blir skrynkliga och sådär. Tycker om att alltid ha min biljett i en plastficka :)

Jag kommer iaf ha med mig:

-2 par skjorts
-2 klänningar
-5 linnen
-3 bikinis
-min tunnaste pyjamas (linne och korta shorts)
-trosor & bh (inga strumpor!!)
-flipflop, jesus-sandaler och slip-in skor (reser i jesus-sandalerna)
-reser också i en tunn kofta som man kan ha om kvällen om det mot förmodan skulle bli kyligt!

Det ska väl räcka. Ville ha med mig tre par skjorts men när jag tittade på mina vita jeans-hotpants såg jag att dom var helt svarta där bak, vad har jag gjort med dom egentligen!? Så jag slängde in dom i tvätten och jag tvivlar på att dom är torra tills imorgon.. Men är dom det åker dom också med.

Annat som ska få följa med:

- En ny bok jag köpte igår: "Läppstiftsdjungel". Den kommer som
TV-serie på NBC till hösten och jag hoppas att någon av de svenska kanalerna kommer köpa upp den. Den verkar superbra! Glad då att jag kommer ha läst boken först..
- Nintendo DS, så man har nåt att göra på planet, på stranden, när man har tråkigt (varför skulle man ha det?)
- iPod såklart! För samma anledning som ovanstående
- Kortlek, också samma anledningar, haha!

Nu ska jag göra en bulgursallad med tonfisk och citrondressing, enkelt och gott! Sen ska jag kolla på Project Runway som jag spelade in igår. Hinner nog blogga en sväng imorgon också. Ciao!

Hejdå, Hejdå, Hejdå

I morse blev jag väckt tio över sju av Kristin, gick upp några minuter senare för att hjälpa henne bort till Ica med alla väskorna, där hon skulle bli hämtad av en tjej från Ängelholm som också ska till Oneonta, USA. Hon fick skjuts av sina föräldrar och Kristin fick åka med, så snällt! På Kastrup skulle dom möta upp en kille som Kristin gått i skolan med i Hultsfred, och dom två har fått platser bredvid varandra på planet, hoppas den tjejen också kan få sitta bredvid dom. Tråkigt att sitta själv i tio timmar ju, hela vägen till Atlanta (som för övrigt är den största flygplatsen i världen, coolt)! Kommer sakna Kristin som tusan, det har nog aldrig gått fyra månader utan att vi träffats, förutom när hon var på jordenrunt-resan och när hon bodde i London första gången. Men hon kommer få skitskoj, och vem vet, man kanske kan åka och hälsa på henne en runda. Om man har råd vill säga...

Igår jobbade jag min sista dag! Äntligen, den dagen kom också till slut. Jobbade på som vanligt och sen vid fikat så dukade dom upp ett långbord och tillochmed några som var lediga igår kom in bara för att säga hejdå, så sweet! Jag fick en liten blombukett och två paket - det ena var en liten ljusstake med ett doftljus i, och på den stod det "Åsa - Hon är intelligent och hänsynsfull, Hjälper alltid andra". Också fick jag en liten gul skärbräda så att jag inte glömmer bort mina "skills" i grönsaksskärning, haha. Ja, arbetskamraterna har det inte varit nåt fel på, speciellt vissa.. Men nu ska jag ju börja plugga och då kan jag inte fortsätta jobba!

Idag ska jag åka in till stan och äta lunch med Sanna och Sabina, typ sista gången jag kommer träffa Sanna på jag vet inte hur länge! I hate it. Måste säga hejdå till alla känns det som. Alla åker iväg! Nu måste jag göra mig i ordning. Ciao


Helgens Bravader

Jag brukar inte tycka om söndagar, men denna har varit helt ok! Vi åkte till Väla och jag bytte koftan jag köpte på Gina Tricot till en storlek större, XS var lite väl litet. Sen gick vi in på Bolagret och jag fick en jättestor mysig matta, en såndär vit hårig fluffig sak! Vi köpte även fyra små tavlor med plambladsmotiv. Vi åt varsin macka på Le Croissant och sen åkte vi hem och städade och hängde upp våra nya grejer och flyttade rundor lite andra tavlor och saker här hemma. Ganska flitig dag :) På kvällen gjorde jag en gigantisk tonfisksallad med gurka, tomat, mozarella, majs, ägg, tonfisk och kryddor med lite baguetter och italiensk dressing till. Mumsigt!

Igår kväll åkte jag hem till Sanna och hälsade på hennes nya vovve, Goldie! Så jäkla söt, ja både hon och Fozzie. Dom fightas som tusan med varandra men det ser ändå lite kärleksfullt ut! Det är ju trots allt far och dotter ;) Sanna gjorde varsin Pink Panther till oss och vi delade även på en liten miniflaska champange som hon hade haft i typ ett halvår, haha! Sen åkte vi in till stan efter ca två timmar och åkte bort till Söder och köpte lite nötter. Sen tog vi bussen tillbaka till stan (som för övrigt var fullt med folk pga Vallåkra-bilarna dom hoppades få se, men polisen stod och blockerade så att dom i´nte skulle få köra där, hohoho) och gick till Oz Emellan. Vi satt utomhus med filtar! Jag tog mig en cider och Sanna en Apple Martini, yummie! Vi satt och pratade om allt och ingenting, mycket trevligt! Sen tog vi tåget hem så jag var hemma halv ett, tog på mig myskläder och somnade nästan direkt. Nu ska jag kika på en film som går på trean: The Forgotten med bl.a. Julianne Moore. Har sett den inann men det var längesen, kommer bara ihåg att den var väldigt bra! Ciao!

Dags för en översikt

Bra saker nu:

- Om exakt en vecka har vi landat i Bulgarien och kanske hunnit med en måltid och en drink
- Jag har endast två dagar kvar att jobba. TVÅ!
- Jag har inte spottat en enda mygga hemma än så länge idag
- Har köpt mitt första höstplagg eftersom jag antar att dagen vi landar i Svea igen så kommer hösten vara ett faktum. Vad jag köpte? En grå gigantisk kofta från Gina Tricot för 149 pix

Sämre saker nu:

- På onsdag lämnar min syster mig ensam i Sverige i fyra månader. Hon flyttar till USA och ska bo och plugga där ända fram till december
- Måste städa, måste verkligen verkligen städa..
- Vet inte riktigt hur tusan jag ska göra för att gå ur a-kassan/facket. Vill inte fortsätta betala till dom varje månad när jag slutar jobba och börjar plugga
- Var tvungen att flytta fram min uppkörning en vecka eftersom jag inte är redo än
- Har så lite pengar på mitt konto att jag börjar överväga att fråga en åtta-åring om ett lån

För övrigt händer inte mycket just nu. Jag bara längtar till en massa saker.. Jag längtar till tisdag för det är min sista jobb-dag (en tårta är beställd på jobbet endast avsedd för det!), onsdag längtar jag inte jättemycket till för då åker min syster som sagt till det stora landet i väst. Om jag får plats i bilen så ska jag följa med till Kastrup och vinka av henne och sen ta tåget tillbaka. På torsdag blir det till att tvätta och packa. Och på fredag bär det av, en veckas semester och det ska bli underbart. Hoppas att man inte blir besviken av Golden Sands bara, för det är klart att alla reseguider lockar med att det är underbart osv. Men det blir ju vad man gör det till! Och vi ska göra det till en vecka med konstant slappande, solande, badande, ätande, drickande, också ska vi försöka klämma in en "utflykt" till en grymt stor vattenpark!

Sen när vi kommer hem från semestern börjar jag skolan nästan direkt och sen kommer förhoppningsvis tiden bara rulla iväg.. Helt plötsligt är det höst, sen vinter och jul. Jag börjar redan längta, även fast vi inte har en aning om var vi kommer fira jul i år! Nu ska jag fundera på refrängen, det är nästan löjligt hur tidigt man kan gå och lägga sig en fredag. Klockan är ju inte ens elva och jag är helt utmattad.

Greeting the autumn!

Så försvann sommaren igen.. I morse åkte mamma till Kastrup för att åka tillbaka "hem".. Hmm, kan fortfarande inte säga det utan att det låter konstigt! Anyway, hon väckte mig vid 7 för att säga hejdå, och sa att det blåste jättemycket ute. Sen när jag vaknade igen vid 10-tiden (av en fluga som surrade precis vid mitt öra) så var det nästan så att man inte ville titta ut.. Regn och blåsigt, usch. Satte på tv:n och tittade på Oprah och drack en kopp te, kändes väldigt höstigt på något sätt. Visst, det är fortfarande 21 grader, men det känns ju inte så somrigt ändå.

Så idag blir det långbyxor och paraply, den mest användbara accessoaren denna sommaren. Synd, annars brukar det ju vara solglasögon! I eftermiddag ska jag åka in till stan för att fika med Sanna, tror det blir Tasty House! Måste försöka träffas lite nu, man vet ju aldrig när det blir sen när hon åker tillbaka till Gran Canaria om två veckor.. Skittråkigt tycker jag!

Nu ska jag duscha och försöka komma på vad man ska ha på sig, sen äta lite lunch och åka in till stan som sagt. Ciao!

Kaboom

Idag har jag jobbat till halv sex, mamma kom och mötte mig också gick vi ner i stan och köpte sushi (inte jag dock för det är verkligen inget för mig..), sen gick vi hem till mammas och pappas goda vänner för att låna en bil. Imorgon är det dags att flytta alla grejer från vår gamla källare till ett hyr-förråd nere i Ramlösa. Tre brudar och en stor Saab - det ska väl gå an? Well, vi körde iallafall inom Burger King så jag också fick någon kvällsmat! Mamma körde mig hem och jag och Andy åt mat medans mamma körde iväg för att hämta min syster som landade på Sturup för några minuter sen. Dom kommer hem om en timme och då ska dom äta sin sushi :)

Sitter här och väntar på att Men of Honor ska börja, den går på trean och börjar om fem minuter. Det har börjat åska lite smått i fjärran, antar att det är påväg hitåt så vi kanske får dra ut kontakterna ikväll innan vi går och lägger oss! Det bommar ganska rejält även om det är låååångt borta.

På söndag ska jag jobba, och efter det har jag bara 5 dagar kvar att jobba, sen är det SLUT med det!! För då åker vi på semester och sen börjar jag skolan.. Börjar bli riktigt nervös nu, undrar om jag kommer klara att sätta igång med massa plugg nu när man slappat i över ett år. Hjärnan har liksom inte fått jobba någonting, utöver den lilla huvudräkningen man ibland får ta till i kassan i kafeterian (vilket inte är speciellt mycket).

Nu börjar filmen, nu blir det chipsdipgodisläskochchoklad-frossa. Ciao!


It's HotHotHot

Kan bara tänka på citatet från Femte Elementet, när radiopratarsnubben säger "It's hothothot!", för det är det verkligen. Har varit på stranden måndag, onsdag och idag och tillochmed bränt mig litegrann (inte bra, nej). Men det behövs lite underbränna inför Golden Sands, den kritvita svennehuden funkar helt enkelt inte där nere.

Idag åkte jag och mamma in till stan och började med att ta en liten runda på stan. Vi gick in på Gina Tricot och fann rea, där jag köpte ett sött rött och vit randigt bälte med ett guldigt ankar framtill. Och en stor sjal som man kan använda som det mesta - vanlig sjal, dekoration på väska, kjol, top, turban, ja lite vad man känner för. Väldigt somrig också med massa blommor och blader! Sen gick vi till stranden och till slut var det så varmt att vi gick i och badade!! Det var ju inte jättevarmt men när man väl doppade sig så var det superskönt. Sen tog vi oss bort till Söder för att köpa lite vin och öl på Systembolaget, och nu är vi hemma igen!

Nu ska jag gå bort till Ica och köpa lax, sen ska jag grilla laxen i foliepaket tillsammans med citron, dill, lök och smör och färskpotatis till det. Mumms.. Och kladdkaka till efterrätt! Ciao

I GOT IN!

I måndags ringde min telefon precis när jag var på väg hem från stranden. Det var ett nummer från Malmö så jag svarade lite småroligt eftersom jag trodde det var Andy som ringde, han jobbar i Malmö. Men nej, det här var en Lena från Aspero Kompetens, som berättade för mig att dom hade fått ett återbud och undrade om jag fortfarande var intresserad av skolan eftersom jag stod som första reserv. Jag har hela tiden trott att jag stod som 4:e reserv, men det var bara en riktigt dåligt skriven etta i brevet jag fick hem!

Självklart, sa jag, också var det färdigt. Jag ska börja skolan :) Den börjar 27:e augusti, men då är jag i Bulgarien, så jag får helt enkelt börja veckan därpå! Hoppas inte det är några problem att jag kommer så sent, för enligt schemat börjar man med kurserna dagen efter uppropet, och två och en halv vecka senare är det tentamen! Alltså en och en halv vecka för min del. Men men, hon som ringde till mig sa att det inte var någon fara så jag litar på det.

Nu ska jag in till stan och sola, gäller att passa på. Ciao!

Ystad and back

Igår blev det bara en tur till Viken där vi åt på en "pizzeria" som hette Prego. Det var mer en lyxrestaurang kändes det som där vi kom i våra skinnställ och hjälmar och grejer. Maten var sjukt god dock, så dit ska vi fler gånger (fast i lite mindre malplacerade kläder då..)

Idag gick vi upp vid 10, sen kom Nicke med bullar! Sen satte vi oss på våra små pudor och brummade iväg hela vägen ner till Ystad. Där la vi oss på stranden, men vi badade inte för det var bara 14 grader i vattnet! Det var så kallt att jag inte ens doppade tån, det fick killarna stå för. Vi tog en lite snabbare väg hem för vi började bli riktigt trötta.. När vi kom hem hade vi varit ute i 7 timmar och kört ca 40 mil, lite lagom sådär en söndag. Ikväll har vi ätit soppa och tittat på Evan Almighty - en riktig söndagsrulle! Är glad att vi inte betalade för att se den på bio, för så bra var den inte. Imorgon ska jag städa lite och om det är fint väder försöka åka in till stan och sola om någon vill joina.. Sen på kvällen ska vi åka till Sturup och hämta mamma!! Hon ska vara hemma i 9 dagar, så roligt :) Hoppas det fina vädret fortsätter lite längre denna gången.. Nu ska jag sova, man är ju inte lite trött efter en dag som denna.

Right now..

Sitter i studion just nu medan min bättre hälft sänder lite radio. Vi åkte motorcykel in till stan i sommarvärmen, så härligt. Nu kanske äntligen solen kan få stanna kvar ett litet tag.. Om ungefär två timmar ska vi åka hem och lämna laptopen och våra ombyteskläder (det är lite för varmt att sitta i skinnkläder och sända radio) och sen ge oss ut på jakt efter en restaurang någonstans i Skåne. Någon kom med idén att åka till Ystad, det tycker jag låter lite väl långt borta för att få i sig en matbit. Malmö tycker jag låter sådär lagom så får man sig en åktur också.

Nu ska jag spela kort med mig själv och äta chips. Finns itne mycket annat att göra här.. Ciao!


Snart..

Gick hem tidigare från jobbet idag för att jag fortfarande inte mådde bra. Så jag var hemma redan halv tre, när jag egentligen skulle sluta halv fyra. Väldigt skönt att få komma hem och slänga sig i soffan (som för övrigt är världens bästa och skönaste) och bara ta det lugnt. Det är så stressigt på jobbet... Blä.

Snaaart ska vi på semester! Känns som att man kan börja räkna ner nu, för imorgon är det bara 3 veckor kvar. Den 24 augusti sitter vi på planet till varmare och soligare breddgrader. Alla har sagt "oooj ska ni DIT, akta er där, gå inte ut sent om kvällarna" och bla bla bla, men det är faktiskt i Sunny Beach allting händer. Vi ska inte dit. Vi ska till Golden Sands. Ja visst, de är ju typ "grannstäder" men GS känns inte alls som samma partystad som SB när man läser reseguider och sånt. Men jag tror ändå inte att vi ska utmana ödet och typ gå i små gränder sent om kvällarna och sådär, utan hålla oss på de stora gatorna och inte supa oss redlöst fulla. Som om vi hade gjort det anywaaaay! Vi ska ha det så jäkla bra i en vecka med sol och värme. Det var ju ett tag sen man såg det gula klotet här i Svea, haha. Vi ska sola och bada och dricka drinkar och shoppa och slappa, det är det viktigaste.

Nu ligger fläskfilén i marinad i kylen, den ska ut nu och bli grillad och sen avnjutas tillsammans med bulgur och gräddsås. Yummie. Imorgon jobbar jag 7-15.30 och sen är jag ledig hela helgen + måndag! Ciao


It's getting better all the time

Jag mår faktiskt mycket bättre idag, även om nu huvudet har börjat dunka på som om det är värsta förfesten där uppe.  Vaknade för en halvtimme sedan och satte mig här vid datorn, men det känns ganska jobbigt så jag tror jag drar med mig mitt täcke till soffan och sätter på en film.

Ooops, kom precis på att jag visst gjorde en kopp te när jag gick upp, för en halvtimme sen.. Slängde i tepåsen och satte igång datorn "sålänge".. Haha, undrar om det teet är speciellt gott nu! Kallt och med en tepåse som legat i ungefär 35 minuter. Tror inte jag ska utmana ödet och smaka faktiskt.

Ciao!