Yo yo och Mors Dag

Igår/inatt var vårens sista spelning. Det var yo yo yo hela kvällen och jag hade otroligt låga förväntningar eftersom det dansgolvet ite har vart någon större hit de senaste fem gångerna. Men igår var folk på G. Måste haft med vädret att göra, och folk slutar snart skolan och är goa och glada. Härlig stämning överlag helt enkelt.

Nu dör jag snart av hunger men vi har i princip ingenting att äta hemma så därför ska jag snart in och hoppa lite i sängen och väcka sjusovaren så att vi kan åka iväg och äta. Sen ska vi köpa något fint till hans mamma, för att sedan åka hem till dom och slänga oss i poolen (om det inte är typ 18 grader i den då) och sola sola sola! Måste ju börja bygga på brännan inför Frankrike. Åker på fredag, wiooh!

Ha en fin dag, det ska jag ha. Och glöm inte gratta era
mammor idag gott folk! Ge dom en stor kram om ni har möjligheten, det är dom värda. Jag får inte krama min mamma förrän på torsdag :(

IBÖ5s avslutning i Slottsparken

Mycket mysig dag igår i solen! Vi spelade brännboll och kubb och grillade korv med bröd och drack bubbel och cider. Brände mig på näsan och fick bonnabränna efter klockan, haha. Vid fyra stack jag, Nina och Marie hem till Marie och slappade, drack kaffe och gjorde oss klara inför kvällen. Vid sju träffades vi på Harry's och åt, gott! Vid nio åkte jag och Nina mot nordligare breddgrader (hem, alltså). Skitbra dag! Var glad att jag åkte hem så tidigt ändå, man blev ganska trött av att vara i solen hela dagen + att vi öppnade bubblet 10.30 och fortsatte på det spåret hela dagen ;)



Jag och
Nina på bussen


Picknick!


Marielle och Marie


Vi lekte lekar. Här: Vilka vann melodifestivalen respetive år 04-09? Vi hade alla rätt såklart ;)


Kubb!


Vi attackerades av gäss. Sen sprang det även förbi en snygging i rosa latexshorts.

Malmöpicknick

Sitter just nu och äter frukost. Ska strax göra mig klar och ta tåget in till Helsingborg för att de byta tåg vidare mot Malmö. Klockan 10 ska vi ses hela (nästan) klassen och då är det avancerad picknick på gång. Vi ska grilla korv på engångsgrillar. Annars blir det även kubb, brännboll och massa andra barnsliga lekar. Dagens i-landsproblem är alltså: vad ska man ha  på sig? Eftersom vi på dagen ska leka och ha picknick i parken (=gräsfläckar, jordfläckar, vinfläckar, svettfläckar och massa andra fläckar) och på kvällen ska gå ut och äta och sedan en möjlig utgång efter det känns detta som ett stort dilemma. Jaja, får nog skynda mig att äta upp mackan nu och börja fundera på saken.

För övrigt köpte jag portabla högtalare till min iPod igår, så vi har till och med musik på picknicken. Sa jag inte att den skulle vara avancerad då!? Ha!

VG och grattis!

Det var sjukt svårt att komma in på blogg.se igår kväll vilket gjorde att jag ännu inte kunnat meddela att jag är FÄRDIG med skolan, helt klar. Jag fick nämligen igår reda på att jag blivit godkänd på mitt examensarbete, med högsta betyg dessutom. Det känns lite surrealistiskt just nu, faktiskt. Jag trodde inte att jag skulle få så bra omdöme, men jag har lagt ner sjukt mycket tid på rapporten och på hearingen hade opponenterna ingenting att klaga på, så there you go.

Idag vill jag säga grattis till min fina syster som fyller år! Wiiiooh! :D Hoppas du får en underbar dag darling!

Nu ska jag snart köra hem från Malmö. Imorgon ska jag hit igen för min allra sista lektion. Haha. Ciaaaaao

I'm done

Hearingen idag gick bra! Jag blev inte nervös förrän när jag började presentera, men det gick över ganska fort. "Försvarandet" efteråt var ju ett skämt. Haha, jag försvarade inte någonting förutom att en lärare hade en synpunkt på en grej i rapporten. Utöver det sa dom bara att jag hade gjort ett bra jobb med rapporten, wiooh!

När jag sen skulle hem från Malmö körde jag inom Center Syd och köpte lite rosévin och lite bubbel. Så nu ska vi strax skåla och fira att min utbildning snart är slut! Sen åker vi in till stan och dricker en öl. Imorgon är det utgång med tjejerna i klassen igen, kul!

Bio och hearing

Har precis varit på bio. Vi såg Änglar & Demoner och även om jag försökte att inte ha några förväntningar överhuvudtaget så blev dom nog lite för höga ändå - och därmed tyckte jag inte filmen var sådär suverän. Den var bra och otroligt spännande ett par gånger, men lite för mycket jag-har-sett-detta-förut-varning. Den sista halvtimmen trodde jag inte mindre än tre gånger att eftertexterna skulle börja rulla, haha. Jag vill varken risa eller rosa den helt enkelt!

Nu ska jag träna ett par gånger på min presentation jag ska hålla imorgon. Det är officiellt det sista jag gör i skolan. Jag ska presentera min rapport under 15 minuter och sen ska jag försvara den under ytterligare 15 minuter. Jag hoppas bara att jag inte får frågor som jag inte kan svara på. Men det är ju jag som skrivit rapporten så det borde väl gå bra! Jag är inte ett dugg nervös men jag hoppas jag blir lite nervös imorgon innan jag ska dit. Det är bra att ha lite pirr i magen för då gör jag mycket bättre ifrån mig.

Imorgon kväll blir det nog en välförtjänt öl, eller två. För då är jag klar med min utbildning. Haha, det är helt sjukt. Jag har inget kvar efter imorgon!

Pokerface

Precis kommit hem efter en underbar kväll med Nina och Malin. Fan vad kul det var ikväll, på lördag rockar vi Helsingborg osäkert, eller hur?

Annars har detta varit en riktigt bra dag, förutom lite tandvärk då min visdomstand börjar komma fram och trycker på de andra tänderna. På måndag är det jag som ringer tandläkaren! Jag köpte iallafall en sjukt snygg byxdress idag som jag känner på mig kommer bli sommarens uniform. Passar både till flipflop på stranden och med mina nya snygga högklackade gladiatorsandaler till festligheter. Visar bilder imorgon.

Nu ska jag kolla serier och sen sova UT. Fy tusan vad trött jag är. Men jag mår bra. Åh vad skönt det är att må bra. Ibland måste man bara få älska livet.


dead end.

igår var en konstig dag. jobbig. ledsen. förvirrad. men skön. att prata ut.

vad händer nu? verkligheten har hunnit ikapp. en känsla har spritt sig i kroppen som jag varken vet hur jag fick eller hur jag ska bli av med. hur jag än gör är det något som går fel. när fan blev livet så svårt. höger eller vänster? upp eller ner?

true.



each day's a gift and not a given right

Älskade familj.

Hemma i Helsingborg igen. Eller ja, jag kom hem i onsdags kväll men har inte haft tid att blogga eftersom jag lämnar in mitt examensarbete idag! Så skönt att det snart är över.. Ikväll är det en sten som faller från axlarna.

Flygresan hem gick jättebra, vilket flyt jag hade! Jag skulle egentligen lyfta 20.00 men fem i åtta var vi redan i luften eftersom alla passagerare var ombord i så god tid. Skulle landa 21.15 i Köpenhamn, men vi landade 25 minuter tidigare än planerat, underbart. Kom av planet och gick mot bagageutlämningen och då står det att det ska ta 18 minuter innan bagaget från Oslo ska komma. Jag gick in på toaletten och två minuter senare när jag kommer ut så ser jag min väska rulla upp på bandet, haha. Så jag tog den och kom alltså ut i ankomsthallen fem minuter innan jag egentligen skulle ha landat. Tur eller tur? Jag köpte en Chailatte på Starbucks, köpte tågbiljett och gick ner till tåget. Åkte över bron till Svågertorp där jag blev hämtad efter en stunds väntande. Det var skönt att komma hem men det var ändå jobbigt efter alla avsked och att se alla så ledsna.. Jag brukar kunna hålla tillbaka tårarna men när man ser alla människor man älskar gråta är det inte så lätt. Jag har iallafall turen att få träffa min bror igen innan han åker tillbaka till USA eftersom dom flyger från Kastrup. Dom åkte till Stockholm i några dagar och kommer tillbaka imorgon kväll, sen åker dom till Köpenhamn på måndag. Det jobbigaste är att man inte vet när man kommer träffas nästa gång - hade man vetat det hade det nog inte varit lika jobbigt. Antagligen blir det till jul, men jag hoppas på att det blir ännu tidigare.

Usch ja, det är jobbigt ibland att ha familjen utspridd i världen. Vet inte vad jag mer ska säga. Det får bli lite gladare rader en annan dag.

Byebye Norway

Just nu sitter jag med iPoden inkopplad i datorn och ska lägga över lite Beatles på den. Vi är snart påväg till Oslo med ett stopp i Kongsberg där mamma jobbar. I Oslo säger vi hejdå. Usch! Jag är glad att jag får träffa min bror iallafall en gång till innan de åker tillbaka till andra sidan världen. Iallafall - Beatles känns som ett slags soundtrack för denna resa på något sätt. Så jag vill lyssna på det på planet hem ikväll!

Jag är strax färdigpackad. En kopp kaffe och sen är vi på gång. I morse ringde min chef från Gina och berättade när jag ska jobba - det låter jättebra! Vissa veckor med i princip heltid och ett par veckor med lite mindre timmar. Igårkväll blev jag nästan färdig med mitt examensarbete också, det går bra nu!

Nu ska jag göra en kanna kaffe och skriva ut min flygbiljett, inte att förglömma. Ciao! (Ha deeeeeeeeeeeeeee på norsk)


Picturetime!

Okej, jag får köra bilder i omgångar tror jag, så många bilder jag tagit denna helgen!


Jacquie i bilen


Andreas tog oss från Helsingborg till Tönsberg och sedan vidare till Notodden.


The backseat paparazzi's


Vi kom till mormor i Uddevalla och hon hade bakat en chokladkaka med glasyr och satt svenska, amerikanska och en engelsk flagga på varsin bit :)


Mormor och Jacquie - proof that they've met!


Hittade en underhållande bild från forna tider - oh, those days


Luke skriver i gästboken


Vi åkte vidare mot Norska gränsen och tog båten från Moss till Horten och därefter hade vi ungefär en halvtimme kvar till vi kom fram till Tönsberg där resterande del av familjen väntade


Fin utsikt från däcket

   
Vi höll på att blåsa av båten! Luke körde I'M THE KING OF THE WORLD!


Hyrbilen på båten (vi körde på sist och var sjukt nära att få vänta på nästa båt - och fick köra av nästan först, woo!)


Nu dör snart mitt batteri på datorn och dessutom går det otroligt segt att ladda upp bilder så nästa bildrace blir från Tönsberg. Nu ska vi upp till Rjukan med Jacquies föräldrar som kom hit igår. Coolt att alla är samlade i lilla Notodden i Norge, haha.

Notodden with everyone!

Först och främst vill jag säga grattis till min söta mamma som fyller år idag! Hon ska strax öppna paket och sen ska vi äta middag.

Befinner mig hemma hos mamma och pappa i Notodden just nu med allihopa samlade vilket känns väldigt konstigt och annorlunda, men mycket bra :) Igår körde vi  genom vad som kändes som halva Sverige med stopp i Borås hos farmor och farfar och Uddevalla hos mormor. Dom tyckte alla att det var jättefint att få träffa Jacquie och Luke. Vi kom fram till Tönsberg (där min
syster bor), där även mamma och pappa befann sig, vid elva på kvällen - massor med kramar och tårar såklart. Drack lite drinkar och någon timme senare gick vi till en bar som heter Bob men det var sjukt trångt där så vi gick till Lauritz (tror jag?) istället. En väldigt fin kväll som avslutades med hemmagjord bowling och när solen börjat gå upp gick vi och la oss.

Idag har vi mest suttit i bilen känns det som och nu är vi alltså hemma hos mamma och pappa. Nu ska vi dricka champagne! Ciaaao

They are here!

Det blev aldrig så att jag körde till Kastrup i morse. Jag mötte upp dem på Knutpunkten (centralstationen i Helsingborg) istället, vid halv tio i morse. Så det blev ingen överraskning, tråkigt! Men det var jätteroligt att träffa min bror igen, det känns som att det är en evighet sen vi sågs sist. Och det var kul att äntligen få träffa Jacquie! Dock var dom väldigt trötta båda två, såklart, så länge dom har rest! Jag körde dom till lägenheten som dom får låna av en kompis nu när dom är här, och dom gick och la sig och sov några timmar.

Nu har jag pluggat ett par timmar, ska plugga ett tag till och halv nio ska vi möta upp dom igen för mat på Haket! Gott.

Överraskningar är min grej.

Just nu sitter min bror och hans flickvän på ett flygplan. Dom bor i Texas och ska komma till Sverige/Norge och hälsa på i två veckor! Dom landar på Kastrup imorgon bitti 7.35, vad dom inte vet är att jag ska köra dit och stå och möta dom när dom kommer! Vilket betyder att jag måste köra hemifrån vid 6-tiden - alltså bör jag gå och lägga mig snart. Gud vad roligt det ska bli att se deras miner när jag står där och skriker SURPRISE! Skönt för dom att slippa åka tåg och sånt, dom lär ju vara ganska trötta om man säger så.

Nu ska jag slappa efter att ha städat lägenheten som en dåre - vi ska ha visning imorgon, yay! Det blir lite Grey's Anatomy som jag missat de senaste veckorna. Wish me luck tomorrow! Ciao

Ready, set, go.

Är hemma hos Fia nu, har druckit kaffe och klätt på Nikki kläder, nu ska vi ut och fara :D Det blir Väla och Ikea en runda. Ikväll ska jag gå och lägga mig supertidigt, berättar varför senare..

Ciaaaao!

Fin Helg.

Helgen har varit superbra! I torsdags grillade vi och drack lite vin och sånt. I fredags åkte vi till Norra Grönby som ligger utanför Grönby, som ligger utanför Anderslöv, som ligger utanför Svedala, som ligger utanför Malmö. Oi! Där var vi på ett mycket trevligt födelsedagsfirande, åt goda tårtor och kakor och drack drinkar och shottade. I lördags slutade det med att jag, efter en del missförstånd, jobbade 11-16. Efter det tog vi oss hem till "svärföräldrarna" där vi grillade, drack gott och vissa badade i poolen (som var svinkall)! Igår åkte jag in till stan och fikade med ett par vänner. Alltså en finfin helg!

Idag råkade jag sova alldeles för länge vilket resulterat i att jag inte alls fått gjort så mycket som jag velat. Men det tar sig! Imorgon ska jag och Fia ut på vägarna och sen ska vi till Väla och Ikea. Jag vill också passa på att säga till fina
Nina att ha det SKETASKOJ imorgon kväll!! I wish I could be there! Nu blir det att plugga vidare. Senare ikväll ska jag titta på Tonårsliv och Project Runway och äta glass. Ciao!